Populairste Airline: KLM
KLM, Delta en United Airlines zijn op deze route de populairste airlines en worden met een aandeel van 14 % het meest geboekt.
KLM
6 %
Delta
5 %
United Airlines
3 %
Tip: 8 weken voor vertrek boeken
Het beste moment om op deze bestemming een vlucht te boeken is 8 weken voor vertrek. Dit kan een besparing van tot 53 % ten opzichte van de gemiddelde ticketprijs opleveren.
55 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: donderdag
De goedkoopste dagen voor deze vlucht zijn donderdag. Op deze dagen kan tot 15 % bespaard worden.
De populairste verbinding is nonstop
24 % van alle boekingen op de route van Amsterdam naar San Francisco worden zonder tussenstop gevlogen.
verbinding
boekingen
directe vlucht
11h 00min, vanaf € 426
24 %
1 tussenstop Zürich
15h 20min, vanaf € 468
14 %
1 tussenstop München
35h 40min, vanaf € 457
7 %
Retour al vanaf € 351,00
De beste prijs voor een retour krijg je met de heenvlucht 20-02-20 en terugvlucht; 05-03-20.

€ 351
goedkoop
€ 351
duur
€ 691

Wat is de beste tijd om te boeken?

De beste tijd voor een stedentrip naar San Francisco is mei tot november. In die periode is de temperatuur aangenaam, is het zonnig en is er weinig kans op regen. Wel kan het in de zomermaanden behoorlijk druk zijn in deze metropool. Wie niet gebonden is aan de zomervakantie kan dus het beste in mei, juni of oktober de stad bezoeken. Maar zelfs in de winter is mogelijk, want San Francisco kent een mediterraan klimaat.

...

Mogelijke luchtvaartmaatschappijen voor deze route

Wie op zoek is naar een vliegticket van Amsterdam naar San Francisco kan kiezen uit verschillende maatschappijen. Wel is KLM de enige die rechtstreeks naar deze Amerikaanse stad vliegt. Reizigers die een indirecte vlucht prima vinden, kunnen kiezen voor United, British Airways, Delta, SAS en Lufthansa. Een rechtstreekse vlucht van onze hoofdstad naar San Francisco duurt zo’n 11 uur. Wie kiest voor een indirecte vlucht, moet rekenen op ongeveer 15 tot 20 uur.

...

Wat wacht op je in San Francisco?

De vierde stad van Californië is onder meer bekend om de beruchte Alcatraz gevangenis. Ook de iconische Golden Gate Bridge is niet te missen. Naast deze bijzondere brug ligt Golden Gate Park, een enorm stadspark met onder meer een natuurwetenschappelijk museum en botanische tuinen. Een andere favoriet onder bezoekers is Chinatown, waar een heuse ‘fortune cookie’-fabriek staat. De beste manier om deze prachtige stad te bekijken, is via de bekende cable cars.

...