Populairste Airline: American Airlines
Met 9 % besluiten de meeste reizigers voor deze route om te vliegen met American Airlines.
American Airlines
9 %
Iberia
5 %
British Airways
2 %
Tip: 2 maanden voor vertrek boeken
De beste prijs voor deze vlucht krijg je als je 2 maanden voor vertrek boekt. Zo kan je tot 56 % besparen.
71 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: dinsdag
De beste prijs is afhankelijk van de dag van de week. Op dinsdag kan een vlucht tot 28 % goedkoper geboekt worden.
Populairste verbindung: via Panama City
Op deze route zijn vluchten via Panama City met een aandeel van 20 % het meest populair.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Panama City-Tocumen International
18h 13min, vanaf € 405
20 %
directe vlucht
02h 55min, vanaf € 232
18 %
1 tussenstop Bogota
07h 15min, vanaf € 547
15 %

Geniet van het zonovergoten Curaçao

Een populaire vakantiebestemming is Curaçao, één van de ABC-eilanden. Terecht! Het eiland biedt witte stranden, blauwe zeeën, maar ook een rijke historie. Ideaal voor een ontspannen of juist actieve vakantie.

...

Aangename temperatuur en gezellige feestdagen

Het weer op Curaçao is constant, en ligt doorgaans rond de 25°C - 30°C. Hoewel er officieel geen regenseizoen is, valt er in de maanden oktober tot en met december aanzienlijk meer neerslag.

Er zijn verschillende feestdagen en festivals die Curaçao een bezoek waard maken. Zo wordt er elk jaar in mei het Curaçao International Jazz Festival georganiseerd. Verder wordt op 2 juli de “dag van de vlag van Curaçao” gevierd, een nationale feestdag. De Herdenking Slavenopstand van 1975 valt op 17 augustus en gaat gepaard met verschillende muzikale en culturele evenementen. 

...

Tips voor een onvergetelijk verblijf

De witte stranden en blauwe zeeën zijn een lust voor het oog. Binnen de toeristische gebieden kun je veilig en naar hartenlust zwemmen. Je kunt er ook voor kiezen om andere stranden te verkennen. Gebruik hierbij wel jouw gezond verstand. Als je twijfelt aan de veiligheid van de zee, ga er vooral niet zwemmen. Let met name op de noordkust van het eiland. Hier zijn sterke stromingen.

Afhankelijk van waar jij jouw aankopen doet, kunnen de kosten hoger of lager uitvallen dan je gewend bent in Nederland. In supermarkten vindt je bekende en geïmporteerde producten, die over het algemeen duurder zijn. Lokale producten en rechten zijn echter aanzienlijk goedkoper. Soms tot 50% goedkoper vergeleken met Nederland!

...

Verken het eiland per taxi of huurauto

Direct op het vliegveld kun je middels taxi’s, huurauto’s of openbaar vervoer naar jouw accommodatie. De prijzen van een overnachting beginnen vanaf 35 dollar per nacht. Daarna lopen de prijzen op. Hoe hoog hangt af van jouw voorkeur. Als je eenmaal ingecheckt bent, is het tijd om het eiland te verkennen. Het wordt aangeraden om gebruik te maken van de taxi of een huurauto. Er is openbaar vervoer, maar dit is niet te vergelijken met het openbaar vervoer in Nederland. 

...