Populairste Airline: KLM
KLM, Lufthansa en Air France zijn op deze route de populairste airlines en worden met een aandeel van 76 % het meest geboekt.
KLM
48 %
Lufthansa
16 %
Air France
12 %
Tip: 3 maanden voor vertrek boeken
Uw ticket boekt u rond 3 maanden voor vertrek het voordeligst. Tot 48 % kan men besparen.
88 dagen voor vertrek
Populairste verbindung: via Amsterdam
De favoriete verbinding gaat via Amsterdam en word door 67 % van alle reizigers geboekt.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Amsterdam Schiphol
25h 55min, vanaf € 677
67 %
2 tussenstops Parijs-Charles de Gaulle Amsterdam Schiphol
35h 05min, vanaf € 892
17 %
2 tussenstops Madrid-Barajas Miami International Airport, FL
41h 45min, vanaf € 1 573
11 %

Ontdek de geschiedenis in Paramaribo

Paramaribo, de hoofdstad van Suriname en tevens de enige stad. Door de interessante geschiedenis en de vele bezienswaardigheden is de stad geliefd onder de toeristen.

Ontdek de interessante geschiedenis van Paramaribo

Suriname is een belangrijke plek geweest in de Nederlandse geschiedenis. In 1613 is de stad Paramaribo door twee Nederlanders gesticht, maar het werd al snel overgenomen door de Engelsen. In 1667 heroverden de Nederlanders Suriname weer. In Parimaribo zijn tal van bezienswaardigheden, zoals het Onafhankelijkheidsplein, het presidentiële paleis, fort Zeelandia en de Waterkant.

...

Het hele jaar door warm

In Suriname heerst het tropisch regenwoud klimaat, het is het hele jaar door warm. In het land is een korte regentijd aanwezig, van december tot januari. Een langere regentijd is er tussen april en augustus.

Wanneer je van festivals houdt, breng dan een bezoek aan Paramaribo in de maand december/januari, dan wordt er het 'Surifesta' festival gehouden. Op oudjaarsdag is het hoogtepunt met het verjagen van de boze geesten met vuurwerk: de 'Pagara estafette'. Op 1 juli wordt met het feest 'Keti Koti' de afschaffing van de slavernij in 1863 gevierd. En op 25 november viert Suriname de onafhankelijkheid van Nederland in 1975 met het feest 'Srefidensi'.

...

Wat heb je nodig voor Suriname?

Als Nederlander heb je in Suriname een visum nodig. Tegenwoordig is het ook mogelijk om met een toeristenkaart voor 90 dagen toegang tot het land te krijgen. De toeristenkaart kun je voor een klein bedrag op Schiphol of bij aankomst in Suriname aanschaffen.

Over het algemeen geldt dat de inentingen gele koorts, DTP, hepatitis A worden geadviseerd. Voor het gebruik van malariapillen kun je het beste je laten adviseren door de huisarts.

...

Vervoer in Paramaribo

Vanaf de luchthaven vertrekken taxi's naar het centrum van Paramaribo. Let op, de taxi's gebruiken geen meter, spreek dus van tevoren een prijs af. Een voordeliger alternatief is het gebruik van 'gemeenschappelijke busjes'. Daarnaast gaat er ook een lijnbus naar het centrum, die stopt voor iedereen die langs de weg staat. Bussen zijn altijd wel beschikbaar in de stad, maar rijden niet altijd regelmatig. Taxi's zijn dan een goed alternatief, mits je goed over de prijs handelt.

...
idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound
Informatie over de vlucht Düsseldorf - Paramaribo
Vluchtinformatie Düsseldorf - Paramaribo
  • Afstand: 7623 km
Topvliegroutes