idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Tips en tricks om goedkope vluchten van Brussel - Charleroi naar Fez te vinden

Populairste Airline: Ryanair
Ryanair en TUI fly Belgium zijn op deze route de populairste airlines en worden met een aandeel van 31 % het meest geboekt.
Ryanair
25 %
TUI fly Belgium
6 %
Tip: 3 maanden voor vertrek boeken
Uw ticket boekt u rond 3 maanden voor vertrek het voordeligst. Tot 18 % kan men besparen.
88 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: maandag
Het loont zich de om flexibel te zijn, want maandag zijn de tickets op deze route het goedkoopst.
De populairste verbinding is nonstop
Met 52 % directe vluchten word deze route het meest zonder tussenstop geboekt.
verbinding
boekingen
directe vlucht
03h 00min, vanaf € 91
52 %
1 tussenstop Toulouse-Blagnac
18h 00min, vanaf € 157
16 %
1 tussenstop Venetië-Treviso-Sant'Angelo
20h 00min, vanaf € 90
13 %

Nuttige informatie over de vlucht van Brussel - Charleroi naar Fez

Verrukkelijk Fez

Fez is niet alleen één van de oudste en bekendste koningssteden van Marokko maar ook één van de oudste en grootste middeleeuwse steden ter wereld. De medina van Fez, met meer dan 9000 straatjes, is door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. Eenmaal door de prachtige versierde blauw/groene Bab Bou Jeloud poort gestapt, waan je je werkelijk enkele eeuwen terug. Soukhs met alle denkbare spullen en etenswaren, talloze ambachtslieden, handkarren en ezeltjes maken hier deel uit van het straatbeeld. Laat je onderdompelen in deze kakofonie van geuren, kleuren en cultuurschatten en beleef Fez met al je zintuigen.

Wanneer naar Fez?

In het algemeen kun je zeggen dat het voorjaar of de herfst de beste reistijd is voor een bezoek aan Fez. De zomers kunnen namelijk erg heet worden (meer dan 45 graden) en ‘s winters kan het met gemak 10 graden vriezen. Wanneer je tijdens je verblijf in Fez ook nog één van de vele traditionele feestdagen kunt meemaken, ervaar je Marokko “pur sang”.

De ramadan, de vastenmaand van de Moslims, wordt afgesloten met het Suikerfeest (9e maand van de Islamistische maankalender). Dit teken staat geheel in het teken van overvloedig eten en wordt groots gevierd. Ongeveer 2 maanden later wordt het Offerfeest uitgebreid gevierd. Op 30 juli wordt de kroning van Mohammed VI gevierd en vinden er in de stad grote festivals en parades plaats. Alle dagen zijn nationale feestdagen waarbij vrijwel alles in de stad gesloten is.

Tips voor vertrek naar Fez

Inentingen worden voor een verblijf in Marokko aangeraden maar zijn niet verplicht. Met name de inentingen tegen DTP (difterie, tetanus en polio) en vaccinaties tegen Hepatitis A worden aanbevolen. Verder dien je in het bezit te zijn van een Nederlands paspoort dat tenminste nog 6 maanden geldig is. Je kunt 3 maanden visumvrij in Marokko verblijven.

Hou er tijdens je verblijf rekening mee dat je je vrijwel niet verstaanbaar kunt maken met Engels. Frans en Spaans zijn meer de gangbare talen dus neem eventueel een talengids mee op reis. Tevens wordt het gebruik van water en vers fruit in Marokko afgeraden. Cook it, peel it or forget it luidt het advies! Qua levensonderhoud behoort Marokko tot één van de goedkoopste landen van de wereld. Gemiddeld zijn daarbij de kosten van levensonderhoud maar liefst 50% goedkoper dan in Nederland. Voor een maaltijd betaal je ongeveer 65 MAD en voor een softdrink ben je ongeveer 6 MAD kwijt. Verder is vooral het seizoensgebonden fruit en de groenten op de markt zeer goedkoop. Overigens is afdingen op de markt zeer gebruikelijk. In Fez kunt dus nog heel betaalbaar vakantie vieren!

