Vluchten naar Hurghada

Hurghada reistips

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Hurghada?

Zonbestemming bij uitstek Hurghada is prima te bereiken vanaf Nederland. Non-stop vliegen kan met luchtvaartmaatschappijen Corendon en Involatus. Wie een tussenstop prima vindt, kan ook boeken bij TUI, Lufthansa, Swiss Airlines, EgyptAir en Pegasus Airlines. Met een directe vlucht zijn reizigers in ongeveer 4,5 uur in dit populaire toeristencentrum in Egypte, dat ideaal gelegen is aan de Rode Zee.

Wat is de beste tijd om naar Hurghada te reizen?

In Hurghada schijnt eigenlijk altijd de zon, dus vakantie vieren kan het hele jaar door. Wel kan het in de zomer flink heet worden. Wie liever van zon, zee en strand wil genieten bij een optimale temperatuur kan beter in de lente of herfst gaan. Een strand- of duikvakantie in deze stad kan ook prima in de wintermaanden. Dan is het meestal aangenaam weer, al kan de temperatuur ’s nachts flink dalen.

Wat mag men in Hurghada niet missen?

Vanwege het heerlijke klimaat en de vele stranden direct aan de Rode Zee is Hurghada heel geschikt om te duiken, snorkelen en zonnebaden. Voor een echt Arabisch gevoel kunnen vakantiegangers een safari in een jeep of op een quad door de ruige woestijn niet overslaan. Vaak zijn deze safari’s inclusief een diner bij de bedoeïenen, waar men typisch Egyptische gerechten kan proeven. Ook een tocht door een schitterende canyon of naar een echte oase mogen vakantiegangers beslist niet missen.

Meest voorkomende verbindingen vanaf Hurghada
Luchthaven