Populairste Airline: Surinam Airways
Op de route Curacao – Paramaribo word bij voorkeur met Surinam Airways gevlogen.
Surinam Airways
10 %
FlexFlight
5 %
Tip: 4 maanden voor vertrek boeken
Het optimale moment voor een boeking is 4 maanden voor take off. Hier betaal je slechts € 316,00.
113 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: zondag
Het loont zich de om flexibel te zijn, want zondag zijn de tickets op deze route het goedkoopst.
De populairste verbinding is nonstop
Naar Paramaribo vliegen 16 % van alle reizigers vanaf Curacao zonder daarbij te moeten overstappen.
verbinding
boekingen
directe vlucht
03h 45min, vanaf € 303
16 %
1 tussenstop Port of Spain - Trinidad
03h 45min, vanaf € 316
13 %
2 tussenstops Sint Maarten-Princess Juliana International Airport Port of Spain - Trinidad
09h 05min, vanaf € 586
11 %
Retour al vanaf € 303,00
Een retourvlucht voor slechts € 303,00 krijg je bijvoorbeeld met een heenvlucht op 01-03-20 en een terugvlucht op 08-03-20.

€ 303
goedkoop
€ 303
duur
€ 1 009

Paramaribo, stad met uniek centrum

De Surinaamse hoofdstad Paramaribo ligt op circa tien kilometer van de Atlantische Oceaankust aan de Suriname-rivier. Paramaribo heeft een bijzonder en historisch stadscentrum dat voor een groot deel uit houten gebouwen bestaat.

...

Maandlang feest vanaf medio december

In Suriname heerst een tropisch regenwoudklimaat, waardoor het kwik het gehele jaar ruim boven de twintig graden Celsius blijft. Bij het bepalen van de reistijd moet echter wel rekening worden gehouden met de moessonperiodes van het land. De kleine regentijd valt in december en januari, terwijl de grote regentijd van april tot augustus duurt. Van medio december tot in januari wordt het Surifesta georganiseerd. Dit is een festival dat een maand duurt en op oudejaarsdag rond het middaguur zijn climax beleeft. Tijdens deze Pagara-estafette worden de boze geesten door middel van het afsteken van vuurwerk verjaagd. Op 1 juli herdenkt Suriname middels Keti Koti dat in 1863 de slavernij werd afgeschaft. De afscheiding van Nederland in 1975 wordt op 25 november gevierd tijdens Srefidensi.

...

Visumplicht voor Nederlanders

Toeristen en andere bezoekers die naar Paramaribo willen reizen moeten van tevoren een visum aanvragen. Tevens bestaat de mogelijkheid om een tijdelijke toeristenkaart voor negentig dagen aan te vragen. Deze kaart kan men op Schiphol krijgen of

...

Vooraf taxitarief afspreken

Het Johan Adolf Pengel-vliegveld Zanderij fungeert als internationale luchthaven voor Suriname en ligt zo’n veertig kilometer van Paramaribo. De hoofdstad is te bereiken door met andere reizigers een busje te delen. Deze busjes zijn bovendien redelijk voordelig. Vanaf het vliegveld vertrekt ook een lijnbus naar de hoofdstad, die een onregelmatig dienstrooster heeft en stopt voor iedereen aan de kant van de weg die aangeeft mee te willen. De taxi is daarom een beter en sneller transportmiddel. Omdat taximeters ontbreken dient echter wel vooraf een ritprijs te worden afgesproken. Goedkoop overnachten kan vanaf zestig Surinaamse dollar per nacht.

...