Populairste Airline: Turkish Airlines
Op de vliegroute Amsterdam – Ambon kopen de meeste mensen het liefste hun vliegtickets bij Turkish Airlines.
Turkish Airlines
42 %
Qatar Airways
18 %
Garuda Indonesia
8 %
Tip: 20 dagen voor vertrek boeken
Het beste moment om op deze bestemming een vlucht te boeken is 20 dagen voor vertrek. Dit kan een besparing van tot 50 % ten opzichte van de gemiddelde ticketprijs opleveren.
20 dagen voor vertrek
Goedkoopste maand: november
Vliegtickets van Amsterdam naar Ambon zijn het goedkoopst in de maanden november.
Goedkoopste weekdag: zaterdag
De prijzen variëren per dag van de week. zaterdag zijn vliegtickets tot 5 % gunstiger.
Populairste verbindung: via Istanbul en Jakarta - Soekarno-Hatta International
De favoriete verbinding gaat via Istanbul en Jakarta - Soekarno-Hatta International en word door 47 % van alle reizigers geboekt.
verbinding
boekingen
2 tussenstops Istanbul New Airport Jakarta - Soekarno-Hatta International Airport
28h 45min, vanaf € 818
47 %
2 tussenstops Doha International Airport Jakarta - Soekarno-Hatta International Airport
31h 35min, vanaf € 830
21 %
1 tussenstop Jakarta - Soekarno-Hatta International Airport
20h 15min, vanaf € 698
11 %

Wat is de beste tijd om te boeken?

Ambon, het bekendste eiland van de Molukken, heeft een tropisch klimaat met twee seizoenen: een droog seizoen en een regenseizoen. Aangezien er tijdens het regenseizoen ook een grotere kans is op tyfoons is het verstandig Ambon te bezoeken tijdens het droge seizoen. Dit seizoen vindt plaats van oktober tot en met april. De temperatuur ligt in deze periode tussen de 22 en 31 graden, en is aangenaam voor tijdens een ontspannen of juist actieve vakantie op het eiland.

...

Mogelijke luchtvaartmaatschappijen voor deze route

Vanuit Amsterdam is het ongeveer 18 uur vliegen naar Ambon. Er vertrekken echter geen rechtstreekse vluchten vanuit Amsterdam, waardoor je één of meerdere tussenstops zult moeten maken in bijvoorbeeld Istanboel of Jakarta. Door deze tussenstops kan de totale reistijd ook enigszins oplopen. Luchtvaartmaatschappijen die van Amsterdam naar Ambon vliegen, zijn Garuda Indonesia, Batik Air en Lion Air, soms in samenwerking met andere luchtvaartmaatschappijen zoals KLM en Turkish Airlines.

...

Wat wacht op je in Ambon?

Op Ambon vind je nog verschillende sporen van de Portugese en Nederlandse bezetting terug. De oud-Hollandse forten Fort Amsterdam en Benteng Victoria zijn dan ook zeker een bezoekje waard. Daarnaast staat Ambon bekend om haar mooie stranden. Bij het strand Pintu Kota kun je door een rots zwemmen, heerlijk snorkelen en genieten van een prachtige zonsondergang. Tot slot zijn de heilige alen van Waai een belangrijk onderdeel van het eiland. De lokale bevolking gelooft namelijk dat de alen voorspoed brengen. Toeristen kunnen de alen komen bewonderen, aaien en voederen.

...