idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Tips voor de boeking

Populairste Airline: Air France
Met 13 % besluiten de meeste reizigers voor deze route om te vliegen met Air France.
Air France
13 %
easyJet
12 %
KLM
11 %
Tip: 3 maanden voor vertrek boeken
Bij een boeking 3 maanden voor je vlucht is de beste prijs te verwachten. Zo kan er tot 52 % bespaard worden.
97 dagen voor vertrek
De populairste verbinding is nonstop
25 % van alle boekingen op de route van Amsterdam naar Berlijn worden zonder tussenstop gevlogen.
verbinding
boekingen
directe vlucht
01h 30min, vanaf € 72
25 %
1 tussenstop Parijs-Charles de Gaulle
04h 25min, vanaf € 131
14 %
1 tussenstop Kopenhagen
03h 00min, vanaf € 128
8 %

Reistips voor uw vlucht en bestemming

Berlijn, stad vol contrasten

Berlijn is meer dan andere wereldsteden een stad van veel contrasten. Een stad met twee gezichten wat het een ideale bestemming maakt voor een stedentrip. Enerzijds trekt de Duitse hoofdstad een heel jong publiek aan met zijn hippe buurten en moderne plekken. Anderzijds is Berlijn gekend omwille van zijn grauwe geschiedenis. Met heel wat bezienswaardigheden, stukken geschiedenis en musea is Berlijn voor iedere cultuurliefhebber een aanrader.

Kerstmarkten in Berlijn

Winters kunnen heel erg koud zijn in Berlijn, maar de vele kerstmarkten die er dan plaatsvinden zorgen voor een warm gevoel. Op 1 mei wordt de Dag van de Arbeid gevierd, door middel van een groot feest in de hoofdstad met live muziek en demonstraties. In februari vindt het gekende Berlinale Film Festival plaats.

Fietsstad

Berlijn is een ideale fietsbestemming. Met een groot en goedkoop aanbod aan fietsverhuurders en de vele fietspaden is fietsen de ideale manier om de stad te verkennen. Fiets doorheen de donkere geschiedenis van Berlijn waarbij de Berlijnse muur je leidraad is. Of leef je uit in een shopsessie met een grote verscheidenheid aan warenhuizen, winkels en pop up stores. Berlijn is in veel opzichten goedkoper dan Nederland maar kent het nadeel dat het er vaak niet mogelijk is om te betalen met credit card. Proeven van de Berlijnse cultuur? Probeer dan zeker de curryworst. Deze Duitse trots heeft zelfs zijn eigen museum en wordt meestal gedrenkt in saus en met frieten geserveerd.

Sfeervolle wijken

Vanaf de luchthaven rijden er bussen die je in een half uur voor slechts drie euro naar het centrum van de stad brengen. Kaartjes voor het openbare vervoer dienen steeds voor de reis gevalideerd te worden. Berlijn is een stad waar iedere wijk een specifieke sfeer kent. Reis met behulp van het openbaar vervoer de stad door op zoek naar jouw favoriete deel. Berin Welcomecard is hierbij een handig en goedkoop hulpmiddel voor het openbaar vervoer dat je eveneens 50 procent korting geeft op musea. De meest populaire gebieden voor hotels en overnachtingsmogelijkheden zijn Friedrichstrasse, Alexanderplatz en Zoologischer Garten. Hier vind je hostels vanaf tien euro en hotels al vanaf 35 euro.

Informatie over de vlucht Amsterdam - Berlijn
Voordelige rechtstreekse vluchten
Vluchtinformatie Amsterdam - Berlijn
  • Vluchttijd: min. 01:10 / max. 01:25
  • Afstand: 587 km
  • Vluchten per week: 78
  • Vliegtijd terugvlucht: min. 01:20 / max. 01:40
Topvliegroutes