Vluchten naar Venetië

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Venetië

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Venetië VCE) voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Venetië zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Venetië reistips

Stad van de bruggen en de gondels

Venetië is toch wel een stad die bekend staat om zijn vele bruggen en de gondels die overal te zien zijn. Tevens is er in Venetië water, heel veel water. De stad is gelegen in het noordoosten van Italië en een aantrekkelijke bestemming voor toeristen. Het is een romantische stad door al zijn kenmerken. Wilt u meer weten over Venetië? Lees dan snel verder.

De ideale tijd om Venetië te bezoeken

Venetië kent een middellands zeeklimaat, waardoor de zomers warm zijn en de winters koud en nat kunnen zijn. Tijdens de koudere maanden is er tevens een kans op overstromingen. Om deze redenen kunt u het beste tussen april en oktober richting Venetië gaan. U heeft dan de meeste kans op een lekker zonnetje en de minste kans op overstromingen. Daarnaast zijn er in Venetië het hele jaar festivals, waaronder in februari Carnaval en in augustus of september het internationaal filmfestival.

Het treffen van goede voorbereiding voorafgaand aan de reis

Voordat u richting Venetië gaat, is het goed om te weten dat de kosten van eten en drinken in Venetië goedkoper zijn dan in Nederland. Een maaltijd in een goedkoop restaurant kost u gemiddeld tien euro en een biertje ongeveer vier euro. Tevens is het eten op een markt in Venetië goedkoper dan de Nederlandse markt.

Informatie tijdens uw verblijf

Bij aankomst op de luchthaven van Venetië kunt u met de 'Fly' shuttle bus naar het centrum van Venetië voor plus minus 15 euro. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om de waterbus te nemen. Een enkele reis kost u hierbij ongeveer 15 euro. Een taxi behoort ook tot de mogelijkheden, dit kost u ongeveer 40 euro. Verder kost een overnachting in een hostel u gemiddeld 25 euro en een nachtje in een hotel ongeveer 50 euro. Ten slotte is er een waterbus in het centrum van Venetië. Een tocht van 75 minuten kost u gemiddeld 7,50 euro. Echter kunnen de meeste toeristische attracties te voet worden verkend, aangezien deze centraal zijn gelegen.