Populairste Airline: British Airways
British Airways, Air France en Lufthansa zijn op deze route de populairste airlines en worden met een aandeel van 24 % het meest geboekt.
British Airways
10 %
Air France
7 %
Lufthansa
7 %
Tip: 2 maanden voor vertrek boeken
2 maanden voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
65 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: vrijdag
Vergeleken met andere weekdagen zijn vluchten op vrijdag het goedkoopst.
Populairste verbindung: via Londen-Heathrow
Met 25 % van alle gemaakte boekingen is de route via Londen-Heathrow het meest populair.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Londen-Heathrow
27h 20min, vanaf € 276
25 %
1 tussenstop Zürich
18h 40min, vanaf € 462
20 %
1 tussenstop Parijs-Charles de Gaulle
15h 15min, vanaf € 527
13 %
Retour al vanaf € 276,00
Een retourvlucht voor slechts € 276,00 krijg je bijvoorbeeld met een heenvlucht op 22-11-19 en een terugvlucht op 25-11-19.

€ 276
goedkoop
€ 276
duur
€ 2 246

Over Los Angeles

Los Angeles, de "City of Angels", gelegen aan de Amerikaanse westkust, is de op één na grootste stad van de Verenigde Staten. Behalve een economische en havenfunctie is de stad, gesticht in 1781, bekend om zijn entertainment- en filmindustrie.

...

Wanneer Los Angeles bezoeken

Een wereldstad als Los Angeles is een reisdoel op zichzelf. Het heeft een mediterrane klimaat met hete droge zomers en zachte winters. Hierdoor is de stad het gehele jaar door een prima reisdoel. Op 1 januari vind de "Rosa Parade" plaats; een traditionele nieuwjaarsviering in het district Pasadena. De jaarlijkse Oscar uitreikingen in februari zorgen voor een grote aanloop van de bekendste filmsterren. Tijdens Halloween, eind oktober, worden veel evenementen georganiseerd.

...

Voorbereidingen voor de reis

Reizigers moeten via ESTA (Electronic System for Travel Authorization) toestemming krijgen voor een verblijf van maximaal 90 dagen. Dit kan via moderne paspoorten worden geregeld. Vaccinaties worden niet geadviseerd. Los Angeles heeft zijn probleemwijken dus gebruik het gezonde verstand, net zoals bij iedere andere grote stad. De kosten van levensonderhoud zijn redelijk gelijk aan de Nederlandse situatie. Merkkleding en elektronica is vaak goedkoper. Reken bij een afdoende bediening in restaurants of cafés 20% fooi of 1 dollar per drankje. De bediening is hier in grote mate van afhankelijk. In Los Angeles zijn er strikte tabaks- en alcoholregels terwijl de prijzen vaak zonder BTW worden aangegeven.

...

Praktische informatie

Vanaf de luchthaven is het 20 kilometer naar downtown LA en ongeveer 10 kilometer naar Santa Monica. Er zijn voldoende huurauto's verkrijgbaar maar de populaire plaatsen zoals Venice en Santa Monica zijn prima via de Green Line shuttlebus bereikbaar. Een taxi kost ongeveer 45 dollar. Door de omvang van de stad is het voor reizigers veel gemakkelijker een auto te huren, of van taxi's gebruik te maken, dan het lastige openbaar vervoer uit te vogelen. Goedkope slaapplaatsen, vanaf 25 dollar per nacht, vindt je rond Venice Beach, Santa Monica en Hollywood. Hotels in Downtown en Beverly Hills zijn met prijzen rond de 100 dollar per nacht een stuk hoger.

...