Populairste Airline: Eurowings
Met 4 % besluiten de meeste reizigers voor deze route om te vliegen met Eurowings.
Eurowings
4 %
United Airlines
3 %
Lufthansa
2 %
Tip: 6 maanden voor vertrek boeken
6 maanden voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
175 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: dinsdag
De goedkoopste dagen voor deze vlucht zijn dinsdag. Op deze dagen kan tot 11 % bespaard worden.
Populairste verbindung: via Zürich
In het bijzonder de route via Zürich is met een boekingsaandeel van 12 % zeer gevraagd.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Zürich
11h 35min, vanaf € 335
12 %
directe vlucht
08h 20min, vanaf € 376
10 %
1 tussenstop Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport, GA
18h 20min, vanaf € 366
7 %
Retour al vanaf € 317,00
Voor maar € 317,00 krijg je een goedkope heenvlucht op 17-12-19 en een terugvlucht op 26-12-19.

€ 317
goedkoop
€ 317
duur
€ 724

Metropool aan de Hudson

New York ligt in het noordoosten van de Verenigde Staten aan de monding van de Hudsonrivier. De miljoenenstad wordt gekenmerkt door vele parken, musea, gebouwen en monumenten, met het Vrijheidsbeeld als grote trekpleister.

...

Festiviteiten in voor- en najaar

New York heeft een afwisselend klimaat en is in elk jaargetijde te bezoeken. In de winter is het er soms behoorlijk koud, terwijl de temperatuur ’s zomers waarden van ruim boven de twintig graden Celsius haalt. Wie bijzondere feestdagen wil meemaken kan de stad echter beter in de winter bezoeken. Oudejaarsavond vieren in New York is natuurlijk een onvergetelijke belevenis, maar ook het Chinees Nieuwjaar in februari is een bijzondere gelegenheid om bij te zijn. Een maand later staat de van oorsprong Ierse St. Patrick’s Day op de festiviteitenkalender. Modeliefhebbers kunnen in februari en september terecht op de Mercedes Benz Fashion Week.

...

Online reisvergunning aanvragen

Wie een reis naar New York plant en een Nederlands paspoort heeft moet van tevoren een reisvergunning aanvragen. Dit kan online via ESTA, dat onderdeel is van het Visa Waiver Program (VWP). Via het VWP is het mogelijk om negentig dagen in de Verenigde Staten te verblijven zonder een visum aan te hoeven vragen. De kosten voor levensonderhoud in New York liggen circa veertig procent hoger dan in Nederland. In restaurants moet in vergelijking ongeveer twintig procent meer worden betaald. Elektronische apparaten en Amerikaanse merkkleding zijn juist goedkoper.

...

Openbaar vervoer geadviseerd

De stad staat bekend om zijn gele taxi’s, maar wie zich snel en goedkoop wil verplaatsen moet het openbaar vervoer nemen. Na aankomst op JFK Airport, Newark Liberty Airport of LaGuardia Airport is er keuze uit tal van busdiensten, die de reiziger rechtstreeks naar de Hudson Valley, New York City, Manhattan of Long Island brengen. Vanaf JFK Airport gaat tevens een zogeheten AirTrain. Daarbij kan op het metrostation Howard Beach worden overgestapt om de reis te vervolgen richting Manhattan. Overnachten is mogelijk in de vele hotels en hostels in New York. De prijzen voor een bed in een hostel beginnen vanaf 34 dollar, en hotelkamers worden verhuurd vanaf 40 dollar.

...