Vluchten van Curacao naar Paramaribo

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten van Curacao naar Paramaribo

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken van Curacao (CUR) naar Paramaribo (PBM) voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen zijn in de afgelopen dagen gezocht en gevonden op idealo. Je kunt ook je eigen zoekopdracht naar Paramaribo starten. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van de vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Tips en tricks om goedkope vluchten van Curacao naar Paramaribo te vinden

Populairste Airline: Surinam Airways
Op de route Curacao – Paramaribo word bij voorkeur met Surinam Airways gevlogen.
Surinam Airways
34 %
Caribbean Airlines
25 %
Copa
21 %
Goedkoopste weekdag: donderdag
De goedkoopste dagen voor deze vlucht zijn donderdag. Op deze dagen kan tot 26 % bespaard worden.
De populairste verbinding is nonstop
Van Curacao naar Paramaribo vliegen 30 % van de mensen zonder tussenstop.
verbinding
boekingen
directe vlucht
04h 20min, vanaf € 373
30 %
1 tussenstop Port of Spain - Trinidad
06h 40min, vanaf € 321
27 %
1 tussenstop Panama City-Tocumen International
25h 20min, vanaf € 274
22 %

Nuttige informatie over de vlucht van Curacao naar Paramaribo

Paramaribo, stad met uniek centrum

De Surinaamse hoofdstad Paramaribo ligt op circa tien kilometer van de Atlantische Oceaankust aan de Suriname-rivier. Paramaribo heeft een bijzonder en historisch stadscentrum dat voor een groot deel uit houten gebouwen bestaat.

Maandlang feest vanaf medio december

In Suriname heerst een tropisch regenwoudklimaat, waardoor het kwik het gehele jaar ruim boven de twintig graden Celsius blijft. Bij het bepalen van de reistijd moet echter wel rekening worden gehouden met de moessonperiodes van het land. De kleine regentijd valt in december en januari, terwijl de grote regentijd van april tot augustus duurt. Van medio december tot in januari wordt het Surifesta georganiseerd. Dit is een festival dat een maand duurt en op oudejaarsdag rond het middaguur zijn climax beleeft. Tijdens deze Pagara-estafette worden de boze geesten door middel van het afsteken van vuurwerk verjaagd. Op 1 juli herdenkt Suriname middels Keti Koti dat in 1863 de slavernij werd afgeschaft. De afscheiding van Nederland in 1975 wordt op 25 november gevierd tijdens Srefidensi.

Visumplicht voor Nederlanders

Toeristen en andere bezoekers die naar Paramaribo willen reizen moeten van tevoren een visum aanvragen. Tevens bestaat de mogelijkheid om een tijdelijke toeristenkaart voor negentig dagen aan te vragen. Deze kaart kan men op Schiphol krijgen of

Vooraf taxitarief afspreken

Het Johan Adolf Pengel-vliegveld Zanderij fungeert als internationale luchthaven voor Suriname en ligt zo’n veertig kilometer van Paramaribo. De hoofdstad is te bereiken door met andere reizigers een busje te delen. Deze busjes zijn bovendien redelijk voordelig. Vanaf het vliegveld vertrekt ook een lijnbus naar de hoofdstad, die een onregelmatig dienstrooster heeft en stopt voor iedereen aan de kant van de weg die aangeeft mee te willen. De taxi is daarom een beter en sneller transportmiddel. Omdat taximeters ontbreken dient echter wel vooraf een ritprijs te worden afgesproken. Goedkoop overnachten kan vanaf zestig Surinaamse dollar per nacht.

Informatie over de vlucht: Curacao - Paramaribo

Goedkoopste heenvlucht van € 170,99
Retourvlucht van € 330,99
Vluchttijd min. 02:00 / max. 03:00
Vliegtijd terugvlucht min. 02:30/ max. 03:00
Afstand 1689 km
Vluchten per week 9
Vertrekluchthaven Luchthaven Curacao (CUR)
Aankomstluchthaven Luchthaven Paramaribo-Zanderij International (PBM)
Land van bestemming Vluchten naar Suriname
Alternatieve vluchten naar Paramaribo
Populaire bestemmingen voor doorreizen