idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugsort und Datum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Carcassonne reistips

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Carcassonne?

Zowel vanaf Eindhoven Airport als Schiphol vertrekken er regelmatig vluchten naar de Franse stad Carcassonne. Deze vluchten worden aangeboden door verschillende maatschappijen, waaronder Ryanair en Easyjet. Het is in de meeste gevallen wel noodzakelijk om een overstap te maken, waardoor de totale vliegtijd gemiddeld rond de drie tot vier uur komt te liggen.

Wat is de beste tijd om naar Carcassonne te reizen?

Carcassonne is een populaire toeristische trekpleister, waardoor het in de middagen druk kan worden in de stad. Bezoek het centrum daarom vooral vroeg in de ochtend om optimaal te genieten. Hoewel de temperaturen het hele jaar door vrij mild zijn, is de zomer de ideale tijd om naar Carcassonne te gaan. In deze periode zijn alle bezienswaardigheden namelijk geopend en genieten reizigers optimaal van de stad. Maart, april, september en oktober zijn de beste maanden voor een bezoek, aangezien je de grote drukte in deze periode vermijdt.

Wat mag men in Carcassonne niet missen?

Het letterlijke hoogtepunt van een bezoek aan Carcassonne is de Cité de Carcassonne. Deze versterkte vesting torent boven de rest van de stad uit, en geeft een prachtig inzicht in het Frankrijk van de middeleeuwen. Een wandeling door Château Comtal of over de stadsmuren van de stad is onmisbaar. Na een lange wandeling strijken reizigers neer op een van de vele pleinen van de stad, zoals Place Carnot.

Meest voorkomende verbindingen vanaf Carcassonne
Topvliegroutes