Vluchten van Amsterdam naar Berlijn

Tips en tricks om goedkope vluchten van Amsterdam naar Berlijn te vinden

Populairste Airline: Air France
De route Amsterdam – Berlijn word het meeste geboekt bij Air France.
Air France
13 %
easyJet
12 %
KLM
11 %
Tip: 3 maanden voor vertrek boeken
3 maanden voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
97 dagen voor vertrek
De populairste verbinding is nonstop
Van Amsterdam naar Berlijn vliegen 25 % van de mensen zonder tussenstop.
verbinding
boekingen
directe vlucht
01h 30min, vanaf € 72
25 %
1 tussenstop Parijs-Charles de Gaulle
04h 25min, vanaf € 131
14 %
1 tussenstop Kopenhagen
03h 00min, vanaf € 128
8 %

Nuttige informatie over de vlucht van Amsterdam naar Berlijn

Berlijn, stad vol contrasten

Berlijn is meer dan andere wereldsteden een stad van veel contrasten. Een stad met twee gezichten wat het een ideale bestemming maakt voor een stedentrip. Enerzijds trekt de Duitse hoofdstad een heel jong publiek aan met zijn hippe buurten en moderne plekken. Anderzijds is Berlijn gekend omwille van zijn grauwe geschiedenis. Met heel wat bezienswaardigheden, stukken geschiedenis en musea is Berlijn voor iedere cultuurliefhebber een aanrader.

Kerstmarkten in Berlijn

Winters kunnen heel erg koud zijn in Berlijn, maar de vele kerstmarkten die er dan plaatsvinden zorgen voor een warm gevoel. Op 1 mei wordt de Dag van de Arbeid gevierd, door middel van een groot feest in de hoofdstad met live muziek en demonstraties. In februari vindt het gekende Berlinale Film Festival plaats.

Fietsstad

Berlijn is een ideale fietsbestemming. Met een groot en goedkoop aanbod aan fietsverhuurders en de vele fietspaden is fietsen de ideale manier om de stad te verkennen. Fiets doorheen de donkere geschiedenis van Berlijn waarbij de Berlijnse muur je leidraad is. Of leef je uit in een shopsessie met een grote verscheidenheid aan warenhuizen, winkels en pop up stores. Berlijn is in veel opzichten goedkoper dan Nederland maar kent het nadeel dat het er vaak niet mogelijk is om te betalen met credit card. Proeven van de Berlijnse cultuur? Probeer dan zeker de curryworst. Deze Duitse trots heeft zelfs zijn eigen museum en wordt meestal gedrenkt in saus en met frieten geserveerd.

Sfeervolle wijken

Vanaf de luchthaven Berlin Brandenburg, die in 2020 is geopend, zijn er regionale treinen en ander openbaar vervoer. Die brengen je voor ongeveer drie euro in ca. een half uur naar het centrum van Berlijn. Kaartjes voor het openbare vervoer dienen steeds voor de reis gevalideerd te worden.

Berlijn is een stad waar iedere wijk een specifieke sfeer kent. Reis met behulp van het openbaar vervoer de stad door op zoek naar jouw favoriete deel. Berlijn Welcome Card is hierbij een handig en goedkoop hulpmiddel voor het openbaar vervoer dat je eveneens 50 procent korting geeft op musea. De meest populaire gebieden voor hotels en overnachtingsmogelijkheden zijn Friedrichstrasse, Alexanderplatz en Zoologischer Garten. Hier vind je hostels vanaf tien euro en hotels al vanaf 35 euro.

Informatie over de vlucht: Amsterdam - Berlijn

Goedkoopste heenvlucht van € 64,00
Retourvlucht van € 117,00
Vluchttijd min. 01:10 / max. 01:25
Vliegtijd terugvlucht min. 01:20/ max. 01:40
Afstand 587 km
Vluchten per week 78
Vertrekluchthaven Amsterdam Schiphol (AMS)
Aankomstluchthaven Berlijn Brandenburg (BER)
Land van bestemming Duitsland