Vluchten van Brussel naar Berlijn

Tips en tricks om goedkope vluchten van Brussel naar Berlijn te vinden

Populairste Airline: Brussels Airlines
De route Brussel – Berlijn word het meeste geboekt bij Brussels Airlines.
Brussels Airlines
14 %
Lufthansa
8 %
easyJet
7 %
Tip: 7 weken voor vertrek boeken
Bij een boeking 7 weken voor je vlucht is de beste prijs te verwachten. Zo kan er tot 40 % bespaard worden.
51 dagen voor vertrek
De populairste verbinding is nonstop
Naar Berlijn vliegen 36 % van alle reizigers vanaf Brussel zonder daarbij te moeten overstappen.
verbinding
boekingen
directe vlucht
01h 30min, vanaf € 44
36 %
1 tussenstop Zürich
03h 20min, vanaf € 135
12 %
1 tussenstop München
03h 05min, vanaf € 114
10 %

Nuttige informatie over de vlucht van Brussel naar Berlijn

De hoofdstad van Duitsland

De hoofdstad én grootste stad van Duitsland is Berlijn. Berlijn is gelegen in het noordoosten van Duitsland en heeft een rijke historie die terug te zien is in de stad. Naast deze historie kent Berlijn enorm veel bezienswaardigheden, kent het diverse festivals, een goed nachtleven en is het één van de groenste steden van Europa. Iedere wijk kent zijn eigen unieke sfeer, waardoor u op ontdekking kunt gaan. Bent u al nieuwsgierig geworden naar meer informatie van Berlijn? Lees dan snel verder.

De beste reistijd om een bezoekje te brengen aan Berlijn

Berlijn kent een gematigd zeeklimaat, waardoor de winters erg koud kunnen zijn. De zomers zijn daarentegen warmer dan in Nederland. In de zomermaanden is de temperatuur tussen de 13 en 23 graden, en in de winter dalen deze temperaturen naar gemiddeld het vriespunt en iets daarboven.

Daarnaast kent Berlijn een aantal feestdagen en festivals. Zo wordt op 1 mei de Dag van de Arbeid gevierd, is in februari het Berlinale Film Festival, in januari en juli de Fashion Week en op 21 juni Fete de la musique. Tevens zijn er rond de kerst diverse kerstmarkten door de gehele stad.

Handige informatie voordat u richting Berlijn gaat

Bent u een fietsliefhebber? Dan kunt u uw hart ophalen in Berlijn. Er zijn namelijk veel fietspaden, het is er erg vlak en fietsen zijn goedkoop én makkelijk te huren. Daarnaast is het handig om te weten dat Berlijn op veel gebieden goedkoper is dan Nederland, denk aan eten, alcoholische dranken en huisvesting. Het enige nadeel is dat u vaak niet met credit card kunt betalen in Duitse restaurants en winkels.

Informatie tijdens het verblijf in Berlijn

Eenmaal aangekomen in de stad kunt de Berlin WelcomeCard kopen. Dit is een kaart voor het openbaar vervoer waarbij u ook nog eens 50 procent korting krijgt op diverse attracties. Ook is het mogelijk om een taxi te nemen. Deze zijn iets goedkoper dan in Nederland. Ten slotte kost een overnachting in een hostel gemiddeld 10 euro en een hotel vanaf 35 euro.

Informatie over de vlucht Brussel - Berlijn
Vluchtinformatie Brussel - Berlijn
  • Vluchttijd: min. 01:20 / max. 01:30
  • Afstand: 640 km
  • Vluchten per week: 32
  • Vliegtijd terugvlucht: min. 01:20 / max. 01:30
Topvliegroutes