Populairste Airline: Insel Air
Insel Air is met 44 % van alle gemaakte boekingen op deze route de meest populaire luchtvaartmaatschappij.
Insel Air
44 %
Avianca
29 %
Aruba Airlines
21 %
Tip: 6 maanden voor vertrek boeken
Uw ticket boekt u rond 6 maanden voor vertrek het voordeligst. Tot 56 % kan men besparen.
179 dagen voor vertrek
Goedkoopste maand: maart
De maand waarin men van Aruba naar Curacao reist bepaald de prijs van het ticket. De gunstigste vluchten op deze route worden in maart gevlogen.
Goedkoopste weekdag: maandag
De goedkoopste dagen voor deze vlucht zijn maandag. Op deze dagen kan tot 3 % bespaard worden.
De populairste verbinding is nonstop
De vliegroute Aruba – Curacao boeken 65 % van alle passagiers hun tickets als directe vlucht.
verbinding
boekingen
directe vlucht
vanaf € 133
65 %
1 tussenstop Bogota
05h 18min, vanaf € 326
29 %
1 tussenstop Paramaribo-Zanderij International
15h 15min, vanaf € 295
4 %
Retour al vanaf € 133,00
De beste prijs voor een retour krijg je met de heenvlucht 04.06.2018 en terugvlucht; 07.06.2018. Tot 36 % goedkoper dan de gemiddelde prijs voor deze vlucht.

€ 133
goedkoop
€ 133
duur
€ 417

Curaçao: zo Antiliaans, zo Hollands

Bon bini, lees je op een bord als je bent geland op Hato, de luchthaven van Curaçao. Welkom. En dat ben je hier zeker op dit Antilliaanse eiland, waar je gauw thuis bent, al was het maar omdat vrijwel iedereen je verstaat als je gewoon Nederlands spreekt.

Charmante mengelmoes

 De officiële taal van Curaçao, het Papiaments, is een mengelmoes van Spaans, Nederlands, Engels, Frans en Portugees en verbindt de meeste nationaliteiten die je hier tegenkomt. Samen vormen ze een charmante, vriendelijke bevolking die niet opkijkt van een vreemdeling. De Nederlandse banden met dit tropische eiland zie je op veel plaatsen terug in bijvoorbeeld straatnamen als Nieuwstraat en Heerenstraat. 

...

Altijd zomer

Op Curaçao is het altijd zomer en het grootste deel van het jaar aangenaam warm met een verkoelende zeewind en temperaturen tussen 25 en 30 graden. Er valt wel eens een bui, maar een echt regenseizoen is er niet.

Voor een feestend Curaçao meng je je tijdens het Carnaval of de Nationale feestdag (2 juli) onder de mensen. Het jaarlijkse internationale Jazzfestival in mei is een cultureel hoogtepunt.

...

Alleen een geldig paspoort

Blijf je korter dan drie maanden op Curaçao, dan heb je alleen een geldig paspoort nodig. Voor een langer verblijf is wel een visum vereist. Er is geen vaccinatieplicht.

Omdat je op een eiland bent, zijn geïmporteerde goederen duurder dan lokale. In de hier aanwezige Nederlandse supermarkten is het ons bekende assortiment duurder dan wij gewend zijn. Echt goedkoop zijn de lokale producten, zoals op de drijvende markt van Punda. Even afdingen en je bent tot 50 procent goedkoper uit. Wil je voordelig en exotisch eten? Dan ga je naar een eethuis met een Caribische keuken.

De meeste toeristenstranden liggen aan de zuidkust. Een veilig gebied, ook om te zwemmen. Als je naar de veel stillere noordkust gaat, moet je bij het zwemmen rekening houden met een sterke stroming.

...

Huurauto aanbevolen

Bij aankomst kun je kiezen voor vervoer per taxi, per bus of per huurauto. Taxi's zijn wat goedkoper dan bij ons en ook het openbaar vervoer is niet duur. Van een huurauto kan je veel plezier hebben, vooral omdat je met het openbaar vervoer lang niet overal komt en soms hele einden moet lopen van en naar de haltes. 

...