Vluchten van Amsterdam naar Venetië

Tips en tricks om goedkope vluchten van Amsterdam naar Venetië te vinden

Populairste Airline: Lufthansa
Op de route Amsterdam – Venetië word bij voorkeur met Lufthansa gevlogen.
Lufthansa
12 %
KLM
5 %
easyJet
5 %
Tip: 6 weken voor vertrek boeken
Bij een boeking 6 weken voor je vlucht is de beste prijs te verwachten. Zo kan er tot 52 % bespaard worden.
41 dagen voor vertrek
Populairste verbindung: via Barcelona
De met 18 % meest geliefde route vanaf Amsterdam naar Venetië gaat via Barcelona.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Barcelona
08h 50min, vanaf € 124
18 %
directe vlucht
01h 55min, vanaf € 94
11 %
1 tussenstop München
05h 05min, vanaf € 158
10 %

Nuttige informatie over de vlucht van Amsterdam naar Venetië

Bezoek het betoverende Venetië

Je hebt een aantal dagen vrij en je zoekt een bijzondere citytrip waar je toch gemakkelijk geraakt? Dan is Venetië een goede optie! Een korte vliegtijd brengt je in een fraaie stad, die met geen andere te vergelijken is. De culturele bezienswaardigheden, de gezellige drukte op de pleinen, de uitstapjes per vaporetto naar de andere eilanden en de typische Venetiaanse sfeer vormen de aantrekkingskracht van het betoverende Venetië.

De beste reistijd om Venetië te bezoeken

Venetië kan je het hele jaar bezoeken, maar de beste reistijd is tussen april en oktober. In de herfst en in de winter kan het vochtig en koud zijn in de stad, met overstromingen die zelfs het Sint Marco Plein onder water zetten. Toch heeft ook dat zijn charme. Goed aangekleed warme drankje slurpen in de traditionele cafeetjes. Erg rustig is het dan. De meeste toeristen bezoeken de stad van het water in de lente of zomer. Aangetrokken door de rijke culturele geschiedenis en de talrijke festivals. Tijdens de Festa del Redentore (de 3e zondag van juli) herinneren de Venetianen met vuurwerk en optochten de pestepidemie uit 1577. De filmliefhebbers bezoeken het Lido voor het jaarlijkse Internationaal Filmfestival van Venetië eind augustus. En bezoekers vanuit de hele wereld vieren het Venetiaans carnaval, dat plaatsvindt een tiental dagen voor aswoensdag.

Voorbereidingen voor je reis naar Venetië

Bijzondere voorbereidingen zijn niet nodig, maar ga je in juli of augustus, zorg voor een juiste zonnebescherming, het kan dan erg warm worden.


Vervoer

Venetië ligt op een eiland in de lagune van Veneto. Toch is de stad bijzonder gemakkelijk bereikbaar vanuit de twee luchthavens in de buurt. Met een publieke bus, maar nog leuker is de waterbus, ‘vaporetto’ genoemd. Alilaguna vaart je naar het centrum voor rond de 15 €. Een taxi nemen kan ook en kost je ongeveer 40€.

In Venetië neem je meestal de benenwagen, vele bezienswaardigheden liggen op wandelafstand van elkaar. Een kleine verplaatsing tussen de verschillende buurten is een feestje met de Vaporetto. Zo verken je ook op een aangename manier eilanden in de buurt zoals het Lido, Murano en Burano. Een dagkaart kost ongeveer 18€, 2 dagen plus minus 30€ en bij een langer verblijf neem je best een 7-dagenkaart voor rond de 60 €.

Informatie over de vlucht Amsterdam - Venetië
Vluchtinformatie Amsterdam - Venetië
  • Vluchttijd: min. 01:40 / max. 01:50
  • Afstand: 938 km
  • Vluchten per week: 31
  • Vliegtijd terugvlucht: min. 02:00 / max. 02:10
Topvliegroutes