Populairste Airline: Transavia
Transavia is met 7 % van alle gemaakte boekingen op deze route de meest populaire luchtvaartmaatschappij.
Transavia
7 %
easyJet
2 %
Vueling Airlines
2 %
Tip: 6 weken voor vertrek boeken
6 weken voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
40 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: maandag
Het laagst zijn de ticketprijzen maandag. Hier reis je tot 11 % goedkoper.
Populairste verbindung: via Barcelona
Op deze route zijn vluchten via Barcelona met een aandeel van 26 % het meest populair.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Barcelona
07h 45min, vanaf € 149
26 %
1 tussenstop Madrid-Barajas
25h 40min, vanaf € 153
26 %
directe vlucht
02h 40min, vanaf € 114
16 %

Party Island

Ibiza is een Spaans eiland gelegen in Middellandse Zee. De belangrijkste plaatsen zijn Sant Antoni de Portmany en Ibiza Stad. Het eiland is een populaire vakantiebestemming door het drukke nachtleven op het eiland. Ieder jaar trekken DJ's naar Ibiza om in de zomer te draaien in één vaste discotheek.

...

Mild klimaat

Ibiza heeft een mild klimaat. De temperatuur ligt in de zomer gemiddeld rond de 30 graden Celcius. De winters zijn mild met zo'n 11 graden. De meeste neerslag op het eiland valt in januari en februari. Het hele jaar door zijn er allerlei evenementen op Ibiza en dan met name elektronische muziek festivals. Het Ibiza Rocks Festival vindt plaats van half juni tot half september. 

...

Pas op in het verkeer

Boek de huurauto's vooral in de maanden juli en augustus ver van te voren. Pas goed op in het verkeer! Catalaans en Castilliaans zijn de officiële en de belangrijkste talen. De meeste inwoners spreken ook Engels. Het leren van een paar eenvoudige zinnen in het Spaans zal echter worden gewaardeerd. Over het algemeen zijn de kosten van levensonderhoud op Ibiza goedkoper dan in Nederland.

...

Vervoer op Ibiza

Vanaf het vliegveld naar Santa Eulalia kost een taxi ongeveer 30 euro. De rit vanaf het vliegveld naar Ibiza Stad kost ongeveer 15 euro. Bus nummer 10 naar Ibiza haven kost ongeveer 3 euro en doet er 15 minuten over. Ibiza Stad is klein genoeg om te voet te verkennen. Er zijn eveneens tal van bussen tussen de verschillende resorts en steden. Een Single ticket voor de busreis kost ongeveer € 1,60. De maximale prijs voor een busrit is normaal gesproken niet meer dan €4,50. In het hoogseizoen is een aantal grote resorts direct vanaf de luchthaven bereikbaar met de bus. De Ibiza nachtbus is de Discobus, waarmee de belangrijkste clubs, bars en hotels in de grotere resorts te bereiken zijn. Een basic hostel is te boeken vanaf ongeveer 10 euro. Voor een drie sterren hotel betaal je ongeveer rond de 100 euro voor twee personen. 

...