Populairste Airline: Lufthansa
Op de route Brussel – Los Angeles word bij voorkeur met Lufthansa gevlogen.
Lufthansa
12 %
United Airlines
9 %
Brussels Airlines
8 %
Tip: 2 maanden voor vertrek boeken
Uw ticket boekt u rond 2 maanden voor vertrek het voordeligst. Tot 45 % kan men besparen.
62 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: dinsdag
Het laagst zijn de ticketprijzen dinsdag. Hier reis je tot 29 % goedkoper.
Populairste verbindung: via Londen-Heathrow
Met 19 % van alle gemaakte boekingen is de route via Londen-Heathrow het meest populair.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Londen-Heathrow
15h 40min, vanaf € 261
19 %
1 tussenstop Zürich
15h 25min, vanaf € 283
14 %
1 tussenstop Frankfurt-Main
15h 15min, vanaf € 282
9 %
Retour al vanaf € 261,00
Wie bijvoorbeeld op 12-02-19 heen en op 22-02-19 terugvliegt, reist voor € 261,00 bijzonder gunstig.

€ 261
goedkoop
€ 261
duur
€ 848

Los Angeles: tussen de filmsterren

Een stedentrip naar Los Angeles staat bij iedere filmliefhebber steevast op het lijstje. Niet alleen is de Californische stad de thuisbasis van heel wat filmsterren en filmstudios, ook wordt de stad vaak als setting gebruikt waar films zich afspelen. Wie het echter niet zo heeft voor de beroemde Walk of Fame of voor de busritjes die langs de sterren hun huizen passeren, heeft met Venice Beach, Long Beach en Santa Monica ook enkele mooie stranden in het verschiet.

...

Oscars

Downtown Los Angeles is niet meteen de locatie die de meeste toeristen opzoeken. De wijken Hollywood en Beverly Hills daarentegen wel. Met de Oscars die plaatsvinden terwijl heel wat sterren in de metropool vertoeven is februari een ideale periode om naar de stad aan de Westkust af te reizen. De Halloweenperiode eind oktober is eveneens een feest die niet ongezien aan de stad voorbijgaat. Dit typisch Amerikaanse feest gaat in LA meestal gepaard met heel wat events.

...

ESTA

Toeristen uit Nederland die naar de VS willen reizen hoeven geen visum te regelen. Een verzoek via ESTA om reistoestemming te verkrijgen volstaat. Dit kan je online bemachtigen en biedt je een maximale reisperiode van 90 dagen. De City of Angels mag dan misschien ook de City of movie stars zijn, dat is niet te merken aan de prijzen voor eten en drinken. Deze liggen zo goed als gelijk als die in Nederland. Wel is het gebruikelijk in de VS dat je een fooi geeft van zo’n 20 procent.

...

Auto huren

De luchthaven ligt op zo’n twintig kilometer van downtown LA en op tien kilometer van de stranden van Santa Monica. Hoewel openbaar vervoer er aanwezig is en goedkoop is het verre van de makkelijkste optie. De meeste toeristen opteren dan ook voor een huurauto om zich door straten van Beverly Hills of door Sunset Boulevard te verplaatsen. Ook de taxi is een aan te raden mogelijkheid voor wie zich liever niet aan het drukke verkeer waagt. De populairste plaatsen om te overnachten zijn aan de kust of in Hollywood. Beverly Hills of down town is dan weer een stuk duurder.

...