Tip: 6 weken voor vertrek boeken
Uw ticket boekt u rond 6 weken voor vertrek het voordeligst. Tot 59 % kan men besparen.
41 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: bv. vrijdag
De beste prijs is afhankelijk van de dag van de week. Op maandag en vrijdag kan een vlucht tot 32 % goedkoper geboekt worden.
Retour al vanaf € 118,00
Op dit moment is deze route het goedkoopst met de heenvlucht op 25-10-19 en de terugvlucht op 28-10-19.

€ 118
goedkoop
€ 118
duur
€ 374

London City

London City Airport is de kleinste van 5 luchthavens rond Londen. Voor een trip naar de stad is het ideaal gelegen. De reiziger ervaart meteen de bruisende kosmopolitische sfeer!

...

Festiviteiten en feestdagen

Het Notting Hill Carnival trekt veel bezoek in augustus. Het is het grootste straatfestival in Europa! In april is de jaarlijkse marathon in de stad. Met zo’n 35.000 deelnemers is het een grote sportieve happening. Ook op de Thames is actie te volgen: in het voorjaar wedijveren roeiteams uit vele landen in de Head of the River Race.

...

Eigen vervoer

Het kan aanlokkelijk zijn Londen te bezoeken met de auto. Besef wel dat er een Congestion Charge Zone is. Wie deze zone binnenrijdt betaalt op werkdagen een heffing van ongeveer £ 11. Er zijn duidelijke plattegronden waarop de zonegrenzen staan aangegeven én welke parkeermogelijkheden er buiten de zone zijn.

Prijsniveau

Londen is relatief duur. Uit eten gaan kan 1½ keer duurder zijn dan in Nederland. Er zijn echter zeer veel eetgelegenheden met allerlei internationale keukens.

...

Transfer vanaf de luchthaven

Vanaf London City Airport stapt de reiziger snel op de Dockland Light Railway. Binnen een halfuur bereikt men station Bank in de City. Daar kan men overstappen op ander transport naar het centrum.

Welk verblijf

Budgethotels bieden kamers vanaf £ 20 per nacht. Hotels met meer comfort en voorzieningen vragen prijzen vanaf £ 40 tot een veelvoud daarvan.

Transport ter plekke

Reizen met trein of metro is erg gemakkelijk. Er zijn veel verbindingen en het hoeft niet duur te zijn. Er is een 1 Day Travelcard voor onbeperkt reizen na de ochtendspits op een doordeweekse dag. De kaart kost zo’n £ 12. Er is een alternatief: de Oyster card. Met deze kaart reist men telkens met korting, maar betaalt wel een borg van £ 5. Wie de taxi overweegt: de prijzen liggen zo’n 50% hoger dan in Nederland.

...