Populairste Airline: American Airlines
Met 17 % besluiten de meeste reizigers voor deze route om te vliegen met American Airlines.
American Airlines
17 %
Delta
9 %
JetBlue Airways
8 %
Tip: 8 weken voor vertrek boeken
De beste prijs voor deze vlucht krijg je als je 8 weken voor vertrek boekt. Zo kan je tot 59 % besparen.
55 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: woensdag
Het laagst zijn de ticketprijzen woensdag. Hier reis je tot 18 % goedkoper.
Populairste verbindung: via Miami
24 % van alle gemaakte boekingen gaan voor de route met tussenstop in Miami.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Miami International Airport, FL
07h 37min, vanaf € 279
24 %
directe vlucht
04h 51min, vanaf € 282
22 %
1 tussenstop Bogota
09h 33min, vanaf € 632
15 %
Retour al vanaf € 279,00
Op dit moment is deze route het goedkoopst met de heenvlucht op 19-06-19 en de terugvlucht op 25-06-19.

€ 279
goedkoop
€ 0
duur
€ 0

New York

New York, de stad die nooit slaapt, is voor veel mensen een unieke bestemming. Een stad die je nooit zal vergeten!

...

Beste reistijd

New York is geheel het jaar goed te bezoeken. De stad heeft een gematigd zeeklimaat, vergelijkbaar met Nederland. Wel kan het in de winter erg koud worden en kan er veel sneeuw vallen. De zomers kunnen daarentegen zeer heet zijn. Het is aan te raden rekening te houden met het wispelturige weer, met name in de lente en herfst.

Bezienswaardigheden en festivals

New York heeft een breed scala aan bezienswaardigheden en uitgaansmogelijkheden. Voor ieder is er wel wat. De festivals van New York zijn legendarisch. Met name New Yorks Eve is een geweldige evenement waar veel mensen op af komen. In februari wordt het Chinese Nieuwjaar gevierd en maart staat in teken van het Ierse St. Patrick’s Day. Voor de modeliefhebbers is de Mercedes Benz Fashion Week een echte aanrader, deze wordt in februari en september gehouden.

...

Handige weetjes

Bezoekers die onder het Visa Waiver Program vallen, waaronder mensen met een Nederlands paspoort, kunnen de Verenigde Staten alleen binnenkomen met een ESTA-reistoestemming. De aanvraag dient uiterlijk 72 uur van te voren te zijn ingediend. Een ESTA-aanvraag kan online gedaan worden, en is met goedkeuring 2 jaar geldig. Kosten zijn ongeveer 15 euro.

...

Verblijf

In New York zijn er meerdere verblijfplaatsen. Hostels zijn vanaf 34 dollar, hotels vanaf 40 dollar. Sommige hotels regelen een shuttlebus die u van het vliegveld naar het hotel brengt. Echter kunt u ook kiezen voor de bekende gele taxi, of het uitstekende openbaar vervoer dat overigens ook veel goedkoper is.

In de stad zijn genoeg eetgelegenheden. Er zijn verschillende restaurants, take-aways en eetcafés. De kosten zijn erg verschillend. Let wel op, de bedragen zijn zonder fooi. Dit is meestal 20% van het bedrag, die nog bij de rekening opgeteld wordt. Eten en andere levensmiddelen kunnen natuurlijk ook in een supermarkt gehaald worden. De supermarktprijzen liggen 40% hoger dan in Nederland.

...