Populairste Airline: Transavia
13 % van de vluchten op de route Amsterdam – Ibiza worden geboekt bij Transavia.
Transavia
13 %
Vueling Airlines
8 %
Iberia
4 %
Tip: 6 maanden voor vertrek boeken
6 maanden voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
172 dagen voor vertrek
De populairste verbinding is nonstop
Naar Ibiza vliegen 34 % van alle reizigers vanaf Amsterdam zonder daarbij te moeten overstappen.
verbinding
boekingen
directe vlucht
02h 35min, vanaf € 110
34 %
1 tussenstop Barcelona
10h 15min, vanaf € 155
32 %
1 tussenstop Madrid-Barajas
26h 05min, vanaf € 162
21 %
Retour al vanaf € 110,00
De beste prijs voor een retour krijg je met de heenvlucht 08-11-19 en terugvlucht; 16-11-19.

€ 110
goedkoop
€ 102
duur
€ 256

Party Island

Ibiza is een Spaans eiland gelegen in Middellandse Zee. De belangrijkste plaatsen zijn Sant Antoni de Portmany en Ibiza Stad. Het eiland is een populaire vakantiebestemming door het drukke nachtleven op het eiland. Ieder jaar trekken DJ's naar Ibiza om in de zomer te draaien in één vaste discotheek.

...

Mild klimaat

Ibiza heeft een mild klimaat. De temperatuur ligt in de zomer gemiddeld rond de 30 graden Celcius. De winters zijn mild met zo'n 11 graden. De meeste neerslag op het eiland valt in januari en februari. Het hele jaar door zijn er allerlei evenementen op Ibiza en dan met name elektronische muziek festivals. Het Ibiza Rocks Festival vindt plaats van half juni tot half september. 

...

Pas op in het verkeer

Boek de huurauto's vooral in de maanden juli en augustus ver van te voren. Pas goed op in het verkeer! Catalaans en Castilliaans zijn de officiële en de belangrijkste talen. De meeste inwoners spreken ook Engels. Het leren van een paar eenvoudige zinnen in het Spaans zal echter worden gewaardeerd. Over het algemeen zijn de kosten van levensonderhoud op Ibiza goedkoper dan in Nederland.

...

Vervoer op Ibiza

Vanaf het vliegveld naar Santa Eulalia kost een taxi ongeveer 30 euro. De rit vanaf het vliegveld naar Ibiza Stad kost ongeveer 15 euro. Bus nummer 10 naar Ibiza haven kost ongeveer 3 euro en doet er 15 minuten over. Ibiza Stad is klein genoeg om te voet te verkennen. Er zijn eveneens tal van bussen tussen de verschillende resorts en steden. Een Single ticket voor de busreis kost ongeveer € 1,60. De maximale prijs voor een busrit is normaal gesproken niet meer dan €4,50. In het hoogseizoen is een aantal grote resorts direct vanaf de luchthaven bereikbaar met de bus. De Ibiza nachtbus is de Discobus, waarmee de belangrijkste clubs, bars en hotels in de grotere resorts te bereiken zijn. Een basic hostel is te boeken vanaf ongeveer 10 euro. Voor een drie sterren hotel betaal je ongeveer rond de 100 euro voor twee personen. 

...