Populairste Airline: Winair
Op de route Bonaire – Aruba word bij voorkeur met Winair gevlogen.
Winair
32 %
KLM
28 %
American Airlines
21 %
Tip: 6 maanden voor vertrek boeken
6 maanden voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
179 dagen voor vertrek
Populairste verbindung: via Curacao
De favoriete verbinding gaat via Curacao en word door 31 % van alle reizigers geboekt.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Curacao
03h 40min, vanaf € 258
31 %
1 tussenstop Amsterdam Schiphol
20h 55min, vanaf € 686
29 %
1 tussenstop Miami International Airport, FL
20h 00min, vanaf € 451
22 %
Retour al vanaf € 258,00
Als je reis begint op 09-12-19 en je de terugreis op 11-12-19 boekt, komt je totaalprijs op slechts € 258,00.

€ 258
goedkoop
€ 250
duur
€ 1 037

Nederlandse vakantiebestemming in de Cariben

Het eiland Aruba ligt in de Caribische Zee voor de kust van Venezuela. De stranden, woeste natuur en brede winkelstraten van de hoofdstad Oranjestad maken dat een vakantie op Aruba voor iedereen wat te bieden heeft.

...

Altijd zomer op Aruba

Het eiland is in de eerste plaats natuurlijk ideaal voor zonaanbidders en strandliefhebbers. Door zijn zuidelijke ligging is het op Aruba namelijk het hele jaar door zomers warm. Er heerst dan ook een tropisch klimaat. De gemiddelde temperatuur ligt rond 29 graden Celsius, met in de warmste maanden uitschieters naar boven. In de loop van het jaar worden op het vakantie-eiland diverse interessante evenementen georganiseerd. In Oranjestad is 25 januari een belangrijke feestdag. Dan wordt Betico Croes geëerd. Deze onderwijzer speelde een grote rol in het Arubaanse streven naar onafhankelijkheid van Nederland. Filmliefhebbers kunnen in juni het Aruba International Film Festival bezoeken, terwijl in oktober het Carribean Sea Jazz festival plaatsvindt.

...

Shoppingparadijs voor luxe inkopen

Aruba heeft binnen het Koninkrijk der Nederlanden de status van een op zichzelf staand land. Wie het eiland bezoekt heeft dus aan een paspoort genoeg en hoeft vooraf geen visum of reispapieren aan te vragen. De prijzen voor boodschappen en andere eerste levensbehoeften liggen wat hoger dan in Nederland. Het eiland is echter belastingvrij, wat vooral goed uitpakt voor veel luxe artikelen. Zo kunnen bijvoorbeeld parfum en merkkleding op Aruba juist een stuk voordeliger worden gekocht.

...

Uitstekend openbaar vervoer

Het belangrijkste vliegveld van het eiland is de Internationale Luchthaven Koningin Beatrix bij Oranjestad. Hiervandaan onderhoudt de busmaatschappij Arubus verbindingen naar allerlei bestemmingen op Aruba. De bussen van Arubus zijn tevens binnen de steden actief en vormen daar een betrouwbare vorm van openbaar vervoer. Met de taxi kan eveneens relatief voordelig worden gereisd. Verder zijn er in de omgeving van het vliegveld diverse mogelijkheden om een auto te huren. Net als de gemiddelde prijzen in de supermarkt liggen ook de tarieven voor een overnachting vrij hoog. Voor een slaapplaats in een hostel moet ongeveer vijftig Amerikaanse dollar worden betaald. Overnachten in een hotel of appartement kan vanaf circa zeventig Amerikaanse dollar.

...