idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugsort und Datum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Caïro reistips

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Caïro?

De luchthavens in Amsterdam, Rotterdam, Maastricht en Eindhoven bieden allemaal vluchten aan richting de Egyptische stad Caïro. Vanuit Amsterdam vliegen reizigers rechtstreeks met een vlucht van Egyptair. Daarnaast worden er ook indirecte vluchten aangeboden door Aegean Airlines, Austrian Airlines en KLM. De vluchttijd bedraagt rond de vijf uur, al kan dit langer zijn met een overstap.

Wat is de beste tijd om naar Caïro te reizen?

Vooral de wintermaanden worden als de beste tijd gezien om Caïro te bezoeken. Rond deze tijd van het jaar zijn de temperaturen namelijk lekker warm, maar wel mild genoeg om van de stad te genieten. Een bezoek in de zomer wordt afgeraden vanwege de hoge temperaturen en het woestijnklimaat. Reizigers die in alle rust van Caïro willen genieten, doen er goed aan om de stad in maart, april, oktober of november te bezoeken. Rond deze tijd van het jaar vind je weinig toeristen in de stad.

Wat mag men in Caïro niet missen?

De piramides van Gizeh zijn samen het grootste hoogtepunt tijdens een bezoek aan Caïro. Deze piramides liggen net iets buiten de stad en zijn eenvoudig te bereiken, bijvoorbeeld met een kamelentocht. In het centrum van de stad zijn ook mooie bezienswaardigheden te vinden, zoals het Egyptisch Museum en Khan El-Khalili: de grote bazaar van Caïro. Het historische centrum biedt bovendien enkele prachtige gebouwen, zoals de Ibn Toeloenmoskee.