Verder verdient het aanbeveling om je niet alleen in te lezen in de vele bezienswaardigheden van Fez maar je ook vast van te voren vast te oriënteren op de omgeving. Bezoek daarbij zeker de indrukwekkende ruïnes van Volubilis. Deze ruïnes liggen op een plateau midden tussen cactussen en olijfboomgaarden en behoren tot de best bewaarde Romeinse nederzettingen ter wereld. Leuke wetenswaardigheid is dat ooievaars graag hun nesten bouwen op de eeuwenoude zuilen. Dichtbij Volubilis ligt het kleine charmante stadje Moulay Idris met haar smalle en sfeervolle straatjes. Voor sommige Marokkanen is dit stadje ook een bedevaartsplaats. Vergeet verder niet om tijdens je verblijf in Marokko een bezoekje te brengen aan een authentiek theehuis en daarbij te genieten van thee met verse munt.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft sinds vorig jaar het reisadvies voor Marokko aangescherpt. In toeristische steden wordt reizigers geadviseerd altijd extra alert te zijn vanwege mogelijke terroristische aanslagen.

To do in Fez

Eenmaal aangekomen op de luchthaven van Fez kun je gemakkelijk met het openbaar vervoer naar het centrum van de stad(15 kilometer) of naar je accommodatie. De goedkoopste optie is bus 16. Het openbaar vervoer kan wel enigzins chaotisch lijken!

Je kunt ook gebruik maken van de Airportshuttle Fez, hiervoor betaal je ongeveer 20 Dirham. Voor een ritje met de taxi ben je ongeveer 120-150 Dirham kwijt. In vergelijking met Nederland liggen ook de taxiprijzen zeer laag. Je kunt ook een taxi delen.

Fez kent vele soorten accommodaties welke variëren van eenvoudig hostel (vanaf 60 Dirham) tot een luxe hotel (vanaf 100 Dirham). Verder vindt je in de stad ook de zogenaamde Riads. Dit zijn historische huizen veelal met een binnenplaats waar je in traditioneel Marokkaanse sfeer en stijl kunt overnachten.

Bezienswaardigheden die je tijdens je verblijf in Fez zeker niet mag missen zijn het Fondouk el -Neijarine, de Karaouïnenmoskee, het Koninklijk Paleis Fes el-Jedid, Fes el-Bali meidna en de Meridinische graven.

Fondouk el-Neijarine is uitgeroepen tot nationaal monument en is thans als museum in gebruik. De staaltjes houtsnijkunst die je hier kunt bewonderen zijn ongeëvenaard mooi. Ook de binnentuin met arcades en fonteinen is prachtig.

De indrukwekkende Karouïnenmoskee stamt uit 859. De zeer bijzondere gebedsruimte is versierd met maar liefst 50.000 speciaal vervaardigde tegels, schilderingen en houtsnijwerk.

Aan deze moskee is tevens de oude universiteit van de wereld verbonden te weten de Qarawiyyin Universiteit.

Het Koninklijk Paleis Fes el-Jedid strekt zich uit over een gebied van 80 hectare en wordt omringd door immens hoge muren. Oorspronkelijk was dit het verblijf van de sultan. Thans gebruikt de Koning van Marokko het paleis nog wanneer hij in Fez verblijft. Het paleis is niet te bezoeken maar het gebouw met haar indrukwekkende muren en prachtig versierde deuren is het bezichtigen zeker waard.

De Meridinische graven uit de 16e eeuw zijn een must voor elke cultuurliefhebber. Je vindt hier een grote begraafplaats met ruïnes van een paleis. Vanaf deze plek heb je tevens een fantastisch uitzicht over de wijk Fes- el Bali.

De Fes el-Bali medina is waarschijnlijk de grootste autovrije zone ter wereld en wordt geheel omgeven door de stadsmuren. Via verschillende stadspoorten kom je in het oudste gedeelte van Fez. Al wandelen door de smalle straatjes kun je ook kennismaken met talloze oude ambachten zoals metaalbewerkers, zilversmeden en leerlooiers. Het leer wordt tot op vandaag de dag nog behandeld op de traditionele manier uit de middeleeuwen.

Informatie over de vlucht Brussel - Charleroi - Fez
Vluchtinformatie Brussel - Charleroi - Fez
  • Vluchttijd: min. 03:05 / max. 03:05
  • Afstand: 1994 km
  • Vluchten per week: 2
  • Vliegtijd terugvlucht: min. 03:10 / max. 03:10
Topvliegroutes