Populairste Airline: bv. Air France, KLM
Op de route Amsterdam – Los Angeles word bij voorkeur met Air France gevlogen.
Air France
7 %
KLM
7 %
Delta
5 %
Tip: 6 weken voor vertrek boeken
De beste prijs voor deze vlucht krijg je als je 6 weken voor vertrek boekt. Zo kan je tot 44 % besparen.
44 dagen voor vertrek
Goedkoopste maand: december
De maand waarin men van Amsterdam naar Los Angeles reist bepaald de prijs van het ticket. De gunstigste vluchten op deze route worden in december gevlogen.
Goedkoopste weekdag: dinsdag
Vergeleken met andere weekdagen zijn vluchten op dinsdag het goedkoopst.
De populairste verbinding is nonstop
Op Amsterdam naar Los Angeles zijn directe vluchten met 15 % de meest gekozen optie.
verbinding
boekingen
directe vlucht
10h 55min, vanaf € 652
15 %
1 tussenstop Parijs-Charles de Gaulle
14h 15min, vanaf € 684
9 %
1 tussenstop Londen-Heathrow
14h 40min, vanaf € 517
8 %
Retour al vanaf € 312,00
Als je reis begint op 18.09.2018 en je de terugreis op 25.09.2018 boekt, komt je totaalprijs op slechts € 312,00. Ten opzichte van de gemiddelde prijs kan 54 % bespaard worden.

€ 312
goedkoop
€ 312
duur
€ 1 004

Architectuur, musea en Hollywood

Los Angeles ligt aan de westkust van de Verenigde Staten in de staat Californië. De stad is populair vanwege zijn gevarieerde architectuur, de vele musea en Hollywood, het centrum van de Amerikaanse filmindustrie.

...

Altijd lekker weer

Dankzij zijn zuidelijke ligging heeft Los Angeles een aangenaam klimaat met droge zomers en milde winters. Deze aantrekkelijke weersomstandigheden zorgen ervoor dat een bezoek aan de stad het hele jaar door mogelijk is. Er zijn wel enkele periodes die zich meer lenen voor een vakantie in Los Angeles. Op 1 januari wordt de bijvoorbeeld de Rosa Parade georganiseerd, een traditionele nieuwjaarsviering in Pasadena. De maand februari staat in het teken van de Oscars, met veel acteurs, actrices en filmregisseurs in de stad. Eind oktober wordt Halloween gevierd. Tijdens dit Amerikaanse feest zijn er talloze evenementen in Los Angeles.

...

Prijzen vergelijkbaar met Nederland

Iedereen die naar de Verenigde Staten reist, moet vooraf toestemming aanvragen om het land te mogen binnengaan. Dit kan online via het Electronic System for Travel Authorization (ESTA). Dankzij deze reisvergunning kan tot negentig dagen in de Verenigde Staten worden verbleven zonder visum. Wel moet een klein bedrag voor deze dienst worden betaald. In Los Angeles zelf liggen de prijzen voor drinken en eten op eenzelfde niveau als in Nederland. Voor kleding hoeft over het algemeen wat minder betaald te worden. Kenmerkend in de horeca is dat op menu- en drankkaarten de prijzen doorgaans zonder de extra belastingen staan aangegeven. Het totaalbedrag ligt daardoor uiteindelijk hoger dan men in eerste instantie verwacht. Daarnaast is in cafés, bars en restaurants een fooi van twintig procent gebruikelijk. Dit komt neer op ongeveer één Amerikaanse dollar per glas bier.

...

Auto voor vervoer binnen Los Angeles

Het openbaar vervoer van Los Angeles is behoorlijk goedkoop, maar het is niet altijd duidelijk hoe het zit met bestemmingen en vertrektijden. Daarom wordt aanbevolen om een auto te huren of op de taxi te vertrouwen. Een huurauto kan op het vliegveld worden opgehaald, en natuurlijk wachten daar ook genoeg taxi’s. Deze brengen bezoekers voor een ritprijs van circa 45 Amerikaanse dollar naar Los Angeles.

...