Populairste Airline: British Airways
Op de route Rotterdam – Londen-City worden de meeste vluchten verzorgt door British Airways.
British Airways
80 %
Transavia
4 %
Tip: 6 maanden voor vertrek boeken
Het optimale moment voor een boeking is 6 maanden voor take off. Hier betaal je slechts € 123,00.
179 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: zaterdag
Het loont zich de om flexibel te zijn, want zaterdag zijn de tickets op deze route het goedkoopst.
De populairste verbinding is nonstop
Van Rotterdam naar Londen-City vliegen 94 % van de mensen zonder tussenstop.
verbinding
boekingen
directe vlucht
vanaf € 122
94 %
2 tussenstops Malaga Dublin
24h 00min, vanaf € 266
4 %
2 tussenstops Barcelona Boedapest-Ferihegy
22h 15min, vanaf € 257
2 %
Retour al vanaf € 122,00
Voor maar € 122,00 krijg je een goedkope heenvlucht op 17-12-19 en een terugvlucht op 19-12-19.

€ 122
goedkoop
€ 119
duur
€ 365

London City

London City Airport is de kleinste van 5 luchthavens rond Londen. Voor een trip naar de stad is het ideaal gelegen. De reiziger ervaart meteen de bruisende kosmopolitische sfeer!

...

Festiviteiten en feestdagen

Het Notting Hill Carnival trekt veel bezoek in augustus. Het is het grootste straatfestival in Europa! In april is de jaarlijkse marathon in de stad. Met zo’n 35.000 deelnemers is het een grote sportieve happening. Ook op de Thames is actie te volgen: in het voorjaar wedijveren roeiteams uit vele landen in de Head of the River Race.

...

Eigen vervoer

Het kan aanlokkelijk zijn Londen te bezoeken met de auto. Besef wel dat er een Congestion Charge Zone is. Wie deze zone binnenrijdt betaalt op werkdagen een heffing van ongeveer £ 11. Er zijn duidelijke plattegronden waarop de zonegrenzen staan aangegeven én welke parkeermogelijkheden er buiten de zone zijn.

Prijsniveau

Londen is relatief duur. Uit eten gaan kan 1½ keer duurder zijn dan in Nederland. Er zijn echter zeer veel eetgelegenheden met allerlei internationale keukens.

...

Transfer vanaf de luchthaven

Vanaf London City Airport stapt de reiziger snel op de Dockland Light Railway. Binnen een halfuur bereikt men station Bank in de City. Daar kan men overstappen op ander transport naar het centrum.

Welk verblijf

Budgethotels bieden kamers vanaf £ 20 per nacht. Hotels met meer comfort en voorzieningen vragen prijzen vanaf £ 40 tot een veelvoud daarvan.

Transport ter plekke

Reizen met trein of metro is erg gemakkelijk. Er zijn veel verbindingen en het hoeft niet duur te zijn. Er is een 1 Day Travelcard voor onbeperkt reizen na de ochtendspits op een doordeweekse dag. De kaart kost zo’n £ 12. Er is een alternatief: de Oyster card. Met deze kaart reist men telkens met korting, maar betaalt wel een borg van £ 5. Wie de taxi overweegt: de prijzen liggen zo’n 50% hoger dan in Nederland.

...