Populairste Airline: Air France
13 % van de vluchten op de route Sint Maarten – Amsterdam worden geboekt bij Air France.
Air France
13 %
KLM
10 %
Tip: 5 maanden voor vertrek boeken
Om 50 % te besparen boekt u uw ticket het beste 5 maanden voor vertrek .
151 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: vrijdag
De beste prijs is afhankelijk van de dag van de week. Op vrijdag kan een vlucht tot 22 % goedkoper geboekt worden.
Populairste verbindung: via Parijs-Charles de Gaulle
Met 29 % van alle gemaakte boekingen is de route via Parijs-Charles de Gaulle het meest populair.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Parijs-Charles de Gaulle
11h 30min, vanaf € 627
29 %
directe vlucht
08h 35min, vanaf € 636
13 %
1 tussenstop New York - John F. Kennedy International Airport, NY
15h 00min, vanaf € 667
10 %
Retour al vanaf € 608,00
Op dit moment is deze route het goedkoopst met de heenvlucht op 24-01-20 en de terugvlucht op 02-02-20.

€ 608
goedkoop
€ 608
duur
€ 1 870

Amsterdam, de altijd bruisende hoofdstad

Dankzij de vele musea, bezienswaardigheden en de tolerante cultuur is Amsterdam voor velen een populaire bestemming. Voor zowel korte als lange stedentrips is Amsterdam daarom altijd een uitstekende keuze!

...

De nationale feestdagen

Amsterdam is een schitterende stad die op elk moment van het jaar een moeite van het bezoek meer dan waard is. Wie liever kiest om een speciale gelegenheid mee te maken, kan het best op de nationale feestdag reizen. Op 27 april kleuren de straten en pleinen van Amsterdam oranje voor Koningsdag, de dag dat de verjaardag van koning Willem-Alexander gevierd. De stad verandert die dag in een grote en gezellige vrijmarkt voor jong en oud. Een andere belangrijke feestdag in Nederland is Bevrijdingsdag op 5 mei. Op deze dag wordt het einde van de bezetting door Nazi-Duitsland, ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, gevierd. Door het hele land, en ook in Amsterdam, worden veel activiteiten gehouden om de vrijheid te vieren. Met name de festivals en vele muziekpodia worden in grote getale bezocht. 

...

De kosten

Amsterdam is relatief gezien een dure stad. Met name in het toeristische centrum kunnen de prijzen op een terras of restaurant rond de 50 tot 100% duurder zijn dan voor Nederlandse begrippen gebruikelijk is. De goedkopere hotels hanteren een tarief vanaf 45 euro per nacht.

...

Vervoer in en naar Amsterdam

Schiphol is gunstig gelegen ten opzichte van Amsterdam. De trein brengt u voor ongeveer 4 euro in een kwartier van het vliegveld naar het hart van de stad. Bus 197 brengt u in ongeveer 35 minuten naar het Leidseplein. Een taxi behoort ook tot de mogelijkheden maar is fors duurder. Een ritje kost naar schatting rond de 50 euro. Om vervelende verrassingen te voorkomen wordt het aangeraden om vooraf een prijs af te spreken. Voor het reizen in de stad wordt het openbaar vervoer aanbevolen. Het netwerk in Amsterdam is uitstekend: de trams, bussen en metro's rijden frequent en er is altijd wel een halte in de buurt. Een 24-uurs ticket voor het openbaar vervoer kost ongeveer 8 euro. 

...