Amsterdam; veelzijdig en kleurrijke hoofdstad van Nederland

De stad Amsterdam is een echte hotspot in Nederland. Vele toeristen genieten jaarlijks van de stad, de grachten, de bezienswaardigheden en de verschillende uitgaansgelegenheden.

...

Wat is de beste reistijd om naar Amsterdam te gaan?

 Amsterdam is een stad die gedurende elk seizoen prachtig is om te bezoeken. De sfeer is altijd vriendelijk, leuk en gezellig. Uiteraard is Amsterdam in de zomermaanden extra sfeervol. De grachten liggen vol met bootjes, de terrassen worden druk bezocht en de nachten worden veelal op straat gevierd. Wil je naar Amsterdam in de wintermaanden? Twijfel dan zeker niet! De kerstsfeer en de gezelligheid is ook dan fantastisch!

 Op 27 April wordt het bekendste feest van Nederland gevierd. De Koning viert op deze dag zijn verjaardag en de grote vrijmarkt is dan een druk bezochte plek. Het is een dag vol van optredens van vele artiesten, mensen in oranje gekleurde outfits en alleen maar lachende gezichten. Het is een dag waarop iedereen blij is! 

...

Hoe duur is Amsterdam?

 Amsterdam is zoals elke grote stad duur om te vertoeven. De prijzen liggen 50 tot 100% boven de norm in Nederland, maar als toerist zijnde moet je de ervaring in Amsterdam als prioriteit nemen. De eventuele kosten zijn het waard. Bovendien kun je je verblijf zo duur maken als je zelf wilt. Amsterdam kent voordelige hostels, vele supermarkten en gezellige cafeetjes buiten het stadscentrum. Op deze manier kun je, ook in Amsterdam, de kosten prima drukken.

...

Verplaatsen in Amsterdam is zeer gemakkelijk

 In Amsterdam is over het algemeen alles heel goed te bereizen. Wanneer je aankomt op het vliegveld kun je ter plekke meteen de trein nemen richting het centrum van de stad. Word je in het centrum afgezet, dan zijn er vele taxi chauffeurs die je graag naar je hotel of hostel brengen. Het openbaar vervoer bestaat uit metro's en bussen. Een zeer gemakkelijke manier om je op een goedkope manier te verplaatsen. Wil je liever lopend jouw kilometers afleggen? Doe dat dan zeker! Amsterdam is namelijk een prachtstad om op je dooie gemakje in rond te wandelen.

...