Vluchten van Amsterdam naar Milaan

Tips en tricks om goedkope vluchten van Amsterdam naar Milaan te vinden

Populairste Airline: easyJet
easyJet, Alitalia en KLM zijn op deze route de populairste airlines en worden met een aandeel van 22 % het meest geboekt.
easyJet
9 %
Alitalia
8 %
KLM
5 %
Tip: 2 maanden voor vertrek boeken
Het beste moment om op deze bestemming een vlucht te boeken is 2 maanden voor vertrek. Dit kan een besparing van tot 35 % ten opzichte van de gemiddelde ticketprijs opleveren.
62 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: donderdag
Vergeleken met andere weekdagen zijn vluchten op donderdag het goedkoopst.
De populairste verbinding is nonstop
Vluchten zonder tussenstop zijn op deze route het populairst en worden met een aandeel van 28 % het meest geboekt.
verbinding
boekingen
directe vlucht
01h 45min, vanaf € 58
28 %
1 tussenstop Parijs-Charles de Gaulle
03h 45min, vanaf € 117
13 %
1 tussenstop Barcelona
11h 35min, vanaf € 112
10 %

Nuttige informatie over de vlucht van Amsterdam naar Milaan

Wat is de beste tijd om te boeken?

Milaan is de modestad van Italië. Veel toeristen willen tijdens hun bezoekje aan de stad dan ook uitgebreid winkelen. De meest geschikte jaargetijden hiervoor zijn het voor- en najaar. In de maanden juni, juli en augustus wordt het namelijk al snel te warm in de stad. Daarnaast kan er in de winter een dik pak sneeuw vallen. In het voor- en najaar daarentegen is de temperatuur aangenaam en is Milaan op zijn mooist. Wel kan er soms een buitje vallen en kan het ’s avonds wat afkoelen.

Mogelijke luchtvaartmaatschappijen voor deze route

Milaan is makkelijk en snel te bereiken vanuit Amsterdam. Zo vertrekken er elke week 73 vluchten naar Milaan, waarvan de goedkoopste dag om te vliegen de maandag is. Met de luchtvaartmaatschappijen KLM, Vueling Airlines, easyJet, Iberia en ALITALIA vlieg je in zo’n anderhalf uur rechtstreeks naar Milaan. Met andere luchtvaartmaatschappijen zoals Ryanair, British Airways, Eurowing, Deutsche Lufthansa en Air France wordt er onderweg één tussenstop gemaakt in bijvoorbeeld Londen, Brussel, Parijs of Stuttgart.

Wat wacht op je in Milaan?

Naast dat je in Milaan heerlijk kunt winkelen in bijvoorbeeld de Quadrilatero d’Oro zijn er meerdere andere bezienswaardigheden die je niet mag missen. Bezoek bijvoorbeeld het indrukwekkende kathedraal de Duomo, het kasteel Castello Sforzesco en het operagebouw La Scala. Daarnaast kent Milaan meerdere mooie parken zoals het Parco Sempione om even tot rust te komen en te genieten van een Italiaans ijsje. Tot slot staat Italië uiteraard bekend om het heerlijke eten en drinken. Vergeet dus niet om in Milaan een chique wijnbar en een hip eettentje te bezoeken.

Informatie over de vlucht Amsterdam - Milaan
Voordelige rechtstreekse vluchten
Vluchtinformatie Amsterdam - Milaan
  • Vluchttijd: min. 01:35 / max. 01:45
  • Afstand: 828 km
  • Vluchten per week: 100
  • Vliegtijd terugvlucht: min. 01:50 / max. 02:05
Topvliegroutes