Vluchten van Amsterdam naar Kuala Lumpur

Tips en tricks om goedkope vluchten van Amsterdam naar Kuala Lumpur te vinden

Populairste Airline: Turkish Airlines
Turkish Airlines, KLM en Malaysia Airlines zijn op deze route de populairste airlines en worden met een aandeel van 13 % het meest geboekt.
Turkish Airlines
8 %
KLM
3 %
Malaysia Airlines
2 %
Tip: 5 weken voor vertrek boeken
5 weken voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
32 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: woensdag
De prijzen variëren per dag van de week. woensdag zijn vliegtickets tot 13 % gunstiger.
Populairste verbindung: via Dubai
Op deze route zijn vluchten via Dubai met een aandeel van 10 % het meest populair.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Dubai
16h 50min, vanaf € 618
10 %
1 tussenstop Istanbul New Airport
36h 00min, vanaf € 539
10 %
directe vlucht
12h 00min, vanaf € 618
7 %

Nuttige informatie over de vlucht van Amsterdam naar Kuala Lumpur

Wat is de beste tijd om te boeken?

De Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur kent een tropisch regenwoudklimaat. Dit houdt in dat het in Kuala Lumpur het hele jaar door warm en zonnig is met temperaturen rond de 30 graden. Daarnaast kunnen er het hele jaar door stevige regenbuien vallen en kan de luchtvochtigheid hoog zijn. Aangezien het klimaat vrij gelijkmatig is en weinig verschilt per maand is Kuala Lumpur altijd een geschikte vakantiebestemming voor liefhebbers van warmte en zon.

Mogelijke luchtvaartmaatschappijen voor deze route

Vanaf Amsterdam is het ongeveer elf uur vliegen naar Kuala Lumpur. Elke week vertrekken er zo’n 19 vluchten naar de stad, waarvan een aantal vluchten rechtstreeks zijn. Zo vliegen de luchtvaartmaatschappijen KLM en Malaysia Airlines direct van Amsterdam naar Kuala Lumpur. Andere luchtvaartmaatschappijen zoals British Airways, Qatar Airways, Turkish Airlines, Emirates Airline, Iberia, Singapore Airlines en China Eastern Airlines vliegen naar Kuala Lumpur met één of meerdere tussenstops. Hierdoor zal je een overstap moeten maken in bijvoorbeeld Istanboel, Bangkok, Jakarta, Colombo, Londen of Madrid.

Wat wacht op je in Kuala Lumpur?

Kuala Lumpur is een bruisende metropool waar verschillende culturen samenkomen. Bezoek er bijvoorbeeld de Jamek Moskee, China Town en tempels zoals de Batu Caves. Ook het Monument van de Onafhankelijkheid en het Nationale Textielmuseum zijn plekken waar je meer kunt leren over de cultuur en historie van het land. Daarnaast staat Kuala Lumpur bekend om haar moderne architectuur, die terug te zien is in bijvoorbeeld de KL Tower en de Petronas Towers. Mocht je hierna trek hebben gekregen, bezoek dan zeker een eetkraampje voor een traditionele Maleisische maaltijd, die overigens met de handen gegeten dient te worden!

Informatie over de vlucht Amsterdam - Kuala Lumpur
Vluchtinformatie Amsterdam - Kuala Lumpur
  • Vluchttijd: min. 12:00 / max. 12:00
  • Afstand: 10248 km
  • Vluchten per week: 8
  • Vliegtijd terugvlucht: min. 13:05 / max. 13:05
Topvliegroutes