Populairste Airline: Surinam Airways
Surinam Airways, FlexFlight en Insel Air zijn op deze route de populairste airlines en worden met een aandeel van 40 % het meest geboekt.
Surinam Airways
29 %
FlexFlight
8 %
Insel Air
3 %
Tip: 6 maanden voor vertrek boeken
Het beste moment om uw ticket te boeken is ongeveer 6 maanden voor vertrek. Zo kan men tot 60 % besparen.
179 dagen voor vertrek
Goedkoopste maand: augustus
Het loont zich om uw vlucht in augustus te boeken. Hier zijn de tickets in doorsnee tot 31 % goedkoper.
Goedkoopste weekdag: zaterdag
De goedkoopste dagen voor deze vlucht zijn zaterdag. Op deze dagen kan tot 22 % bespaard worden.
De populairste verbinding is nonstop
Van Curacao naar Paramaribo vliegen 40 % van de mensen zonder tussenstop.
verbinding
boekingen
directe vlucht
03h 45min, vanaf € 216
40 %
1 tussenstop Aruba
04h 00min, vanaf € 298
40 %
2 tussenstops Sint Maarten-Princess Juliana International Airport Port of Spain - Trinidad
13h 25min, vanaf € 486
8 %
Retour al vanaf € 216,00
Wie bijvoorbeeld op 30.12.2018 heen en op 17.01.2019 terugvliegt, reist voor € 216,00 bijzonder gunstig. Tickets zijn op actueel 47 % goedkoper dan gemiddeld.

€ 216
goedkoop
€ 194
duur
€ 568

Paramaribo, stad met uniek centrum

De Surinaamse hoofdstad Paramaribo ligt op circa tien kilometer van de Atlantische Oceaankust aan de Suriname-rivier. Paramaribo heeft een bijzonder en historisch stadscentrum dat voor een groot deel uit houten gebouwen bestaat.

...

Maandlang feest vanaf medio december

In Suriname heerst een tropisch regenwoudklimaat, waardoor het kwik het gehele jaar ruim boven de twintig graden Celsius blijft. Bij het bepalen van de reistijd moet echter wel rekening worden gehouden met de moessonperiodes van het land. De kleine regentijd valt in december en januari, terwijl de grote regentijd van april tot augustus duurt. Van medio december tot in januari wordt het Surifesta georganiseerd. Dit is een festival dat een maand duurt en op oudejaarsdag rond het middaguur zijn climax beleeft. Tijdens deze Pagara-estafette worden de boze geesten door middel van het afsteken van vuurwerk verjaagd. Op 1 juli herdenkt Suriname middels Keti Koti dat in 1863 de slavernij werd afgeschaft. De afscheiding van Nederland in 1975 wordt op 25 november gevierd tijdens Srefidensi.

...

Visumplicht voor Nederlanders

Toeristen en andere bezoekers die naar Paramaribo willen reizen moeten van tevoren een visum aanvragen. Tevens bestaat de mogelijkheid om een tijdelijke toeristenkaart voor negentig dagen aan te vragen. Deze kaart kan men op Schiphol krijgen of

...

Vooraf taxitarief afspreken

Het Johan Adolf Pengel-vliegveld Zanderij fungeert als internationale luchthaven voor Suriname en ligt zo’n veertig kilometer van Paramaribo. De hoofdstad is te bereiken door met andere reizigers een busje te delen. Deze busjes zijn bovendien redelijk voordelig. Vanaf het vliegveld vertrekt ook een lijnbus naar de hoofdstad, die een onregelmatig dienstrooster heeft en stopt voor iedereen aan de kant van de weg die aangeeft mee te willen. De taxi is daarom een beter en sneller transportmiddel. Omdat taximeters ontbreken dient echter wel vooraf een ritprijs te worden afgesproken. Goedkoop overnachten kan vanaf zestig Surinaamse dollar per nacht.

...