Vluchten naar Kaapstad

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten naar Kaapstad

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken naar Kaapstad CPT) voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen voor Kaapstad zijn de afgelopen dagen met onze vlucht-zoekopdracht gevonden. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Kaapstad reistips

Vakantie in Kaapstad

Kaapstad is de op twee na grootste stad van Zuid-Afrika. Kaapstad ligt aan de voet van de Tafelberg en heeft een prachtige natuur. Ook het Robbeneiland trekt veel bekijks. Het is dan ook een populaire vakantiebestemming. Zowel Nederlandse als Engelse invloeden zijn nog duidelijk op te merken in de stad. Iets meer dan 40 procent van de bevolking spreekt Afrikaans, dochtertaal van het Nederlands. Ook Engels wordt er veel gesproken. 

Beste tijd om te reizen

De zomer valt in december - februari. Het is in Kaapstad dan warm en droog. De winter valt in de periode juni – augustus. De nachten kunnen dan koud zijn en ook zijn de maanden natter. Toch kan er het gehele jaar door naar Kaapstad gereisd worden. Wie van bier houdt moet naar het Kaapstad bierfestival in de laatste week van november. Eind maart- april vindt het Jazz festival plaats. De beroemde tafelberg is een belangrijke toeristische attractie. De berg heeft een platte bovenkant van 3 kilometer breed.

Veiligheid en kosten 

Het valt aan te raden om tegen mazelen in te enten (BMR) en tegen Hepatitis A en DTP. Het paspoort moet nog minstens 1 maand geldig zijn (30 dagen). Een visum is voor Nederlanders niet nodig. Vooral in de nacht vind er veel criminaliteit plaats. Vermijd bepaalde wijken. Huur desnoods een betrouwbare gids in. De kosten voor eten en drinken zijn in Kaapstad lager dan in Nederland. Een biertje kost ongeveer 25 ZAR. De aanbeveling is om altijd een kopie van identificatie mee te nemen.

Vervoer en overnachtingen

De luchthaven bevind zich op ongeveer 22 kilometer afstand van het Oosten van Kaapstad. Tussen de luchthaven en het civic center busstation rijden pendelbussen voor ongeveer 60 ZAR. Busvervoer is goedkoop, net als minitaxi's. Taxivervoer kost vanaf 8 ZAR per kilometer. Een pension of hostel boekt men vanaf 140 ZAR per nacht kosten terwijl een 3-sterren hotel bij 800 ZAR per nacht begint.

Meest voorkomende verbindingen vanaf Kaapstad
Luchthaven
Alternatieve routes naar Zuid-Afrika