Populairste Airline: Emirates
25 % van de vluchten op de route Brussel – Kabul worden geboekt bij Emirates.
Emirates
25 %
Egyptair
16 %
Turkish Airlines
15 %
Tip: 7 weken voor vertrek boeken
Om 46 % te besparen boekt u uw ticket het beste 7 weken voor vertrek .
49 dagen voor vertrek
Populairste verbindung: via Dubai
Een vlucht met tussenstop in Dubai is met 33 % van alle boekingen de meest geboekte verbinding.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Dubai
13h 40min, vanaf € 869
33 %
2 tussenstops Caïro International Dubai
16h 10min, vanaf € 1 399
21 %
1 tussenstop Istanbul New Airport
13h 25min, vanaf € 827
17 %
Retour al vanaf € 827,00
Voor maar € 827,00 krijg je een goedkope heenvlucht op 26-10-19 en een terugvlucht op 09-11-19.

€ 827
goedkoop
€ 827
duur
€ 988

Kabul

Kabul heeft een lange weg afgelegd om terug op de toeristische kaart te staan. De hoofdstad van Afghanistan kent een lange geschiedenis van verwoesting en wederopbouw. Nadat de VS in 2001 de strijd tegen terrorisme had geopend werd de stad een slachtoffer in deze oorlog. Vijftien jaar later kent de stad een 'boom' met moderne gebouwen die de skyline domineerden en stijlvolle restaurants die de stad opnieuw klasse moesten geven.

...

Perzisch nieuwjaar

Kabul is hoog gelegen in Afghanistan en is daardoor relatief koel. Winters kunnen heel streng zijn terwijl de zomers vaak heet en droog zijn. Op 21 maart wordt het Perzisch nieuwjaar gevierd en dit drie dagen lang. Evenementen en feesten vrolijken de stad op om het nieuwe jaar in te zetten. Afghanistan is een islamistisch land en dus zijn het Suikerfeest en het offerfeest belangrijke data.

...

Negatief reisadvies

Wie vanuit Nederland naar Afghanistan wenst te reizen dient zijn visum aan te vragen bij de Afghaanse ambassade in Den Haag. Je paspoort moet ten minste zes maanden geldig zijn en het visum dat je verkrijgt in in eerste instantie slechts voor een maand geldig.

Inentingen zijn niet verplicht voor wie naar Afghanistan reist maar vaccins tegen DTP, Hepatitis A, tyfus, mazelen en hondsdolheid zijn aan te raden.

Afghanistan kent de laatste decennia een woelige geschiedenis in verband met de taliban en terrorisme. Om die reden wordt het dan ook afgeraden naar het land te reizen. Wie toch naar Afghanistan reist wordt aangeraden steeds alert te zijn en restaurants met veel expats en politie te vermijden. Denk eraan dat je je in een andere cultuur bevindt. Voor dames is het dus aanbevolen steeds een hoofddoek of sjaal te dragen. Ondanks het vijandige beeld dat we hebben van de Afghanen, zijn deze traditioneel erg vriendelijk en gastvrij. De stad Kabul is een mekka voor de gastronomische liefhebber.

...

Dure overnachtingen

Accommodaties in Kabul zijn gemiddeld gezien erg duur. Je betaalt er al gauw tot honderd euro per nacht. De kwaliteit van het openbaar vervoer verschilt sterk. Privé taxi's zijn de veiligste en goedkoopste optie.

...