Populairste Airline: Air France
De meeste passagiers op de route Düsseldorf – Casablanca reizen het liefste met Air France.
Air France
19 %
Pegasus Airlines
16 %
Iberia
14 %
Tip: Op de dag van vertrek boeken
Het beste moment om op deze bestemming een vlucht te boeken is 0 dagen voor vertrek. Dit kan een besparing van tot 31 % ten opzichte van de gemiddelde ticketprijs opleveren.
0 dagen voor vertrek
Populairste verbindung: via Parijs-Charles de Gaulle
Van alle vluchten is de route via Parijs-Charles de Gaulle met 22 % van alle boekingen het meest gevraagd.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Parijs-Charles de Gaulle
20h 05min, vanaf € 173
22 %
1 tussenstop Madrid-Barajas
06h 45min, vanaf € 174
18 %
1 tussenstop Istanbul - Sabiha Gökcen
15h 55min, vanaf € 208
18 %

Een ontspannen vakantie in Casablanca

Casablanca is een stad met een intrigerende geschiedenis. De medina en het oudste deel van de stad zijn kenmerkend voor deze Noord-Afrikaanse stad. Voorbij de medina ligt de aangename nieuwe stad met prachtige palmboomboulevards, gebouwd onder het Franse bewind een eeuw geleden. De art deco architectuur is overal te vinden, vooral rond de iconische klokkentoren en het Palais de Justice. Casablanca is de grootste stad van Marokko, met meer dan 7 miljoen kosmopolitische inwoners. Mensen komen uit alle hoeken van het land en geven hierdoor hun kleur aan de gevarieerde bevolking.

...

De beste tijd om naar Casablanca te gaan

Casablanca is een drukke stad met activiteiten het hele jaar door. De maand juli verwelkomt zowel het Festival de Casablanca en het Feest van de Troon, maar het weer in deze tijd van het jaar kan een beetje te warm voor museumbezoek zijn. Terwijl de zeewind zijn best doet om het koel te houden, is de beste tijd om naar Casablanca te gaan tussen november en april wanneer de temperaturen iets lager zijn. Tijdens de derde week van april is er een zeer prestigieus jazzfestival. Tijdens dit festival treden er grote namen op uit de wereld van de jazz muziek.

...

Een goede voorbereiding voor de reis is het halve werk

Het is belangrijk voordat een vakantie geboekt wordt om een visum aan te vragen, via een consulaat bij u in de buurt. Een visum is 90 dagen geldig in Marokko voor Nederlanders. U kunt er voor kiezen om u eventueel te laten inenten voor een aantal ziektes, toch is dit niet verplicht. Raadpleeg van tevoren uw huisarts of u zich in een risicogroep bevindt en het nodig is om u in te enten.

Omdat de infrastructuur qua geldautomaten slecht is in Marokko, is het verstandig om direct geld mee te nemen op het vliegveld.

...

De aankomst in Casablanca

Na uw aankomst op de internationale luchthaven Mohammed V kunt u met een huurauto, taxi of bus richting uw hotel rijden. Ook is het mogelijk om met de trein de binnenstad te bereiken. De stad is het beste te bekijken met een huurauto of taxi. Ook zijn er tal van routes die lopend goed af te leggen zijn.

...