Populairste Airline: bv. Ryanair, TUI fly Belgium
Op de route Brussel - Charleroi – Tanger word bij voorkeur met Ryanair gevlogen.
Ryanair
21 %
TUI fly Belgium
21 %
Tip: 11 dagen voor vertrek boeken
Bij een boeking 11 dagen voor je vlucht is de beste prijs te verwachten. Zo kan er tot 34 % bespaard worden.
11 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: zondag
Het loont zich de om flexibel te zijn, want zondag zijn de tickets op deze route het goedkoopst.
De populairste verbinding is nonstop
52 % van alle boekingen op de route van Brussel - Charleroi naar Tanger worden zonder tussenstop gevlogen.
verbinding
boekingen
directe vlucht
04h 00min, vanaf € 119
52 %
1 tussenstop Milaan-Bergamo - Orio Al Serio
25h 00min, vanaf € 158
26 %
1 tussenstop Bordeaux - Mérignac
10h 00min, vanaf € 138
13 %

Tanger

Tanger wordt wel eens de meest Europese stad van Marokko genoemd. Dat het hoog op een klif gelegen Tanger nabij de Straat van Gibraltar is gelegen, heeft daar ongetwijfeld zijn aandeel in. Met een oud centrum dat middeleeuws aandoet, een wirwar aan straatjes en pleintjes en de nabijgelegen stranden is Tanger een ideale bestemming voor een stedentrip.

...

Islamcultuur

Tanger is gelegen tussen de bergen en de oceaan wat ervoor zorgt dat stad van een gematigd klimaat geniet. De zomers zijn er naar Marokkaanse normen koel met temperaturen van rond de 25 graden. In de winter variëren de temperaturen rond de 20 graden. Marokko kent een islamitische cultuur en zowel het Suikerfeest na de ramadan als het Offerfeest zijn dan ook belangrijke data in de islamitische maankalender. De kroning van koning Mohammed VI wordt op 30 juli gevierd met tal aan festiviteiten over het hele land.

...

Visumvrij

Het is mogelijk om drie maanden visumvrij naar Tanger af te reizen. De enige vereiste voor Nederlanders hiervoor is dat het paspoort geldig is zes maanden na aankomst. Hoewel inentingen geen verplichting zijn om het land binnen te raken is het wel aan te raden om je zowel te vaccineren tegen hepatitis A als DTP. De bevolking van Tanger is de Engelse taal niet zo machtig. Met het Frans of Spaans kom je vaak een heel stuk verder. De hygiënecultuur is van een andere orde dus pas om met water en fruit. Hiervoor geldt de leuze: 'Cook it, peel it or forget it'. Het dagelijkse leven is er sowieso een stuk goedkoper maar een aan te raden alternatief voor de restaurantjes zijn de wekelijkse markten waar seizoensgebonden groenten en fruit worden aangeboden. Afdingen is hier wel de regel.

...

Goedkoop transport

Vanaf de luchthaven is het centrum makkelijk bereikbaar met de taxi. Een enkele rit kost je ongeveer 100 MAD. Het openbaar vervoer is een mogelijke goedkope optie om je te verplaatsen doorheen de stad maar wie een taxi verkiest zal daar niet zo diep in de buidel moeten voor tasten. In het centrum vind je hostels al vanaf 60 Dirham, hotels vanaf 100 Dirham.

...