Populairste Airline: Turkish Airlines
De populairste airlines op de route Amsterdam – Ambon zijn met 83 % Turkish Airlines, Garuda Indonesia en Qatar Airways.
Turkish Airlines
39 %
Garuda Indonesia
22 %
Qatar Airways
22 %
Tip: 5 maanden voor vertrek boeken
De beste prijs voor deze vlucht krijg je als je 5 maanden voor vertrek boekt. Zo kan je tot 61 % besparen.
156 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: maandag
De goedkoopste dagen voor deze vlucht zijn maandag. Op deze dagen kan tot 7 % bespaard worden.
Populairste verbindung: via Jakarta - Soekarno-Hatta International
De favoriete verbinding gaat via Jakarta - Soekarno-Hatta International en word door 22 % van alle reizigers geboekt.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Jakarta - Soekarno-Hatta International Airport
18h 50min, vanaf € 722
22 %
2 tussenstops Doha International Airport Jakarta - Soekarno-Hatta International Airport
31h 35min, vanaf € 835
22 %
Retour al vanaf € 722,00
De beste prijs voor een retour krijg je met de heenvlucht 24-02-20 en terugvlucht; 20-03-20.

€ 722
goedkoop
€ 722
duur
€ 1 469

Wat is de beste tijd om te boeken?

Ambon, het bekendste eiland van de Molukken, heeft een tropisch klimaat met twee seizoenen: een droog seizoen en een regenseizoen. Aangezien er tijdens het regenseizoen ook een grotere kans is op tyfoons is het verstandig Ambon te bezoeken tijdens het droge seizoen. Dit seizoen vindt plaats van oktober tot en met april. De temperatuur ligt in deze periode tussen de 22 en 31 graden, en is aangenaam voor tijdens een ontspannen of juist actieve vakantie op het eiland.

...

Mogelijke luchtvaartmaatschappijen voor deze route

Vanuit Amsterdam is het ongeveer 18 uur vliegen naar Ambon. Er vertrekken echter geen rechtstreekse vluchten vanuit Amsterdam, waardoor je één of meerdere tussenstops zult moeten maken in bijvoorbeeld Istanboel of Jakarta. Door deze tussenstops kan de totale reistijd ook enigszins oplopen. Luchtvaartmaatschappijen die van Amsterdam naar Ambon vliegen, zijn Garuda Indonesia, Batik Air en Lion Air, soms in samenwerking met andere luchtvaartmaatschappijen zoals KLM en Turkish Airlines.

...

Wat wacht op je in Ambon?

Op Ambon vind je nog verschillende sporen van de Portugese en Nederlandse bezetting terug. De oud-Hollandse forten Fort Amsterdam en Benteng Victoria zijn dan ook zeker een bezoekje waard. Daarnaast staat Ambon bekend om haar mooie stranden. Bij het strand Pintu Kota kun je door een rots zwemmen, heerlijk snorkelen en genieten van een prachtige zonsondergang. Tot slot zijn de heilige alen van Waai een belangrijk onderdeel van het eiland. De lokale bevolking gelooft namelijk dat de alen voorspoed brengen. Toeristen kunnen de alen komen bewonderen, aaien en voederen.

...