Populairste Airline: bv. British Airways, Aer Lingus, PLL LOT
British Airways is met 6 % van alle gemaakte boekingen op deze route de meest populaire luchtvaartmaatschappij.
British Airways
6 %
Aer Lingus
6 %
PLL LOT
6 %
Tip: 12 dagen voor vertrek boeken
Het beste moment om op deze bestemming een vlucht te boeken is 12 dagen voor vertrek. Dit kan een besparing van tot 59 % ten opzichte van de gemiddelde ticketprijs opleveren.
12 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: dinsdag
Het laagst zijn de ticketprijzen dinsdag. Hier reis je tot 27 % goedkoper.
Populairste verbindung: via Parijs-Charles de Gaulle
Vluchten via Parijs-Charles de Gaulle zijn op deze route met 9 % de favoriete keuze.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Parijs-Charles de Gaulle
17h 41min, vanaf € 558
9 %
1 tussenstop Dublin
16h 35min, vanaf € 554
8 %
1 tussenstop Warschau
16h 05min, vanaf € 662
8 %
Retour al vanaf € 433,00
Als je reis begint op 15-11-19 en je de terugreis op 23-11-19 boekt, komt je totaalprijs op slechts € 433,00.

€ 433
goedkoop
€ 0
duur
€ 0

Over Los Angeles

Los Angeles, de "City of Angels", gelegen aan de Amerikaanse westkust, is de op één na grootste stad van de Verenigde Staten. Behalve een economische en havenfunctie is de stad, gesticht in 1781, bekend om zijn entertainment- en filmindustrie.

...

Wanneer Los Angeles bezoeken

Een wereldstad als Los Angeles is een reisdoel op zichzelf. Het heeft een mediterrane klimaat met hete droge zomers en zachte winters. Hierdoor is de stad het gehele jaar door een prima reisdoel. Op 1 januari vind de "Rosa Parade" plaats; een traditionele nieuwjaarsviering in het district Pasadena. De jaarlijkse Oscar uitreikingen in februari zorgen voor een grote aanloop van de bekendste filmsterren. Tijdens Halloween, eind oktober, worden veel evenementen georganiseerd.

...

Voorbereidingen voor de reis

Reizigers moeten via ESTA (Electronic System for Travel Authorization) toestemming krijgen voor een verblijf van maximaal 90 dagen. Dit kan via moderne paspoorten worden geregeld. Vaccinaties worden niet geadviseerd. Los Angeles heeft zijn probleemwijken dus gebruik het gezonde verstand, net zoals bij iedere andere grote stad. De kosten van levensonderhoud zijn redelijk gelijk aan de Nederlandse situatie. Merkkleding en elektronica is vaak goedkoper. Reken bij een afdoende bediening in restaurants of cafés 20% fooi of 1 dollar per drankje. De bediening is hier in grote mate van afhankelijk. In Los Angeles zijn er strikte tabaks- en alcoholregels terwijl de prijzen vaak zonder BTW worden aangegeven.

...

Praktische informatie

Vanaf de luchthaven is het 20 kilometer naar downtown LA en ongeveer 10 kilometer naar Santa Monica. Er zijn voldoende huurauto's verkrijgbaar maar de populaire plaatsen zoals Venice en Santa Monica zijn prima via de Green Line shuttlebus bereikbaar. Een taxi kost ongeveer 45 dollar. Door de omvang van de stad is het voor reizigers veel gemakkelijker een auto te huren, of van taxi's gebruik te maken, dan het lastige openbaar vervoer uit te vogelen. Goedkope slaapplaatsen, vanaf 25 dollar per nacht, vindt je rond Venice Beach, Santa Monica en Hollywood. Hotels in Downtown en Beverly Hills zijn met prijzen rond de 100 dollar per nacht een stuk hoger.

...