Populairste Airline: Lufthansa
Lufthansa, Emirates en Turkish Airlines zijn op deze route de populairste airlines en worden met een aandeel van 43 % het meest geboekt.
Lufthansa
18 %
Emirates
14 %
Turkish Airlines
11 %
Tip: 7 weken voor vertrek boeken
Het optimale moment voor een boeking is 7 weken voor take off. Hier betaal je slechts € 620,00.
49 dagen voor vertrek
Populairste verbindung: via Zürich en Dubai
In het bijzonder de route via Zürich en Dubai is met een boekingsaandeel van 36 % zeer gevraagd.
verbinding
boekingen
2 tussenstops Zürich Dubai
26h 05min, vanaf € 1 652
36 %
1 tussenstop Dubai
13h 15min, vanaf € 887
29 %
1 tussenstop Istanbul New Airport
13h 25min, vanaf € 644
21 %
Retour al vanaf € 644,00
Voor maar € 644,00 krijg je een goedkope heenvlucht op 01-10-19 en een terugvlucht op 27-10-19.

€ 644
goedkoop
€ 644
duur
€ 1 625

Kabul

Kabul heeft een lange weg afgelegd om terug op de toeristische kaart te staan. De hoofdstad van Afghanistan kent een lange geschiedenis van verwoesting en wederopbouw. Nadat de VS in 2001 de strijd tegen terrorisme had geopend werd de stad een slachtoffer in deze oorlog. Vijftien jaar later kent de stad een 'boom' met moderne gebouwen die de skyline domineerden en stijlvolle restaurants die de stad opnieuw klasse moesten geven.

...

Perzisch nieuwjaar

Kabul is hoog gelegen in Afghanistan en is daardoor relatief koel. Winters kunnen heel streng zijn terwijl de zomers vaak heet en droog zijn. Op 21 maart wordt het Perzisch nieuwjaar gevierd en dit drie dagen lang. Evenementen en feesten vrolijken de stad op om het nieuwe jaar in te zetten. Afghanistan is een islamistisch land en dus zijn het Suikerfeest en het offerfeest belangrijke data.

...

Negatief reisadvies

Wie vanuit Nederland naar Afghanistan wenst te reizen dient zijn visum aan te vragen bij de Afghaanse ambassade in Den Haag. Je paspoort moet ten minste zes maanden geldig zijn en het visum dat je verkrijgt in in eerste instantie slechts voor een maand geldig.

Inentingen zijn niet verplicht voor wie naar Afghanistan reist maar vaccins tegen DTP, Hepatitis A, tyfus, mazelen en hondsdolheid zijn aan te raden.

Afghanistan kent de laatste decennia een woelige geschiedenis in verband met de taliban en terrorisme. Om die reden wordt het dan ook afgeraden naar het land te reizen. Wie toch naar Afghanistan reist wordt aangeraden steeds alert te zijn en restaurants met veel expats en politie te vermijden. Denk eraan dat je je in een andere cultuur bevindt. Voor dames is het dus aanbevolen steeds een hoofddoek of sjaal te dragen. Ondanks het vijandige beeld dat we hebben van de Afghanen, zijn deze traditioneel erg vriendelijk en gastvrij. De stad Kabul is een mekka voor de gastronomische liefhebber.

...

Dure overnachtingen

Accommodaties in Kabul zijn gemiddeld gezien erg duur. Je betaalt er al gauw tot honderd euro per nacht. De kwaliteit van het openbaar vervoer verschilt sterk. Privé taxi's zijn de veiligste en goedkoopste optie.

...