Tip: 7 weken voor vertrek boeken
Om 60 % te besparen boekt u uw ticket het beste 7 weken voor vertrek .
51 dagen voor vertrek
Populairste verbindung: via Londen-City en Londen-Heathrow
Van alle vluchten is de route via Londen-City en Londen-Heathrow met 83 % van alle boekingen het meest gevraagd.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Londen-City Airport Londen-Heathrow
07h 25min, vanaf € 277
83 %
1 tussenstop Londen-City Airport
20h 40min, vanaf € 404
17 %
Retour al vanaf € 277,00
Een retourvlucht voor slechts € 277,00 krijg je bijvoorbeeld met een heenvlucht op 01-06-20 en een terugvlucht op 08-06-20.

€ 277
goedkoop
€ 277
duur
€ 288

Nice: stad voor de levensgenieters

Nice wordt nog steeds beschouwd als de mondaine badplaats waar rijke toeristen naar toe reizen. Ooit was dit immers het geval en daar is de kilometerslange Promenade des Anglais met zijn vele Belle Époque-gebouwen het bewijs van. Toch heeft de badstad ondertussen nog andere gelaten verkregen. Zo is het na Parijs de stad met de meeste musea in Frankrijk en vind je er nog prachtig bewaarde thermen en Romeinse ruïnes. Voor wie niet zo cultureel is aangelegd is de stad intussen ook een waar winkel- en uitgaansparadijs geworden.

...

Carnaval de Nice

Nice kent een mediterraan klimaat en zijn hoogseizoen verloopt dan ook van mei tot oktober. Maar met de milde winters die het kent is de stad ook een aanrader in de rest van het jaar. Zo is Carnaval de Nice, een veertiendaags festival met kleurrijke parades en talloze evenementen een belangrijke datum in de stadskalender. Op 14 juli wordt over het hele land de Franse nationale feestdag gevierd. Traditiegetrouw aan de hand van optochten, concerten en vuurwerk.

...

Duurder voor de levensgenieter

Frankrijk kent prijzen die ongeveer gelijk zijn aan die van ons in Nederland. Wie echter als een levensgenieter zijn vakantie in Nice doorbrengt, zal merken dat de restaurantprijzen ongeveer twintig procent hoger liggen.

...

Openbaar vervoer vs taxi

Wie een transfer zoekt vanaf de luchthaven naar het centrum heeft keuze tussen Airport Express Bus en de taxi. Deze eerst vermelde kost je zo’n 6 euro terwijl een taxirit je al snel 30 euro zal doen spenderen. ’s Nachts wordt hier nog eens een toeslag op betaald. In het centrum rijden er trams en bussen die goedkoop doorheen de stad brengen. Een enkele reis bedraagt ongeveer 1,50 euro terwijl een zevendagenkaart je wellicht voordeliger uitkomt met een prijs van 15 euro. Taxi’s zijn een stuk duurder met een startprijs van rond de tien euro voor de eerste drie kilometers en vervolgens twee euro per kilometer. Wie de nacht doorbrengt in Nice heeft de keuze tussen een budgetvriendelijk hostelbed en een duurdere hotelkamer. Terwijl een hostel je amper 20 euro per nacht kost vind je hotels pas vanaf 50 euro.

...