Vluchten van Brussel naar Kabul

Tips en tricks om goedkope vluchten van Brussel naar Kabul te vinden

Populairste Airline: Turkish Airlines
Turkish Airlines is met 22 % van alle gemaakte boekingen op deze route de meest populaire luchtvaartmaatschappij.
Turkish Airlines
22 %
Lufthansa
17 %
Emirates
11 %
Tip: 2 maanden voor vertrek boeken
Bij een boeking 2 maanden voor je vlucht is de beste prijs te verwachten. Zo kan er tot 69 % bespaard worden.
74 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: woensdag
Het loont zich de om flexibel te zijn, want woensdag zijn de tickets op deze route het goedkoopst.
Populairste verbindung: via Istanbul
Van alle vluchten is de route via Istanbul met 26 % van alle boekingen het meest gevraagd.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Istanbul New Airport
17h 20min, vanaf € 699
26 %
2 tussenstops Zürich Dubai
26h 05min, vanaf € 1 131
15 %
1 tussenstop Dubai
13h 15min, vanaf € 721
13 %

Nuttige informatie over de vlucht van Brussel naar Kabul

Kabul

Kabul heeft een lange weg afgelegd om terug op de toeristische kaart te staan. De hoofdstad van Afghanistan kent een lange geschiedenis van verwoesting en wederopbouw. Nadat de VS in 2001 de strijd tegen terrorisme had geopend werd de stad een slachtoffer in deze oorlog. Vijftien jaar later kent de stad een 'boom' met moderne gebouwen die de skyline domineerden en stijlvolle restaurants die de stad opnieuw klasse moesten geven.

Perzisch nieuwjaar

Kabul is hoog gelegen in Afghanistan en is daardoor relatief koel. Winters kunnen heel streng zijn terwijl de zomers vaak heet en droog zijn. Op 21 maart wordt het Perzisch nieuwjaar gevierd en dit drie dagen lang. Evenementen en feesten vrolijken de stad op om het nieuwe jaar in te zetten. Afghanistan is een islamistisch land en dus zijn het Suikerfeest en het offerfeest belangrijke data.

Negatief reisadvies

Wie vanuit Nederland naar Afghanistan wenst te reizen dient zijn visum aan te vragen bij de Afghaanse ambassade in Den Haag. Je paspoort moet ten minste zes maanden geldig zijn en het visum dat je verkrijgt in in eerste instantie slechts voor een maand geldig.

Inentingen zijn niet verplicht voor wie naar Afghanistan reist maar vaccins tegen DTP, Hepatitis A, tyfus, mazelen en hondsdolheid zijn aan te raden.

Afghanistan kent de laatste decennia een woelige geschiedenis in verband met de taliban en terrorisme. Om die reden wordt het dan ook afgeraden naar het land te reizen. Wie toch naar Afghanistan reist wordt aangeraden steeds alert te zijn en restaurants met veel expats en politie te vermijden. Denk eraan dat je je in een andere cultuur bevindt. Voor dames is het dus aanbevolen steeds een hoofddoek of sjaal te dragen. Ondanks het vijandige beeld dat we hebben van de Afghanen, zijn deze traditioneel erg vriendelijk en gastvrij. De stad Kabul is een mekka voor de gastronomische liefhebber.

Dure overnachtingen

Accommodaties in Kabul zijn gemiddeld gezien erg duur. Je betaalt er al gauw tot honderd euro per nacht. De kwaliteit van het openbaar vervoer verschilt sterk. Privé taxi's zijn de veiligste en goedkoopste optie.

Informatie over de vlucht Brussel - Kabul
Vluchtinformatie Brussel - Kabul
  • Afstand: 5404 km