Populairste Airline: Lufthansa
Op de route Düsseldorf – Miami word bij voorkeur met Lufthansa gevlogen.
Lufthansa
2 %
Eurowings
0 %
United Airlines
0 %
Tip: 6 weken voor vertrek boeken
Om 58 % te besparen boekt u uw ticket het beste 6 weken voor vertrek .
39 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: woensdag
Het loont zich de om flexibel te zijn, want woensdag zijn de tickets op deze route het goedkoopst.
Populairste verbindung: via Zürich
Een vlucht met tussenstop in Zürich is met 14 % van alle boekingen de meest geboekte verbinding.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Zürich
12h 40min, vanaf € 362
14 %
1 tussenstop Madrid-Barajas
14h 00min, vanaf € 382
13 %
1 tussenstop Istanbul New Airport
17h 30min, vanaf € 611
7 %

Muziek- en cultuurmetropool van Florida

In het uiterste zuiden van de Noord-Amerikaanse staat Florida ligt Miami. De stad vormt een belangrijk centrum voor cultuur en muziek en heeft veel musea en kunstgaleries.

...

Populaire evenementen in de winter

Lange, hete zomers en korte, milde winters bepalen het klimaat van Miami. Januari heeft bijvoorbeeld een gemiddelde dagtemperatuur van ruim negentien graden Celsius, maar kent ook uitschieters naar omlaag. De aangewezen reistijd is van maart tot en met mei. Het orkaanseizoen van juni tot en met november brengt veel regen. Kenmerkende festiviteiten vinden voor die tijd plaats, zoals het Orange Bowl Festival in januari. Dit hoogtepunt van het footballseizoen wordt gevierd met een parade. Begin maart vindt in Litte Havana het carnaval plaats. De publiekstrekker is de Calle Ocho, waarbij de straten veranderen in een grote salsadansende optocht. In de zomer is Onafhankelijkheidsdag (4 juli) dé feestdag. Miami is dan blauw, rood en wit geschilderd en er zijn evenementen op het strand.

...

Visum op tijd aanvragen

Voor een vakantie in Miami moet vooraf een elektronisch inreisvisum (ESTA) worden aangevraagd. Toeristen krijgen vervolgens een verblijfsvergunning voor circa drie maanden. Wie het carnaval wil meemaken doet er verstandig aan om tijdig een slaapplaats te boeken. Door de vele toeristen zitten de hotels begin maart namelijk vrij snel vol. Het leven is in Miami wat duurder dan in Nederland. Uit eten kan vanaf twintig dollar, terwijl een fastfoodmenu ongeveer zeven dollar kost en de gemiddelde bierprijs rond de vijf dollar ligt.

...

Vervoer naar en in Miami

Het internationale vliegveld van Miami bevindt zich op een dikke tien kilometer van de stad. Tussen de luchthaven en Miami zijn uiteenlopende vormen van vervoer beschikbaar. Zo kan gebruik worden gemaakt van de zogeheten PeopleMover, maar er is tevens een metrolijn, een bovengrondse metrorail en een treinverbinding. Reizen naar de stad kan verder per Greyhoundbus. In Miami-Centrum zorgt de elektrische MetroMover voor gratis vervoer. Overigens is de hele regio via het openbaar vervoer uitstekend met elkaar verbonden. Een enkeltje met de bus of metro kost circa 2,25 dollar. Het vervoer per taxi begint vanaf vijftien dollar per drie kilometer.

...