Populairste Airline: Insel Air
Met 43 % besluiten de meeste reizigers voor deze route om te vliegen met Insel Air.
Insel Air
43 %
Winair
13 %
Aruba Airlines
5 %
Tip: 6 maanden voor vertrek boeken
De beste prijs voor deze vlucht krijg je als je 6 maanden voor vertrek boekt. Zo kan je tot 49 % besparen.
179 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: bv. donderdag
De beste prijs is afhankelijk van de dag van de week. Op maandag, dinsdag en donderdag kan een vlucht tot 2 % goedkoper geboekt worden.
De populairste verbinding is nonstop
Van Aruba naar Curacao vliegen 60 % van de mensen zonder tussenstop.
verbinding
boekingen
directe vlucht
vanaf € 134
60 %
1 tussenstop Bogota
15h 07min, vanaf € 255
28 %
1 tussenstop Panama City-Tocumen International
22h 57min, vanaf € 446
5 %
Retour al vanaf € 134,00
Op dit moment is deze route het goedkoopst met de heenvlucht op 29-10-18 en de terugvlucht op 31-10-18.

€ 134
goedkoop
€ 134
duur
€ 420

Curaçao: zo Antiliaans, zo Hollands

Bon bini, lees je op een bord als je bent geland op Hato, de luchthaven van Curaçao. Welkom. En dat ben je hier zeker op dit Antilliaanse eiland, waar je gauw thuis bent, al was het maar omdat vrijwel iedereen je verstaat als je gewoon Nederlands spreekt.

Charmante mengelmoes

 De officiële taal van Curaçao, het Papiaments, is een mengelmoes van Spaans, Nederlands, Engels, Frans en Portugees en verbindt de meeste nationaliteiten die je hier tegenkomt. Samen vormen ze een charmante, vriendelijke bevolking die niet opkijkt van een vreemdeling. De Nederlandse banden met dit tropische eiland zie je op veel plaatsen terug in bijvoorbeeld straatnamen als Nieuwstraat en Heerenstraat. 

...

Altijd zomer

Op Curaçao is het altijd zomer en het grootste deel van het jaar aangenaam warm met een verkoelende zeewind en temperaturen tussen 25 en 30 graden. Er valt wel eens een bui, maar een echt regenseizoen is er niet.

Voor een feestend Curaçao meng je je tijdens het Carnaval of de Nationale feestdag (2 juli) onder de mensen. Het jaarlijkse internationale Jazzfestival in mei is een cultureel hoogtepunt.

...

Alleen een geldig paspoort

Blijf je korter dan drie maanden op Curaçao, dan heb je alleen een geldig paspoort nodig. Voor een langer verblijf is wel een visum vereist. Er is geen vaccinatieplicht.

Omdat je op een eiland bent, zijn geïmporteerde goederen duurder dan lokale. In de hier aanwezige Nederlandse supermarkten is het ons bekende assortiment duurder dan wij gewend zijn. Echt goedkoop zijn de lokale producten, zoals op de drijvende markt van Punda. Even afdingen en je bent tot 50 procent goedkoper uit. Wil je voordelig en exotisch eten? Dan ga je naar een eethuis met een Caribische keuken.

De meeste toeristenstranden liggen aan de zuidkust. Een veilig gebied, ook om te zwemmen. Als je naar de veel stillere noordkust gaat, moet je bij het zwemmen rekening houden met een sterke stroming.

...

Huurauto aanbevolen

Bij aankomst kun je kiezen voor vervoer per taxi, per bus of per huurauto. Taxi's zijn wat goedkoper dan bij ons en ook het openbaar vervoer is niet duur. Van een huurauto kan je veel plezier hebben, vooral omdat je met het openbaar vervoer lang niet overal komt en soms hele einden moet lopen van en naar de haltes. 

...