Populairste Airline: Alitalia
Op de route Brussel – Istanbul - Sabiha Gökcen word bij voorkeur met Alitalia gevlogen.
Alitalia
30 %
KLM
26 %
Turkish Airlines
16 %
Tip: 5 maanden voor vertrek boeken
De beste prijs voor deze vlucht krijg je als je 5 maanden voor vertrek boekt. Zo kan je tot 43 % besparen.
160 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: bv. woensdag
Vergeleken met andere weekdagen zijn vluchten op maandag en woensdag het goedkoopst.
Populairste verbindung: via Rome-Fiumicino
32 % van alle gemaakte boekingen gaan voor de route met tussenstop in Rome-Fiumicino.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Rome-Fiumicino
27h 30min, vanaf € 210
32 %
1 tussenstop Amsterdam Schiphol
08h 05min, vanaf € 264
28 %
directe vlucht
03h 15min, vanaf € 184
17 %
Retour al vanaf € 184,00
Wie bijvoorbeeld op 13-11-19 heen en op 17-11-19 terugvliegt, reist voor € 184,00 bijzonder gunstig.

€ 184
goedkoop
€ 0
duur
€ 0

Ontdek Turkije en vlieg naar Istanbul - Sabiha Gökcen

Istanbul heeft twee vliegvelden, Het Atatürk International Airport en Sabiha Gökçen Airport. Op het laatstgenoemde vliegveld vliegen veel lowbudget maatschappijen. Het ligt iets verder van het centrum van Istanbul dan Atatürk, maar de vliegreis is vaak een stuk goedkoper.

Istanbul, een moderne wereldstad

 De laatste jaren is Istanbul steeds populairder geworden als bestemming voor het maken van een stedentrip. Istanbul is een mix van Aziatische en Europese invloeden. Zo kom je er historische monumenten tegen, vele moskeeën, maar ook moderne gebouwen en talloze modewinkels. 

...

Wanneer kun je het beste een bezoek brengen aan Istanbul?

 De beste reistijd is van mei tot oktober. Houdt er wel rekening mee dat het in de maanden, juli en augustus erg warm kan zijn. Op 19 mei wordt er feest gevierd, namelijk de herdenking van Atatürk. Op 29 oktober is het de Dag van de Republiek. En natuurlijk wordt er elk jaar veel aandacht besteed aan het Offerfeest en Ramadan, de data hiervoor zijn variabel. 

...

Wat moet je weten voor de reis?

 Voordat je op reis gaat naar Turkije moet je een visum aanvragen. Let ook op dat je paspoort nog 90 dagen geldig is ná binnenkomst in Turkije. De inentingen hepatitis A, tyfus, tetanus en difterie worden aanbevolen, maar zijn niet verplicht. 

...

Wat moet je weten als je in Turkije bent?

 Vanaf het vliegveld Sabiha Gökcen gaat er elke 30 minuten een pendelbus naar Taksim. Let er wel op dat deze bus niet rijdt tussen 1.00 uur en 3.30 uur 's nachts. De prijs voor de bus is ongeveer 14 TL. Een andere optie is de taxi naar Taksim, dat kost ongeveer 100 TL. In Istanbul is een uitgebreid goedkoop openbaar vervoernetwerk aanwezig. Het netwerk bestaat uit de bus, metrobus, minibus, ferry, metro en tram. Het handigste is om een Istanbul Kaart aan te schaffen, dit is een oplaadbare chipkaart voor het openbaar vervoer. Taxi's zijn er ook veel aanwezig, dit is wel duurder dan het openbaar vervoer, maar de prijzen liggen lager dan in Nederland. 

...