idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Tips en tricks om goedkope vluchten van Groningen naar Mallorca te vinden

Populairste Airline: bv. flybe, Transavia
50 % van de vluchten op de route Groningen – Mallorca worden geboekt bij flybe.
flybe
50 %
Transavia
50 %
Tip: 5 maanden voor vertrek boeken
Het optimale moment voor een boeking is 5 maanden voor take off. Hier betaal je slechts € 151,00.
146 dagen voor vertrek

Nuttige informatie over de vlucht van Groningen naar Mallorca

Mallorca: voor strandliggers én sportievelingen

Natuurlijk is Mallorca vooral bekend om zijn stranden en uitgaansleven. Maar ook aan wandelaars en fietsliefhebbers heeft het eiland veel moois te bieden.

 

Het weer is altijd fijn

Qua weer is het eiland het hele jaar door prima te doen. In de zomermaanden kan het evenwel erg warm zijn. Soms is het in december en januari echt winters met hier en daar sneeuw. Het strandseizoen begint in mei. Op 23 en 24 juni vieren de eilanders 'Nit de Foc', de nacht van vuur. Dit feest wordt op de avond voor St. John op 24 juni gevierd met vuurwerk en de hele nacht livemuziek. In maart of april vindt de Semana Sante plaats; in deze heilige week zijn er paasvieringen met optochten. San Sebastiá is de patroonheilige van Palma de Mallorca. Zijn naamdag wordt op 19 en 20 januari herdacht met een muziekfestival.

Kun je ook met Engels terecht?

Visum en inentingen zijn niet nodig. De gangbare talen zijn Spaans en Catalaans, maar met Engels kom je vaak ook een heel eind. Boodschappen zijn op Mallorca over het algemeen goedkoper dan in Nederland, net als eten buiten de deur.

 

Lopen gaat prima

De luchthaven ligt op 9 km van het centrum van de stad. Taxi's naar het centrum van Palma kosten ongeveer € 30,-. Bus 1 pendelt elke 15 minuten naar het centrum van Palma. Deze rit kost ca. 10% van de kosten van een taxi. Er zijn ook auto 's te huur op de luchthaven. Hotelletjes zijn te boeken vanaf € 50,-. Voor hostels of B&B betaal je zo'n € 20,-. In het hoogseizoen, van juli tot september, liggen de prijzen hoger. Het goed ontwikkelde bus en metro netwerk in de stad is veel goedkoper dan de taxi. Omdat de stad relatief klein is, kun je lopend eigenlijk overal wel komen. Vanaf Plaza de Espana in Palma rijden treinen en bussen naar andere delen van het eiland. Autohuur is relatief goedkoop.

Informatie over de vlucht Groningen - Mallorca
Vluchtinformatie Groningen - Mallorca
  • Afstand: 1538 km