Populairste Airline: bv. Emirates, Turkish Airlines
Met 7 % besluiten de meeste reizigers voor deze route om te vliegen met Emirates.
Emirates
7 %
Turkish Airlines
7 %
British Airways
6 %
Tip: 5 maanden voor vertrek boeken
Het beste moment om op deze bestemming een vlucht te boeken is 5 maanden voor vertrek. Dit kan een besparing van tot 42 % ten opzichte van de gemiddelde ticketprijs opleveren.
161 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: woensdag
De goedkoopste dagen voor deze vlucht zijn woensdag. Op deze dagen kan tot 5 % bespaard worden.
Populairste verbindung: via Dubai
Met 11 % van alle geboekte vliegtickets is de route met overstap in Dubai favoriet.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Dubai
13h 20min, vanaf € 505
11 %
1 tussenstop Abu Dhabi
12h 40min, vanaf € 570
11 %
1 tussenstop Londen-Heathrow
13h 55min, vanaf € 572
10 %
Retour al vanaf € 500,00
Een retourvlucht voor slechts € 500,00 krijg je bijvoorbeeld met een heenvlucht op 11-03-20 en een terugvlucht op 25-03-20.

€ 500
goedkoop
€ 500
duur
€ 1 637

Over Colombo

De voormalige hoofdstad Colombo is met zijn ruim 650.000 inwoners de grootste stad van Sri Lanka. De stad is niet alleen het commerciële centrum, maar ook een belangrijke havenstad van het land. Reizigers zullen over het algemeen via de luchthaven van Colombo, Sri Lanka binnenkomen.

...

Wanneer Colombo te bezoeken

Colombo is het gehele jaar door te bezoeken. Hou er rekening mee dat de stad twee regenseizoenen heeft, van oktober tot januari en van mei tot juli. Tussen januari en maart zijn de temperaturen iets milder. Tussen juli en augustus word er in het centraal gelegen Kandy rondom de volle maan het Perahera festival gehouden. De linker hoektand van Boeddha, die in de "Tempel van de Tand" als relikwie wordt bewaard, wordt in een optocht rondgedragen waarbij de goden om een voorspoedige oogst wordt gevraagd.

...

Voorbereidingen thuis

Nederlanders moeten een paspoort hebben die bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig is, en vooraf online een visum aanvragen. Er wordt aangeraden om vooraf vaccinaties te halen tegen hepatitis A, tyfus, tetanus, hondsdolheid en difterie. Sri Lanka is een relatief veilig land maar hou uw bezittingen wel in de gaten. De bevolking is boeddhistisch en hechte grote waarde aan tradities. Hou hier rekening mee door bijvoorbeeld een Boeddhabeeld nooit de rug toe te keren. Het leven is veel goedkoper dan in Nederland. Streetfood kost ongeveer €100 LKR, lunch ongeveer 300 LKR en een maaltijd in een restaurant ongeveer 700 LKR.

...

Praktische informatie

Vanaf de luchthaven rijd Intercitybus 187 voor slechts 110 LKR in 40 tot 60 minuten naar het centraal station van Colombo. Hier vandaan vertrekken bussen en treinen naar de rest van het land. Voorkom drukte en bemachtig gegarandeerde plaatsen door treinkaartjes naar andere steden ruim van te voren te kopen. Binnen de stad zijn er voldoende taxi's en de iets duurdere maar praktische tuk-tuks. Probeer wel een tuk-tuk met een meter te krijgen. Grote gedeelde slaapzalen in de hostels kostten ongeveer 1000 LKR per nacht maar zijn in het hoogseizoen duurder. Luxere kamers zijn er rond de 5000 LKR.

...