Populairste Airline: KLM
De populairste airlines op de route Amsterdam – Los Angeles zijn met 9 % KLM, Delta en Virgin Atlantic.
KLM
5 %
Delta
4 %
Virgin Atlantic
0 %
Tip: 3 weken voor vertrek boeken
Bij een boeking 3 weken voor je vlucht is de beste prijs te verwachten. Zo kan er tot 42 % bespaard worden.
22 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: zondag
De prijzen variëren per dag van de week. zondag zijn vliegtickets tot 17 % gunstiger.
De populairste verbinding is nonstop
12 % van alle boekingen op de route van Amsterdam naar Los Angeles worden zonder tussenstop gevlogen.
verbinding
boekingen
directe vlucht
11h 00min, vanaf € 512
12 %
1 tussenstop Zürich
15h 25min, vanaf € 324
7 %
1 tussenstop Parijs-Charles de Gaulle
16h 30min, vanaf € 505
7 %
Retour al vanaf € 292,00
De beste prijs voor een retour krijg je met de heenvlucht 09-02-20 en terugvlucht; 16-02-20.

€ 292
goedkoop
€ 292
duur
€ 810

Architectuur, musea en Hollywood

Los Angeles ligt aan de westkust van de Verenigde Staten in de staat Californië. De stad is populair vanwege zijn gevarieerde architectuur, de vele musea en Hollywood, het centrum van de Amerikaanse filmindustrie.

...

Altijd lekker weer

Dankzij zijn zuidelijke ligging heeft Los Angeles een aangenaam klimaat met droge zomers en milde winters. Deze aantrekkelijke weersomstandigheden zorgen ervoor dat een bezoek aan de stad het hele jaar door mogelijk is. Er zijn wel enkele periodes die zich meer lenen voor een vakantie in Los Angeles. Op 1 januari wordt de bijvoorbeeld de Rosa Parade georganiseerd, een traditionele nieuwjaarsviering in Pasadena. De maand februari staat in het teken van de Oscars, met veel acteurs, actrices en filmregisseurs in de stad. Eind oktober wordt Halloween gevierd. Tijdens dit Amerikaanse feest zijn er talloze evenementen in Los Angeles.

...

Prijzen vergelijkbaar met Nederland

Iedereen die naar de Verenigde Staten reist, moet vooraf toestemming aanvragen om het land te mogen binnengaan. Dit kan online via het Electronic System for Travel Authorization (ESTA). Dankzij deze reisvergunning kan tot negentig dagen in de Verenigde Staten worden verbleven zonder visum. Wel moet een klein bedrag voor deze dienst worden betaald. In Los Angeles zelf liggen de prijzen voor drinken en eten op eenzelfde niveau als in Nederland. Voor kleding hoeft over het algemeen wat minder betaald te worden. Kenmerkend in de horeca is dat op menu- en drankkaarten de prijzen doorgaans zonder de extra belastingen staan aangegeven. Het totaalbedrag ligt daardoor uiteindelijk hoger dan men in eerste instantie verwacht. Daarnaast is in cafés, bars en restaurants een fooi van twintig procent gebruikelijk. Dit komt neer op ongeveer één Amerikaanse dollar per glas bier.

...

Auto voor vervoer binnen Los Angeles

Het openbaar vervoer van Los Angeles is behoorlijk goedkoop, maar het is niet altijd duidelijk hoe het zit met bestemmingen en vertrektijden. Daarom wordt aanbevolen om een auto te huren of op de taxi te vertrouwen. Een huurauto kan op het vliegveld worden opgehaald, en natuurlijk wachten daar ook genoeg taxi’s. Deze brengen bezoekers voor een ritprijs van circa 45 Amerikaanse dollar naar Los Angeles.

...