Vluchten van Miami naar New York

Nuttige informatie over de vlucht van Miami naar New York

Ontdek New York City de stad die nooit slaapt

Een lang gekoesterde droom wordt waarheid: je hebt de kans om New York City te bezoeken, de ‘city that never sleeps'. Boek een voordelige vlucht en ontdek de Big Apple.

Evenementen en festiviteiten om mee te vieren

Voor toeristen is New York City het hele jaar door aantrekkelijk. De stad ligt aan de oostkust van de U.S.A. en heeft een landklimaat. De zomers zijn verzengend heet en de winters kunnen ongelooflijk koud worden. Het is een belevenis om feestdagen in de stad te vieren. Ieder seizoen heeft er wel enkele. Vanaf Thanksgiving Day, de laatste donderdag van november, is de stad in kerstsfeer. New Years Eve meemaken op Times Square is legendarisch. Het Chinees nieuwjaar wordt, op Beijing na, in het New Yorkse Chinatown het meest uitbundig gevierd. St. Patrick’s Day Parade naar oude Ierse traditie is ronduit indrukwekkend en het spectaculaire vuurwerk vanaf de East River op de Fourth of July ongeëvenaard. In voor- en najaar tenslotte komen de modeliefhebbers aan hun trekken gedurende de Fashion Week.

Feiten en wetenswaardigheden

Voor een verblijf korter dan negentig dagen heb je voor de U.S.A. geen visum nodig. Wel moet je een ESTA-reistoestemming aanvragen. Sinds 11 september 2001 moet je op de luchthavens van New York en omstreken rekening houden met versterkte veiligheidsmaatregelen. Buiten de deur eten is gebruikelijk in New York en niet goedkoop. Denk eraan dat rekeningen in horecagelegenheden meestal exclusief belasting zijn en dat je een flinke tip geeft.

NYC vervoer en transport

Vanaf JFK Airport kun je voordelig naar het centrum van Manhattan reizen per Airtrain en vervolgens met de metro. Het is aanmerkelijk goedkoper dan de bus. JFK shuttles rijden de hotels langs om gasten af te leveren, wat met veel bagage wel gemakkelijk is. Hotels zijn aanzienlijk duurder dan een hostel of appartement. Het heeft voorkeur om in een van deze mogelijkheden te verblijven. Laat je binnen het centrum niet zo maar rondrijden in de beroemde yellow taxi’s. Deze zijn duur, minder snel dan het openbaar vervoer en naar de onwetende toerist toe niet altijd betrouwbaar.

Informatie over de vlucht Miami - New York
Voordelige rechtstreekse vluchten
Vluchtinformatie Miami - New York
  • Vluchttijd: min. 02:48 / max. 03:09
  • Afstand: 1765 km
  • Vluchten per week: 286
  • Vliegtijd terugvlucht: min. 03:04 / max. 03:39
Topvliegroutes