idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Tips en tricks om goedkope vluchten van Brussel naar Colombo te vinden

Populairste Airline: British Airways
British Airways, Emirates en Qatar Airways zijn op deze route de populairste airlines en worden met een aandeel van 20 % het meest geboekt.
British Airways
8 %
Emirates
6 %
Qatar Airways
6 %
Tip: 3 maanden voor vertrek boeken
Bij een boeking 3 maanden voor je vlucht is de beste prijs te verwachten. Zo kan er tot 63 % bespaard worden.
93 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: vrijdag
Het loont zich de om flexibel te zijn, want vrijdag zijn de tickets op deze route het goedkoopst.
Populairste verbindung: via Abu Dhabi
Met 11 % van alle gemaakte boekingen is de route via Abu Dhabi het meest populair.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Abu Dhabi
24h 35min, vanaf € 546
11 %
1 tussenstop Londen-Heathrow
14h 05min, vanaf € 557
9 %
1 tussenstop Dubai
21h 35min, vanaf € 619
8 %

Nuttige informatie over de vlucht van Brussel naar Colombo

Over Colombo

De voormalige hoofdstad Colombo is met zijn ruim 650.000 inwoners de grootste stad van Sri Lanka. De stad is niet alleen het commerciële centrum, maar ook een belangrijke havenstad van het land. Reizigers zullen over het algemeen via de luchthaven van Colombo, Sri Lanka binnenkomen.

Wanneer Colombo te bezoeken

Colombo is het gehele jaar door te bezoeken. Hou er rekening mee dat de stad twee regenseizoenen heeft, van oktober tot januari en van mei tot juli. Tussen januari en maart zijn de temperaturen iets milder. Tussen juli en augustus word er in het centraal gelegen Kandy rondom de volle maan het Perahera festival gehouden. De linker hoektand van Boeddha, die in de "Tempel van de Tand" als relikwie wordt bewaard, wordt in een optocht rondgedragen waarbij de goden om een voorspoedige oogst wordt gevraagd.

Voorbereidingen thuis

Nederlanders moeten een paspoort hebben die bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig is, en vooraf online een visum aanvragen. Er wordt aangeraden om vooraf vaccinaties te halen tegen hepatitis A, tyfus, tetanus, hondsdolheid en difterie. Sri Lanka is een relatief veilig land maar hou uw bezittingen wel in de gaten. De bevolking is boeddhistisch en hechte grote waarde aan tradities. Hou hier rekening mee door bijvoorbeeld een Boeddhabeeld nooit de rug toe te keren. Het leven is veel goedkoper dan in Nederland. Streetfood kost ongeveer €100 LKR, lunch ongeveer 300 LKR en een maaltijd in een restaurant ongeveer 700 LKR.

Praktische informatie

Vanaf de luchthaven rijd Intercitybus 187 voor slechts 110 LKR in 40 tot 60 minuten naar het centraal station van Colombo. Hier vandaan vertrekken bussen en treinen naar de rest van het land. Voorkom drukte en bemachtig gegarandeerde plaatsen door treinkaartjes naar andere steden ruim van te voren te kopen. Binnen de stad zijn er voldoende taxi's en de iets duurdere maar praktische tuk-tuks. Probeer wel een tuk-tuk met een meter te krijgen. Grote gedeelde slaapzalen in de hostels kostten ongeveer 1000 LKR per nacht maar zijn in het hoogseizoen duurder. Luxere kamers zijn er rond de 5000 LKR.

Informatie over de vlucht Brussel - Colombo
Vluchtinformatie Brussel - Colombo
  • Afstand: 8376 km
Topvliegroutes