Populairste Airline: Air France
Op de vliegroute Amsterdam – Berlijn kopen de meeste mensen het liefste hun vliegtickets bij Air France.
Air France
12 %
KLM
9 %
easyJet
6 %
Tip: 3 maanden voor vertrek boeken
Het beste moment om uw ticket te boeken is ongeveer 3 maanden voor vertrek. Zo kan men tot 58 % besparen.
106 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: dinsdag
Het loont zich de om flexibel te zijn, want dinsdag zijn de tickets op deze route het goedkoopst.
De populairste verbinding is nonstop
Deze route word het liefste als directe vlucht geboekt. (16 % van alle boekingen).
verbinding
boekingen
directe vlucht
01h 25min, vanaf € 70
16 %
1 tussenstop Parijs-Charles de Gaulle
04h 30min, vanaf € 115
13 %
1 tussenstop Brussel
06h 22min, vanaf € 166
10 %
Retour al vanaf € 70,00
De Ticketprijs voor een vlucht op 17-12-19 inclusief terugvlucht op 21-12-19 is op dit moment € 70,00.

€ 70
goedkoop
€ 70
duur
€ 167

Berlijn, stad vol contrasten

Berlijn is meer dan andere wereldsteden een stad van veel contrasten. Een stad met twee gezichten wat het een ideale bestemming maakt voor een stedentrip. Enerzijds trekt de Duitse hoofdstad een heel jong publiek aan met zijn hippe buurten en moderne plekken. Anderzijds is Berlijn gekend omwille van zijn grauwe geschiedenis. Met heel wat bezienswaardigheden, stukken geschiedenis en musea is Berlijn voor iedere cultuurliefhebber een aanrader.

...

Kerstmarkten in Berlijn

Winters kunnen heel erg koud zijn in Berlijn, maar de vele kerstmarkten die er dan plaatsvinden zorgen voor een warm gevoel. Op 1 mei wordt de Dag van de Arbeid gevierd, door middel van een groot feest in de hoofdstad met live muziek en demonstraties. In februari vindt het gekende Berlinale Film Festival plaats.

...

Fietsstad

Berlijn is een ideale fietsbestemming. Met een groot en goedkoop aanbod aan fietsverhuurders en de vele fietspaden is fietsen de ideale manier om de stad te verkennen. Fiets doorheen de donkere geschiedenis van Berlijn waarbij de Berlijnse muur je leidraad is. Of leef je uit in een shopsessie met een grote verscheidenheid aan warenhuizen, winkels en pop up stores. Berlijn is in veel opzichten goedkoper dan Nederland maar kent het nadeel dat het er vaak niet mogelijk is om te betalen met credit card. Proeven van de Berlijnse cultuur? Probeer dan zeker de curryworst. Deze Duitse trots heeft zelfs zijn eigen museum en wordt meestal gedrenkt in saus en met frieten geserveerd.

...

Sfeervolle wijken

Vanaf de luchthaven rijden er bussen die je in een half uur voor slechts drie euro naar het centrum van de stad brengen. Kaartjes voor het openbare vervoer dienen steeds voor de reis gevalideerd te worden. Berlijn is een stad waar iedere wijk een specifieke sfeer kent. Reis met behulp van het openbaar vervoer de stad door op zoek naar jouw favoriete deel. Berin Welcomecard is hierbij een handig en goedkoop hulpmiddel voor het openbaar vervoer dat je eveneens 50 procent korting geeft op musea. De meest populaire gebieden voor hotels en overnachtingsmogelijkheden zijn Friedrichstrasse, Alexanderplatz en Zoologischer Garten. Hier vind je hostels vanaf tien euro en hotels al vanaf 35 euro.

...