Vluchten naar Italië

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Italië

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Italië voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Italië zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Italië reistips

Wat wacht op je in Italië

Italië grenst aan Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië. Daarnaast wordt het gescheiden door een zeegrens met Kroatië en zijn er binnen haar grenzen nog de enclaves San Marino en Vaticaanstad. De eilanden Sicilië, Sardinië, Stromboli, Vulkano, Lipari, Capri, Ischia en Elba behoren eveneens het land toe.

De langste rivieren in Italië zijn de Po, Etsch, Arno en Tiber. Het Gardameer, het Lago Maggiore, het Comomeer, het Lago di Bolsena en het Lago Trasimeno zijn de grootste meren. Het land heeft ook enkele bekende vulkanen, zoals de Vesuvius op het vasteland en de Etna en de Stromboli op de eilanden. Rondom Sicilië zijn er nog enkele kleinere exemplaren te vinden. De hoogste bergtop is deze van de Mont Blanc de Courmayeur met 4748 m.

Het land kan ingedeeld worden in drie klimaatzones: de streek rond de Po, Centraal-Italië en Zuid-Italië waarbij ook de kust van Liguria gerekend wordt. In de regio rond de rivier de Po zijn de winters koud met over het algemeen erg warme zomers. In Centraal-Italië zorgt de Tyrrheense glooiing ervoor dat bij de Adriatische kust hogere wintertemperaturen gangbaar zijn. In het zuiden heerst op zijn beurt een mild, mediterraan klimaat.

De belangrijkste bestemmingen in Italië

Er zijn verschillende luchthavens in Italië; de grote steden RomeMilaanGenuaTurijnVeronaVenetiëBologna, Firenze, Napels en Palermo beschikken allen over een internationale luchthaven, terwijl TriëstBergamoPisaPerugiaFoggiaBariBrindisi en nog enkele andere plaatsen over kleinere luchthavens beschikken.

Vanuit GriekenlandAlbanië en Kroatië zijn ook ferrydiensten ingelegd die hoofdzakelijk naar Venetië, Ancona, Bari en Brindise varen. Andere regelmatige oversteektochten gaan van Corsica naar Genua, Livorno, Civitavecchia en Sardinië en van enkele Noord-Afrikaanse steden naar Sicilië.

Bijzondere plekken in Italië

Rome, de van geschiedenis doordrenkte stad met de zeven heuvels, is de hoofdstad van Italië. Er zijn twee internationale luchthavens: Leonardo da Vinci in Fiumicino en Ciampino. De stad ligt aan de oevers van de Tiber in de nabijheid van de Tyrrheense Zee. De Abruzzi liggen in het oosten, de Sabijnse heuvels in het noordoosten en de Albaanse heuvels in het zuiden. Het gebied binnen de Aureliaanse Muur, die werd gebouwd rond de zeven heuvels van Rome (de Palatijn, de Aventijn, de Capitolijn, de Caelius, de Esquilijn, de Quirinaal en de Viminaal) geldt als de binnenstad.

De onafhankelijke stadstaat Vaticaanstad vormt een enclave middenin Rome. Zowel Vaticaanstad als de bekende Sint-Pietersbasiliek die er ligt, zijn door de UNESCO erkend als werelderfgoed. Tot de vele musea in Rome behoren onder meer de Musei Capitolini, de Vaticaanse musea, het landhuis van Paus Julius II, de Villa Giulia en het door Michelangelo ontworpen Museo Nazionale Romano delle Terme. Andere noemenswaardige bouwwerken zijn onder andere het Pantheon, het Colosseum en het Forum Romanum. Ook vermeldenswaard zijn de kerk San Paolo Fuori le Mura, de Basilica San Giovanni in Laterano en de Piazza Navona met haar drie fonteinen.

Andere belangrijke steden zijn Milaan als modehoofdstad, Napels, de historische havenstad Genua, Turijn, Venetië, het handelscentrum Bologna, de cultuurstad Firenze, Catania - de havenstad aan de voet van de Etna - en de Siciliaanse hoofdstad Palermo.