Populairste Airline: Eurowings
Eurowings is met 4 % van alle gemaakte boekingen op deze route de meest populaire luchtvaartmaatschappij.
Eurowings
4 %
Lufthansa
2 %
United Airlines
2 %
Tip: 4 maanden voor vertrek boeken
Het beste moment om uw ticket te boeken is ongeveer 4 maanden voor vertrek. Zo kan men tot 45 % besparen.
109 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: donderdag
De goedkoopste dagen voor deze vlucht zijn donderdag. Op deze dagen kan tot 15 % bespaard worden.
Populairste verbindung: via Zürich
De met 10 % meest geliefde route vanaf Düsseldorf naar New York gaat via Zürich.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Zürich
16h 35min, vanaf € 462
10 %
directe vlucht
09h 05min, vanaf € 370
9 %
1 tussenstop Frankfurt-Main
13h 40min, vanaf € 522
6 %
Retour al vanaf € 288,00
Op dit moment is deze route het goedkoopst met de heenvlucht op 30-12-19 en de terugvlucht op 05-01-20.

€ 288
goedkoop
€ 0
duur
€ 0

Metropool aan de Hudson

New York ligt in het noordoosten van de Verenigde Staten aan de monding van de Hudsonrivier. De miljoenenstad wordt gekenmerkt door vele parken, musea, gebouwen en monumenten, met het Vrijheidsbeeld als grote trekpleister.

...

Festiviteiten in voor- en najaar

New York heeft een afwisselend klimaat en is in elk jaargetijde te bezoeken. In de winter is het er soms behoorlijk koud, terwijl de temperatuur ’s zomers waarden van ruim boven de twintig graden Celsius haalt. Wie bijzondere feestdagen wil meemaken kan de stad echter beter in de winter bezoeken. Oudejaarsavond vieren in New York is natuurlijk een onvergetelijke belevenis, maar ook het Chinees Nieuwjaar in februari is een bijzondere gelegenheid om bij te zijn. Een maand later staat de van oorsprong Ierse St. Patrick’s Day op de festiviteitenkalender. Modeliefhebbers kunnen in februari en september terecht op de Mercedes Benz Fashion Week.

...

Online reisvergunning aanvragen

Wie een reis naar New York plant en een Nederlands paspoort heeft moet van tevoren een reisvergunning aanvragen. Dit kan online via ESTA, dat onderdeel is van het Visa Waiver Program (VWP). Via het VWP is het mogelijk om negentig dagen in de Verenigde Staten te verblijven zonder een visum aan te hoeven vragen. De kosten voor levensonderhoud in New York liggen circa veertig procent hoger dan in Nederland. In restaurants moet in vergelijking ongeveer twintig procent meer worden betaald. Elektronische apparaten en Amerikaanse merkkleding zijn juist goedkoper.

...

Openbaar vervoer geadviseerd

De stad staat bekend om zijn gele taxi’s, maar wie zich snel en goedkoop wil verplaatsen moet het openbaar vervoer nemen. Na aankomst op JFK Airport, Newark Liberty Airport of LaGuardia Airport is er keuze uit tal van busdiensten, die de reiziger rechtstreeks naar de Hudson Valley, New York City, Manhattan of Long Island brengen. Vanaf JFK Airport gaat tevens een zogeheten AirTrain. Daarbij kan op het metrostation Howard Beach worden overgestapt om de reis te vervolgen richting Manhattan. Overnachten is mogelijk in de vele hotels en hostels in New York. De prijzen voor een bed in een hostel beginnen vanaf 34 dollar, en hotelkamers worden verhuurd vanaf 40 dollar.

...