Populairste Airline: KLM
Op de vliegroute Amsterdam – Nice kopen de meeste mensen het liefste hun vliegtickets bij KLM.
KLM
8 %
Air France
5 %
Transavia
4 %
Tip: 6 maanden voor vertrek boeken
Het beste moment om uw ticket te boeken is ongeveer 6 maanden voor vertrek. Zo kan men tot 19 % besparen.
179 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: woensdag
De goedkoopste dagen voor deze vlucht zijn woensdag. Op deze dagen kan tot 30 % bespaard worden.
De populairste verbinding is nonstop
Naar Nice vliegen 23 % van alle reizigers vanaf Amsterdam zonder daarbij te moeten overstappen.
verbinding
boekingen
directe vlucht
02h 00min, vanaf € 89
23 %
1 tussenstop Barcelona
14h 35min, vanaf € 135
14 %
1 tussenstop Parijs-Charles de Gaulle
04h 35min, vanaf € 117
8 %

Nice, Nissa of Nizza

Een stad in het zuiden van Frankrijk en gelegen aan de Middellandse Zee; Nice. Nice bestaat uit een oud en nieuw centrum waar u kunt genieten van diverse bezienswaardigheden. Historische bezienswaardigheden zoals La Cathédrale Sainte-Réparate en Palais Lascaris, maar ook een museum vol met moderne kunst of een geweldige promenade. Laat u verrassen door al het moois wat Nice te bieden heeft. Hieronder leest u nog meer belangrijke informatie over Nice, waaronder het klimaat, kosten van het openbaar vervoer en belangrijke feestdagen.

...

De ideale tijd om naar Nice te gaan

Nice kent het mediterrane klimaat, waardoor het vaak een heerlijke dagtemperatuur heeft. De wintermaanden zijn mild met een gemiddeld temperatuur van rond de 10 tot 13 graden. Om optimaal te genieten van het zonnetje, wordt u geadviseerd om tussen mei en oktober op vakantie te gaan naar Nice. De temperatuur in deze maanden ligt rond de 20 tot 28 graden. Zo kunt u optimaal genieten van al het moois in Nice.

Nice kent ook een aantal feestdagen. Zo is er in februari 'Carnaval de Nice', een Carnaval die 14 dagen duurt en die bestaat uit kleurrijke parades en diverse evenementen. Daarnaast is er in de eerste en de tweede week van juli het 'Nice Jazz Festival', en op 14 juli 'Fête nationale Française'.

...

Informatie voorafgaand aan de reis

Prijzen van boodschappen uit de Franse supermarkt zijn ongeveer vergelijkbaar als de prijzen in Nederlandse supermarkten. Daarentegen bent u voor een etentje in een Frans restaurant duurder uit, namelijk ongeveer 20 procent.

...

Informatie tijdens uw verblijf

Bij aankomst op het vliegveld wilt u als vanzelfsprekend graag naar uw accommodatie. Hierbij kunt u kiezen voor het openbaar vervoer of voor een taxi. Een tram- of busrit kust u gemiddeld ongeveer €1,50, terwijl de taxi een startprijs heeft van rond de €10 voor de eerste drie kilometer. Daarna kost iedere kilometer ongeveer €2, waarbij er 's nachts ook nog een toeslag wordt berekend. Tot slot kost een overnachting in een hostel ongeveer 20 euro en een hotelovernachting vanaf 50 euro.

...