Vluchten van Amsterdam naar Venetië

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten van Amsterdam naar Venetië

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken van Amsterdam (AMS) naar Venetië (VCE) voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen zijn in de afgelopen dagen gezocht en gevonden op idealo. Je kunt ook je eigen zoekopdracht naar Venetië starten. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van de vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Tips en tricks om goedkope vluchten van Amsterdam naar Venetië te vinden

Populairste Airline: easyJet
De route Amsterdam – Venetië word het meeste geboekt bij easyJet.
easyJet
56 %
Swiss
12 %
ITA
9 %
Goedkoopste weekdag: woensdag
De prijzen variëren per dag van de week. woensdag zijn vliegtickets tot 31 % gunstiger.
De populairste verbinding is nonstop
66 % van alle boekingen op de route van Amsterdam naar Venetië worden zonder tussenstop gevlogen.
verbinding
boekingen
directe vlucht
01h 50min, vanaf € 89
66 %
1 tussenstop Zürich
07h 30min, vanaf € 175
14 %
1 tussenstop Rome-Fiumicino
24h 20min, vanaf € 276
8 %

Nuttige informatie over de vlucht van Amsterdam naar Venetië

Bezoek het betoverende Venetië

Je hebt een aantal dagen vrij en je zoekt een bijzondere citytrip waar je toch gemakkelijk geraakt? Dan is Venetië een goede optie! Een korte vliegtijd brengt je in een fraaie stad, die met geen andere te vergelijken is. De culturele bezienswaardigheden, de gezellige drukte op de pleinen, de uitstapjes per vaporetto naar de andere eilanden en de typische Venetiaanse sfeer vormen de aantrekkingskracht van het betoverende Venetië.

De beste reistijd om Venetië te bezoeken

Venetië kan je het hele jaar bezoeken, maar de beste reistijd is tussen april en oktober. In de herfst en in de winter kan het vochtig en koud zijn in de stad, met overstromingen die zelfs het Sint Marco Plein onder water zetten. Toch heeft ook dat zijn charme. Goed aangekleed warme drankje slurpen in de traditionele cafeetjes. Erg rustig is het dan. De meeste toeristen bezoeken de stad van het water in de lente of zomer. Aangetrokken door de rijke culturele geschiedenis en de talrijke festivals. Tijdens de Festa del Redentore (de 3e zondag van juli) herinneren de Venetianen met vuurwerk en optochten de pestepidemie uit 1577. De filmliefhebbers bezoeken het Lido voor het jaarlijkse Internationaal Filmfestival van Venetië eind augustus. En bezoekers vanuit de hele wereld vieren het Venetiaans carnaval, dat plaatsvindt een tiental dagen voor aswoensdag.

Voorbereidingen voor je reis naar Venetië

Bijzondere voorbereidingen zijn niet nodig, maar ga je in juli of augustus, zorg voor een juiste zonnebescherming, het kan dan erg warm worden.


Vervoer

Venetië ligt op een eiland in de lagune van Veneto. Toch is de stad bijzonder gemakkelijk bereikbaar vanuit de twee luchthavens in de buurt. Met een publieke bus, maar nog leuker is de waterbus, ‘vaporetto’ genoemd. Alilaguna vaart je naar het centrum voor rond de 15 €. Een taxi nemen kan ook en kost je ongeveer 40€.

In Venetië neem je meestal de benenwagen, vele bezienswaardigheden liggen op wandelafstand van elkaar. Een kleine verplaatsing tussen de verschillende buurten is een feestje met de Vaporetto. Zo verken je ook op een aangename manier eilanden in de buurt zoals het Lido, Murano en Burano. Een dagkaart kost ongeveer 18€, 2 dagen plus minus 30€ en bij een langer verblijf neem je best een 7-dagenkaart voor rond de 60 €.

Informatie over de vlucht: Amsterdam - Venetië

Goedkoopste heenvlucht van € 53,60
Retourvlucht van € 94,15
Vluchttijd min. 01:40 / max. 01:50
Vliegtijd terugvlucht min. 02:00/ max. 02:10
Afstand 938 km
Vluchten per week 31
Vertrekluchthaven Luchthaven Amsterdam Schiphol (AMS)
Aankomstluchthaven Luchthaven Venetië - Marco Polo (VCE)
Land van bestemming Vluchten naar Italië