Vluchten van Aruba naar Curacao

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten van Aruba naar Curacao

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken van Aruba (AUA) naar Curacao (CUR) voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen zijn in de afgelopen dagen gezocht en gevonden op idealo. Je kunt ook je eigen zoekopdracht naar Curacao starten. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van de vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Tips en tricks om goedkope vluchten van Aruba naar Curacao te vinden

Populairste Airline: Winair
Winair is met 44 % van alle gemaakte boekingen op deze route de meest populaire luchtvaartmaatschappij.
Winair
44 %
JetAir
23 %
FlexFlight
23 %
Tip: 5 maanden voor vertrek boeken
De beste prijs voor deze vlucht krijg je als je 5 maanden voor vertrek boekt. Zo kan je tot 65 % besparen.
152 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: vrijdag
Het loont zich de om flexibel te zijn, want vrijdag zijn de tickets op deze route het goedkoopst.
De populairste verbinding is nonstop
Deze route word het liefste als directe vlucht geboekt. (95 % van alle boekingen).
verbinding
boekingen
directe vlucht
vanaf € 225
95 %
1 tussenstop Bogota
05h 05min, vanaf € 340
5 %

Nuttige informatie over de vlucht van Aruba naar Curacao

Curaçao: zo Antiliaans, zo Hollands

Bon bini, lees je op een bord als je bent geland op Hato, de luchthaven van Curaçao. Welkom. En dat ben je hier zeker op dit Antilliaanse eiland, waar je gauw thuis bent, al was het maar omdat vrijwel iedereen je verstaat als je gewoon Nederlands spreekt.

Charmante mengelmoes

 De officiële taal van Curaçao, het Papiaments, is een mengelmoes van Spaans, Nederlands, Engels, Frans en Portugees en verbindt de meeste nationaliteiten die je hier tegenkomt. Samen vormen ze een charmante, vriendelijke bevolking die niet opkijkt van een vreemdeling. De Nederlandse banden met dit tropische eiland zie je op veel plaatsen terug in bijvoorbeeld straatnamen als Nieuwstraat en Heerenstraat. 

Altijd zomer

Op Curaçao is het altijd zomer en het grootste deel van het jaar aangenaam warm met een verkoelende zeewind en temperaturen tussen 25 en 30 graden. Er valt wel eens een bui, maar een echt regenseizoen is er niet.

Voor een feestend Curaçao meng je je tijdens het Carnaval of de Nationale feestdag (2 juli) onder de mensen. Het jaarlijkse internationale Jazzfestival in mei is een cultureel hoogtepunt.

Alleen een geldig paspoort

Blijf je korter dan drie maanden op Curaçao, dan heb je alleen een geldig paspoort nodig. Voor een langer verblijf is wel een visum vereist. Er is geen vaccinatieplicht.

Omdat je op een eiland bent, zijn geïmporteerde goederen duurder dan lokale. In de hier aanwezige Nederlandse supermarkten is het ons bekende assortiment duurder dan wij gewend zijn. Echt goedkoop zijn de lokale producten, zoals op de drijvende markt van Punda. Even afdingen en je bent tot 50 procent goedkoper uit. Wil je voordelig en exotisch eten? Dan ga je naar een eethuis met een Caribische keuken.

De meeste toeristenstranden liggen aan de zuidkust. Een veilig gebied, ook om te zwemmen. Als je naar de veel stillere noordkust gaat, moet je bij het zwemmen rekening houden met een sterke stroming.

Huurauto aanbevolen

Bij aankomst kun je kiezen voor vervoer per taxi, per bus of per huurauto. Taxi's zijn wat goedkoper dan bij ons en ook het openbaar vervoer is niet duur. Van een huurauto kan je veel plezier hebben, vooral omdat je met het openbaar vervoer lang niet overal komt en soms hele einden moet lopen van en naar de haltes. 

Informatie over de vlucht: Aruba - Curacao

Goedkoopste heenvlucht van € 111,84
Retourvlucht van € 225,99
Vluchttijd min. 00:25 / max. 01:20
Vliegtijd terugvlucht min. 00:25/ max. 01:20
Afstand 120 km
Vluchten per week 48
Vertrekluchthaven Aruba (AUA)
Land van vertrek Aruba
Aankomstluchthaven Curacao (CUR)
Land van bestemming Nederland
Alternatieve routes naar Nederland
Populaire bestemmingen voor doorreizen