Populairste Airline: KLM
De route Amsterdam – Berlijn word het meeste geboekt bij KLM.
KLM
13 %
Lufthansa
9 %
easyJet
8 %
Tip: 6 maanden voor vertrek boeken
Het beste moment om op deze bestemming een vlucht te boeken is 6 maanden voor vertrek. Dit kan een besparing van tot 42 % ten opzichte van de gemiddelde ticketprijs opleveren.
179 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: maandag
De prijzen variëren per dag van de week. maandag zijn vliegtickets tot 29 % gunstiger.
De populairste verbinding is nonstop
Met een aandeel van 23 % van alle boekingen zijn directe vluchten de meest geliefde verbindingen op deze route.
verbinding
boekingen
directe vlucht
01h 25min, vanaf € 79
23 %
1 tussenstop Belgrado (Beograd)
10h 00min, vanaf € 130
9 %
1 tussenstop Parijs-Charles de Gaulle
08h 55min, vanaf € 118
8 %
Retour al vanaf € 79,00
Op dit moment is deze route het goedkoopst met de heenvlucht op 04-11-19 en de terugvlucht op 07-11-19.

€ 79
goedkoop
€ 0
duur
€ 0

Berlijn, stad vol contrasten

Berlijn is meer dan andere wereldsteden een stad van veel contrasten. Een stad met twee gezichten wat het een ideale bestemming maakt voor een stedentrip. Enerzijds trekt de Duitse hoofdstad een heel jong publiek aan met zijn hippe buurten en moderne plekken. Anderzijds is Berlijn gekend omwille van zijn grauwe geschiedenis. Met heel wat bezienswaardigheden, stukken geschiedenis en musea is Berlijn voor iedere cultuurliefhebber een aanrader.

...

Kerstmarkten in Berlijn

Winters kunnen heel erg koud zijn in Berlijn, maar de vele kerstmarkten die er dan plaatsvinden zorgen voor een warm gevoel. Op 1 mei wordt de Dag van de Arbeid gevierd, door middel van een groot feest in de hoofdstad met live muziek en demonstraties. In februari vindt het gekende Berlinale Film Festival plaats.

...

Fietsstad

Berlijn is een ideale fietsbestemming. Met een groot en goedkoop aanbod aan fietsverhuurders en de vele fietspaden is fietsen de ideale manier om de stad te verkennen. Fiets doorheen de donkere geschiedenis van Berlijn waarbij de Berlijnse muur je leidraad is. Of leef je uit in een shopsessie met een grote verscheidenheid aan warenhuizen, winkels en pop up stores. Berlijn is in veel opzichten goedkoper dan Nederland maar kent het nadeel dat het er vaak niet mogelijk is om te betalen met credit card. Proeven van de Berlijnse cultuur? Probeer dan zeker de curryworst. Deze Duitse trots heeft zelfs zijn eigen museum en wordt meestal gedrenkt in saus en met frieten geserveerd.

...

Sfeervolle wijken

Vanaf de luchthaven rijden er bussen die je in een half uur voor slechts drie euro naar het centrum van de stad brengen. Kaartjes voor het openbare vervoer dienen steeds voor de reis gevalideerd te worden. Berlijn is een stad waar iedere wijk een specifieke sfeer kent. Reis met behulp van het openbaar vervoer de stad door op zoek naar jouw favoriete deel. Berin Welcomecard is hierbij een handig en goedkoop hulpmiddel voor het openbaar vervoer dat je eveneens 50 procent korting geeft op musea. De meest populaire gebieden voor hotels en overnachtingsmogelijkheden zijn Friedrichstrasse, Alexanderplatz en Zoologischer Garten. Hier vind je hostels vanaf tien euro en hotels al vanaf 35 euro.

...