Populairste Airline: Eurowings
Op de route Düsseldorf – Miami word bij voorkeur met Eurowings gevlogen.
Eurowings
3 %
Lufthansa
2 %
United Airlines
2 %
Tip: 4 maanden voor vertrek boeken
Het beste moment om op deze bestemming een vlucht te boeken is 4 maanden voor vertrek. Dit kan een besparing van tot 34 % ten opzichte van de gemiddelde ticketprijs opleveren.
134 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: woensdag
Vergeleken met andere weekdagen zijn vluchten op woensdag het goedkoopst.
Populairste verbindung: via Zürich
Op deze route zijn vluchten via Zürich met een aandeel van 19 % het meest populair.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Zürich
14h 05min, vanaf € 272
19 %
1 tussenstop Madrid-Barajas
15h 10min, vanaf € 239
17 %
1 tussenstop Londen-Heathrow
13h 15min, vanaf € 234
13 %
Retour al vanaf € 234,00
Voor maar € 234,00 krijg je een goedkope heenvlucht op 26-02-20 en een terugvlucht op 12-03-20.

€ 234
goedkoop
€ 234
duur
€ 757

Muziek- en cultuurmetropool van Florida

In het uiterste zuiden van de Noord-Amerikaanse staat Florida ligt Miami. De stad vormt een belangrijk centrum voor cultuur en muziek en heeft veel musea en kunstgaleries.

...

Populaire evenementen in de winter

Lange, hete zomers en korte, milde winters bepalen het klimaat van Miami. Januari heeft bijvoorbeeld een gemiddelde dagtemperatuur van ruim negentien graden Celsius, maar kent ook uitschieters naar omlaag. De aangewezen reistijd is van maart tot en met mei. Het orkaanseizoen van juni tot en met november brengt veel regen. Kenmerkende festiviteiten vinden voor die tijd plaats, zoals het Orange Bowl Festival in januari. Dit hoogtepunt van het footballseizoen wordt gevierd met een parade. Begin maart vindt in Litte Havana het carnaval plaats. De publiekstrekker is de Calle Ocho, waarbij de straten veranderen in een grote salsadansende optocht. In de zomer is Onafhankelijkheidsdag (4 juli) dé feestdag. Miami is dan blauw, rood en wit geschilderd en er zijn evenementen op het strand.

...

Visum op tijd aanvragen

Voor een vakantie in Miami moet vooraf een elektronisch inreisvisum (ESTA) worden aangevraagd. Toeristen krijgen vervolgens een verblijfsvergunning voor circa drie maanden. Wie het carnaval wil meemaken doet er verstandig aan om tijdig een slaapplaats te boeken. Door de vele toeristen zitten de hotels begin maart namelijk vrij snel vol. Het leven is in Miami wat duurder dan in Nederland. Uit eten kan vanaf twintig dollar, terwijl een fastfoodmenu ongeveer zeven dollar kost en de gemiddelde bierprijs rond de vijf dollar ligt.

...

Vervoer naar en in Miami

Het internationale vliegveld van Miami bevindt zich op een dikke tien kilometer van de stad. Tussen de luchthaven en Miami zijn uiteenlopende vormen van vervoer beschikbaar. Zo kan gebruik worden gemaakt van de zogeheten PeopleMover, maar er is tevens een metrolijn, een bovengrondse metrorail en een treinverbinding. Reizen naar de stad kan verder per Greyhoundbus. In Miami-Centrum zorgt de elektrische MetroMover voor gratis vervoer. Overigens is de hele regio via het openbaar vervoer uitstekend met elkaar verbonden. Een enkeltje met de bus of metro kost circa 2,25 dollar. Het vervoer per taxi begint vanaf vijftien dollar per drie kilometer.

...