Populairste Airline: Ryanair
Ryanair is met 15 % van alle gemaakte boekingen op deze route de meest populaire luchtvaartmaatschappij.
Ryanair
15 %
Transavia
5 %
Tip: 6 weken voor vertrek boeken
Om 18 % te besparen boekt u uw ticket het beste 6 weken voor vertrek .
45 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: bv. zondag
De prijzen variëren per dag van de week. woensdag en zondag zijn vliegtickets tot 36 % gunstiger.
De populairste verbinding is nonstop
Vluchten zonder tussenstop zijn op deze route het populairst en worden met een aandeel van 28 % het meest geboekt.
verbinding
boekingen
directe vlucht
03h 00min, vanaf € 59
28 %
1 tussenstop Milaan-Bergamo - Orio Al Serio
34h 00min, vanaf € 85
13 %
1 tussenstop Londen-Stansted
07h 10min, vanaf € 89
12 %
Retour al vanaf € 59,00
Op dit moment is deze route het goedkoopst met de heenvlucht op 08-03-20 en de terugvlucht op 15-03-20.

€ 59
goedkoop
€ 59
duur
€ 365

Fez

De Marokkaanse stad Fez, gelegen aan het Atlasgebergte was ooit het middelpunt van een koninkrijk. Ook vandaag speelt de stad nog een belangrijke rol en trekt het heel wat toeristen aan die de vele kleine steegjes willen verkennen. Daarnaast zijn de Romeinse ruïnes bij Volubilis en het kleine stadjes Moulay Idriss belangrijke trekpleisters.

...

Islamitische cultuur

In de zomer kunnen de temperaturen in Fez bijzonder hoog oplopen. Daarom is het aan te raden om je reis te plannen in het voorjaar of in de herfst. Marokko kent een islamitische cultuur en dus zijn het offerfeest en het Suikerfeest na de ramadan belangrijke datums. Op 30 juli wordt de kroning van koning Mohammed VI gevierd aan de hand van grote festivals en parades door het hele land.

...

Afdingen is de regel

Nederlandse staatsburgers die van plan zijn naar Marokko te reizen houden er best rekening mee dat hun paspoort nog zes maanden geldig moet zijn. Een visum is niet nodig indien je niet langer dan drie maanden in het land verblijft. Inentingen zijn dan wel niet verplicht, toch is het aan te raden om je te laten vaccineren tegen difterie, tetanus, hepatitis A en polio. In Fez zijn er weinig die de Engelse taal machtig zijn. Vaak kom je dan ook veel verder indien je Frans of Spaans spreekt. Het leven in Fez is een stuk goedkoper dan in Nederland. Wie bijvoorbeeld goedkoop wil eten kan terecht op de wekelijkse markten waar je seizoensgebonden fruit en groenten vind. Hier geldt echter wel de regel: cook it, peel it or forget it. Het is aan te raden af te dingen op de vele markten. Thee met verse munt is een typische Marokkaanse specialiteit.

...

Goedkoop transport

De luchthaven ligt op 15 kilometer van het centrum en de bus is hierbij de goedkoopste optie. Openbaar vervoer is erg goedkoop in Fez, maar kan echt chaotisch lijken waardoor de taxi een uitstekend alternatief is. Deze zijn immers niet zo duur als in Nederland. Een must see is een leerlooierij waar het leer nog steeds bewerkt word als in de middeleeuwen.

...