Populairste Airline: Surinam Airways
De meeste passagiers op de route Curacao – Paramaribo reizen het liefste met Surinam Airways.
Surinam Airways
19 %
FlexFlight
14 %
Tip: 6 maanden voor vertrek boeken
Uw ticket boekt u rond 6 maanden voor vertrek het voordeligst. Tot 54 % kan men besparen.
179 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: donderdag
Vergeleken met andere weekdagen zijn vluchten op donderdag het goedkoopst.
De populairste verbinding is nonstop
Van Curacao naar Paramaribo vliegen 37 % van de mensen zonder tussenstop.
verbinding
boekingen
directe vlucht
03h 45min, vanaf € 293
37 %
1 tussenstop Port of Spain - Trinidad
03h 45min, vanaf € 307
18 %
2 tussenstops Sint Maarten-Princess Juliana International Airport Port of Spain - Trinidad
11h 10min, vanaf € 588
17 %
Retour al vanaf € 293,00
De beste prijs voor een retour krijg je met de heenvlucht 17-10-19 en terugvlucht; 27-10-19.

€ 293
goedkoop
€ 293
duur
€ 738

Paramaribo, stad met uniek centrum

De Surinaamse hoofdstad Paramaribo ligt op circa tien kilometer van de Atlantische Oceaankust aan de Suriname-rivier. Paramaribo heeft een bijzonder en historisch stadscentrum dat voor een groot deel uit houten gebouwen bestaat.

...

Maandlang feest vanaf medio december

In Suriname heerst een tropisch regenwoudklimaat, waardoor het kwik het gehele jaar ruim boven de twintig graden Celsius blijft. Bij het bepalen van de reistijd moet echter wel rekening worden gehouden met de moessonperiodes van het land. De kleine regentijd valt in december en januari, terwijl de grote regentijd van april tot augustus duurt. Van medio december tot in januari wordt het Surifesta georganiseerd. Dit is een festival dat een maand duurt en op oudejaarsdag rond het middaguur zijn climax beleeft. Tijdens deze Pagara-estafette worden de boze geesten door middel van het afsteken van vuurwerk verjaagd. Op 1 juli herdenkt Suriname middels Keti Koti dat in 1863 de slavernij werd afgeschaft. De afscheiding van Nederland in 1975 wordt op 25 november gevierd tijdens Srefidensi.

...

Visumplicht voor Nederlanders

Toeristen en andere bezoekers die naar Paramaribo willen reizen moeten van tevoren een visum aanvragen. Tevens bestaat de mogelijkheid om een tijdelijke toeristenkaart voor negentig dagen aan te vragen. Deze kaart kan men op Schiphol krijgen of

...

Vooraf taxitarief afspreken

Het Johan Adolf Pengel-vliegveld Zanderij fungeert als internationale luchthaven voor Suriname en ligt zo’n veertig kilometer van Paramaribo. De hoofdstad is te bereiken door met andere reizigers een busje te delen. Deze busjes zijn bovendien redelijk voordelig. Vanaf het vliegveld vertrekt ook een lijnbus naar de hoofdstad, die een onregelmatig dienstrooster heeft en stopt voor iedereen aan de kant van de weg die aangeeft mee te willen. De taxi is daarom een beter en sneller transportmiddel. Omdat taximeters ontbreken dient echter wel vooraf een ritprijs te worden afgesproken. Goedkoop overnachten kan vanaf zestig Surinaamse dollar per nacht.

...