Populairste Airline: Ryanair
Ryanair en Transavia zijn op deze route de populairste airlines en worden met een aandeel van 100 % het meest geboekt.
Ryanair
62 %
Transavia
38 %
Tip: 8 weken voor vertrek boeken
Het beste moment om op deze bestemming een vlucht te boeken is 8 weken voor vertrek. Dit kan een besparing van tot 25 % ten opzichte van de gemiddelde ticketprijs opleveren.
55 dagen voor vertrek
De populairste verbinding is nonstop
Naar Amsterdam vliegen 50 % van alle reizigers vanaf Girona zonder daarbij te moeten overstappen.
verbinding
boekingen
directe vlucht
02h 10min, vanaf € 82
50 %
1 tussenstop Londen-Luton
13h 00min, vanaf € 184
33 %
1 tussenstop Manchester
15h 00min, vanaf € 127
17 %
Retour al vanaf € 82,00
De Ticketprijs voor een vlucht op 18-10-19 inclusief terugvlucht op 25-10-19 is op dit moment € 82,00.

€ 82
goedkoop
€ 82
duur
€ 313

De oude binnenstad

 Ieder jaar weer trekt Amsterdam veel bezoekers. Dit komt met name door haar oude binnenstad. Zowel op de fiets, als vanaf het water kan de oude stad goed bewonderd worden. Maar ook achter het Centraal Station leeft de stad, daar kan een gratis pontje genomen worden naar het NDSM werf. Dit werf is een voormalig scheepswerf, en inmiddels uitgegroeid tot een cultureel centrum. 

...

De beste reistijd

 De beste reistijd voor Amsterdam is tijdens de zomermaanden. Tijdens de zomer bruist de stad van de energie. Zo is er iedere zomer een druk programma met meerdere festivals op het gebied van kunst, cultuur, dans en muziek. Deze festivalsfeer wordt ingezet tijdens Koningsdag op 27 April. Dan pakt de stad uit met meerdere vlooienmarkten en podia met muziek. Ook op 5 mei, Bevrijdingsdag, worden er door de hele stad concerten gegeven.

...

Voor de reis - planning

 Het is belangrijk om een reis naar Amsterdam tijdens de zomermaanden van te voren goed te plannen. Omdat Amsterdam een populaire bestemming in Europa is, zijn de hostels en de hotels vaak snel volgeboekt. Op de valreep een hotel boeken kan dan ook duur uitpakken. Hostels zijn er meestal te vinden vanaf 20 euro per nacht, en goedkope hotels vanaf 45 euro per nacht. 

...

Informatie ter plaatse - vervoer

 Amsterdam heeft een zeer uitgebreid openbaar vervoer netwerk. Dit begint vanaf de luchthaven Schiphol, waar met de trein binnen 15 minuten voor ongeveer 4 euro per enkele reis, de binnenstad bereikt kan worden. Ook kan de binnenstad met buslijn 197 binnen +-35 minuten bereikt worden. In de stad zelf kan er gereisd worden met de bus, metro en tram. Ook kan er gebruik gemaakt worden van de taxi, maar hier hangt een prijskaartje aan. Een rit van 10 minuten kost al snel 15 euro terwijl een 24uur ticket voor het openbaar vervoer ongeveer 8 euro kost (voor kinderen tussen de 4-11 jaar ligt deze prijs rond de 3 euro). Tickets voor het openbaar vervoer kunnen op het Centraal Station gekocht worden, maar ook in de tram en in de bus. 

...