Populairste Airline: Turkish Airlines
Turkish Airlines, Emirates en Lufthansa zijn op deze route de populairste airlines en worden met een aandeel van 46 % het meest geboekt.
Turkish Airlines
33 %
Emirates
11 %
Lufthansa
2 %
Tip: 17 dagen voor vertrek boeken
17 dagen voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
17 dagen voor vertrek
Populairste verbindung: via Istanbul
Een vlucht met tussenstop in Istanbul is met 38 % van alle boekingen de meest geboekte verbinding.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Istanbul New Airport
21h 30min, vanaf € 705
38 %
1 tussenstop Dubai
13h 40min, vanaf € 783
16 %
2 tussenstops Praag Dubai
22h 25min, vanaf € 1 641
13 %

Het toeristische gezicht van Kabul

Kabul, de hoofdstad van Afghanistan, kent een lange, meer dan 3000 jaar oude, en zeer ingewikkelde historie. De stad is door de eeuwen heen bezet geweest door diverse volkeren en hierdoor zijn veel bezienswaardigheden verloren gegaan. Echter de bezienswaardigheden die er in het oude deel van de stad nog zijn, zijn zeer de moeite waard. Het oude centrum met haar vele smalle straatjes en steegjes en talloze bazaars oogt buitengewoon sfeervol. Daarnaast verdienen bijvoorbeeld het Afghaans Nationaal Museum de tuinen van Babur ook zeker een bezoekje. Kabul heeft dus meer dan genoeg toeristische verrassingen in petto.

...

Beste Reistijd

 Door de hoge ligging, de stad is gelegen in het Hindu Kush gebergte, is Kabul relatief koel. De winters zijn over het algemeen streng en nat met sneeuw en ijs. De zomers zijn veelal heet en droog. De beste maanden voor een citytrip naar Kabul zijn mei, juni en september. De temperatuur is dan het meest aangenaam.

 Natuurlijk is het leuk om tijdens je verblijf in Afghanistan een traditioneel feest mee te maken. De nationale feestdag van Afghanistan, onafhankelijkheidsdag, vindt plaats op 19 augustus. Verer is 21 maart ieen belangrijke feestdag (Nowruz), dan wordt het Perzische nieuwjaar gevierd met 3 dagen events en feesten door de hele stad. Jaarlijks worden dan ook nog het offerfeest Eid-Al-Adha en het suikerfeest na de Ramadan uitgebreid gevierd. De data van deze feesten zijn variabel. Het suikerfeest vindt altijd plaats in de negende maand van de islamitische maankalender.

...

Voor vertrek

Inentingen zijn voor een reis naar Kabul niet verplicht. Het wordt echter wel aanbevolen om je te laten intenten tegen DTP, hepatitits, BMR (mazelen) en hondsdolheid. Tevens komt er malaria voor in Afghanistan en dien je dus maatregelen te nemen voor preventie en bestrijding van malaria.

Voor Afghanistan geldt thans een negatief reisadvies in verband met veiligheidsrisico’s. De stad en het land zijn op dit ogenblik verwikkelt in een oorlog en nog niet veilig voor toeristen. Maar wie weet, keert het tij binnenkort. Besluit je, als avontuurlijke reiziger, om toch een reis naar Kabul te maken, wees dan alert, pas goed om de omgeving en let goed op alles. Vermijd verder restaurants waar veel expats komen, politiegebouwen en militaire gebouwen. Of te wel gebruik je gezonde verstand.

Verder ben je te gast in een islamitisch land en dien je de cultuur te respecteren. Dames dragen ten alle tijden een hoofddoek of sjaal om het hoofd. De Afghanen zijn een traditioneel, vriendelijk en zeer gastvrij volk ten opzichte van hun bezoekers.

Verder worden er overal als betaalmiddel zowel Afghani als US dollars aangenomen. Voor een bezoek aan Kabul dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst in Afghanistan. Tevens is een visum verplicht.

Sinds de val van Taliban is Kabul, met haar vele goedkope restaurants, een mekka voor culinaire liefhebbers. Je kunt er talloze internationale en inheemse restaurants vinden. De maaltijden zijn over het algemeen nog erg goedkoop. De prijzen liggen ongeveer 70 tot 20% procent lager dan in Nederland. Het drinken van kraanwater wordt ten zeerste afgeraden. Is het niet mogelijk om water in flessen aan te schaffen, laat dan het water minimaal 5 minuten koken en voor gebruik volledig afkoelen.

...

In Kabul

Eenmaal op Afghaanse bodem geland kun je gemakkelijk met de bus vanaf de luchthaven naar het centrum. De kwaliteit van deze bussen, genaamd Millie Bus, varieert van goed tot zeer matig. Verder kun je gebruik maken van taxi’s en privé-auto’s die af en aan rijden van de luchthaven naar het centrum. Taxi’s zijn goedkoop (afhankelijk van je afding-skills!) en overal te vinden. De privétaxi is een veilige optie en ook relatief goedkoop. Je betaalt hiervoor rond de 5 tot 7 dollar voor een rit naar willekeurig welke plek in de stad. Het verdient aanbeveling om voor al deze ritten wel van te voren de prijs af te spreken.

Qua accommodatie hanteert Kabul verrassend hoge prijzen. Over het algemeen is een logeeradres dus duur te noemen. Voor de meeste budgethotels ben je al gauw ongeveer 40 tot 50 dollar per nacht kwijt. De prijzen voor een categorie luxere hotels lopen al gauw op tot zo’n 100 dollar per nacht.

Op je zwerftocht door de stad kom je tal van interessante bezienswaardigheden tegen. Hieronder volgt een overzicht van de meest interessante plaatsen.

Afghaans Nationaal Museum

Dit kunstmuseum herbergt een collectie antieke kunst en archeologische vondsten uit de hele wereld. Door de oorlog is een deel van de collectie helaas verloren gegaan.

Darul Aman Paleis

Een deel van dit paleis, gelegen op een heuvel, is nog bewaard gebleven. Het paleis is gebouwd in neoclassistische stijl.

Tuinen van Babur met graf

Historisch park met prachtig aangelegde tuinen en graf van de eerste grootmogol Babur uit 1528.

Mausoleum van Timur Shah Durrani

Dit indrukwekkende mausoleum werd in 2012 geheel gerestaureerd.

Id Gah Moskee

Grote moskee.

 Kabul Zoo

 Sinds 2010 beschikt de dierentuin over 280 dieren waaronder 45 soorten inheemse vogels en 36 soorten vissen.

 Shoppingcenter Kabul

Bazaars

Van oudsher leefden de Afghaanse bevolking van de fabricage en export van onder meer tapijten, leer en schapenhuid. In de diverse bazaars kunt u nog veel producten hiervan terugvinden die tevens een schitterend souvenir zijn voor de thuisblijvers.

Net buiten de stad zijn dan nog een citadel en een koninklijk paleis te bezoeken, diverse tuinen, parken en een prachtig meer.

Wetenswaardigheden Kabul en omgeving:

Inwoneraantal: 2,8 Miljoen inwoners

Nationaal gerecht: Quabili Pilau, kipgerecht

Nationale sport: Buzkashi spelen te paard

Mooiste route: Khyber Pass Road

Hoogste berg: 7485 meter

Taal: Arabisch

Regeringsvorm: Republiek

Bevolkingsdichtheid: 7,9 keer lager dan in Nederland

Tot slot is Kabul niet alleen de hoofdstad van Afghanistan maar ook nog eens de grootste stad van het land.

...
idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound