Populairste Airline: KLM
De populairste airlines op de route Sint Maarten – Amsterdam zijn met 20 % KLM, Air France en United Airlines.
KLM
8 %
Air France
6 %
United Airlines
6 %
Tip: 5 weken voor vertrek boeken
Het beste moment om uw ticket te boeken is ongeveer 5 weken voor vertrek. Zo kan men tot 52 % besparen.
33 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: bv. zondag
Het laagst zijn de ticketprijzen woensdag en zondag. Hier reis je tot 18 % goedkoper.
Populairste verbindung: via Parijs-Charles de Gaulle
Een vlucht met tussenstop in Parijs-Charles de Gaulle is met 19 % van alle boekingen de meest geboekte verbinding.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Parijs-Charles de Gaulle
10h 50min, vanaf € 639
19 %
2 tussenstops Guadeloupe-Pointe-à-Pitre Parijs-Orly Parijs-Charles de Gaulle
35h 45min, vanaf € 891
15 %
directe vlucht
12h 35min, vanaf € 647
13 %
Retour al vanaf € 616,00
Als je reis begint op 23-02-20 en je de terugreis op 01-03-20 boekt, komt je totaalprijs op slechts € 616,00.

€ 616
goedkoop
€ 616
duur
€ 1 211

Amsterdam, de altijd bruisende hoofdstad

Dankzij de vele musea, bezienswaardigheden en de tolerante cultuur is Amsterdam voor velen een populaire bestemming. Voor zowel korte als lange stedentrips is Amsterdam daarom altijd een uitstekende keuze!

...

De nationale feestdagen

Amsterdam is een schitterende stad die op elk moment van het jaar een moeite van het bezoek meer dan waard is. Wie liever kiest om een speciale gelegenheid mee te maken, kan het best op de nationale feestdag reizen. Op 27 april kleuren de straten en pleinen van Amsterdam oranje voor Koningsdag, de dag dat de verjaardag van koning Willem-Alexander gevierd. De stad verandert die dag in een grote en gezellige vrijmarkt voor jong en oud. Een andere belangrijke feestdag in Nederland is Bevrijdingsdag op 5 mei. Op deze dag wordt het einde van de bezetting door Nazi-Duitsland, ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, gevierd. Door het hele land, en ook in Amsterdam, worden veel activiteiten gehouden om de vrijheid te vieren. Met name de festivals en vele muziekpodia worden in grote getale bezocht. 

...

De kosten

Amsterdam is relatief gezien een dure stad. Met name in het toeristische centrum kunnen de prijzen op een terras of restaurant rond de 50 tot 100% duurder zijn dan voor Nederlandse begrippen gebruikelijk is. De goedkopere hotels hanteren een tarief vanaf 45 euro per nacht.

...

Vervoer in en naar Amsterdam

Schiphol is gunstig gelegen ten opzichte van Amsterdam. De trein brengt u voor ongeveer 4 euro in een kwartier van het vliegveld naar het hart van de stad. Bus 197 brengt u in ongeveer 35 minuten naar het Leidseplein. Een taxi behoort ook tot de mogelijkheden maar is fors duurder. Een ritje kost naar schatting rond de 50 euro. Om vervelende verrassingen te voorkomen wordt het aangeraden om vooraf een prijs af te spreken. Voor het reizen in de stad wordt het openbaar vervoer aanbevolen. Het netwerk in Amsterdam is uitstekend: de trams, bussen en metro's rijden frequent en er is altijd wel een halte in de buurt. Een 24-uurs ticket voor het openbaar vervoer kost ongeveer 8 euro. 

...