Vluchten van Düsseldorf naar Nador

Tips en tricks om goedkope vluchten van Düsseldorf naar Nador te vinden

Tip: 3 maanden voor vertrek boeken
Bij een boeking 3 maanden voor je vlucht is de beste prijs te verwachten. Zo kan er tot 21 % bespaard worden.
77 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: maandag
De goedkoopste dagen voor deze vlucht zijn maandag. Op deze dagen kan tot 34 % bespaard worden.
Populairste verbindung: via Frankfurt en Amsterdam
Een vlucht met tussenstop in Frankfurt en Amsterdam is met 8 % van alle boekingen de meest geboekte verbinding.
verbinding
boekingen
2 tussenstops Frankfurt-Main Amsterdam Schiphol
10h 20min, vanaf € 1 480
8 %
1 tussenstop Barcelona
15h 50min, vanaf € 343
7 %

Nuttige informatie over de vlucht van Düsseldorf naar Nador

Ontdek de groeiende havenstad in het noordoosten van Marokko

De stad Nador ligt in het Marokkaanse Rifgebergte. Nador is nog weinig bekend bij de toeristen, maar groeit de laatste jaren steeds meer als vakantiebestemming.

Een groeiende havenstad

De stad ligt in het noordoosten van Marokko en het is een belangrijke plek voor de handel van groente en fruit. De afgelopen jaren is de stad zowel aan het groeien als havenstad, dan als vakantiebestemming. De zomermaanden worden vooral druk bezocht door West-Europeanen met een Marokkaanse roots.

Een aangename temperatuur

In Nador is het gehele jaar door een aangename temperatuur. De beste reistijd is van april tot november. Het hoogseizoen is van juni tot september. Grote feesten in Nador zijn het offerfeest, de data hiervoor zijn variabel per jaar en het suikerfeest, deze wordt altijd in de negende maand van de islamitische maandkalender gehouden. Op 30 juli wordt het feest van de kroning van koning Mohammed VI gehouden met festivals en parades door het hele land.

Belangrijk om te weten

Voor Nederlandse staatsburgers geldt dat het paspoort op het moment van aankomst nog minstens 6 maanden geldig moet zijn. Bij aankomst krijg je een visum stempel dat maximaal 90 dagen geldig is. Voor een bezoek aan Nador zijn inentingen niet verplicht, maar de volgende worden wel aanbevolen: Hepatitis A, tyfus, tetanus en difterie.

In Nador spreken niet veel mensen Engels. Spaans en Frans wordt er meer gesproken. Let goed op met het wisselen van geld in Marokko. Toeristen mogen niet meer dan 1000 MAD in- of uitvoeren. De kosten van levensonderhoud liggen zo'n 50% onder de kosten in Nederland. In een goedkoop restaurant kost een maaltijd ongeveer 65 MAD en frisdrank ongeveer 6 MAD. Op markten vind je erg goedkope seizoensgebonden groenten en fruit.

Geen openbaar vervoer in Nador

In de stad zelf is er geen openbaar vervoer beschikbaar. Om afstanden af te leggen in de stad kun je daarom het beste gebruik maken van taxi's. De taxi in de stad wordt 'petit taxi' genoemd en zijn te herkennen aan de rode kleur. De taxi's hanteren een vast tarief van ongeveer 9 MAD per rit. Een ritje naar het strand kost zo'n 25 MAD. Een taxi die ritten maakt buiten de stad wordt 'grote taxi' genoemd. Deze taxi's rijden op vaste routes en voor de prijs moet je onderhandelen.

Informatie over de vlucht Düsseldorf - Nador
Voordelige rechtstreekse vluchten
Vluchtinformatie Düsseldorf - Nador
  • Afstand: 1977 km
Topvliegroutes