Vluchten van Düsseldorf naar Paramaribo

Onze goedkoopste aanbiedingen voor vluchten van Düsseldorf naar Paramaribo

Hier kun je goedkope vluchten vergelijken van Düsseldorf (DUS) naar Paramaribo (PBM) voor enkele reizen of retourvluchten. De volgende aanbiedingen zijn in de afgelopen dagen gezocht en gevonden op idealo. Je kunt ook je eigen zoekopdracht naar Paramaribo starten. Prijzen kunnen variëren afhankelijk van de vluchtroute, datum en beschikbaarheid.

Nuttige informatie over de vlucht van Düsseldorf naar Paramaribo

Ontdek de geschiedenis in Paramaribo

Paramaribo, de hoofdstad van Suriname en tevens de enige stad. Door de interessante geschiedenis en de vele bezienswaardigheden is de stad geliefd onder de toeristen.

Ontdek de interessante geschiedenis van Paramaribo

Suriname is een belangrijke plek geweest in de Nederlandse geschiedenis. In 1613 is de stad Paramaribo door twee Nederlanders gesticht, maar het werd al snel overgenomen door de Engelsen. In 1667 heroverden de Nederlanders Suriname weer. In Parimaribo zijn tal van bezienswaardigheden, zoals het Onafhankelijkheidsplein, het presidentiële paleis, fort Zeelandia en de Waterkant.

Het hele jaar door warm

In Suriname heerst het tropisch regenwoud klimaat, het is het hele jaar door warm. In het land is een korte regentijd aanwezig, van december tot januari. Een langere regentijd is er tussen april en augustus.

Wanneer je van festivals houdt, breng dan een bezoek aan Paramaribo in de maand december/januari, dan wordt er het 'Surifesta' festival gehouden. Op oudjaarsdag is het hoogtepunt met het verjagen van de boze geesten met vuurwerk: de 'Pagara estafette'. Op 1 juli wordt met het feest 'Keti Koti' de afschaffing van de slavernij in 1863 gevierd. En op 25 november viert Suriname de onafhankelijkheid van Nederland in 1975 met het feest 'Srefidensi'.

Wat heb je nodig voor Suriname?

Als Nederlander heb je in Suriname een visum nodig. Tegenwoordig is het ook mogelijk om met een toeristenkaart voor 90 dagen toegang tot het land te krijgen. De toeristenkaart kun je voor een klein bedrag op Schiphol of bij aankomst in Suriname aanschaffen.

Over het algemeen geldt dat de inentingen gele koorts, DTP, hepatitis A worden geadviseerd. Voor het gebruik van malariapillen kun je het beste je laten adviseren door de huisarts.

Vervoer in Paramaribo

Vanaf de luchthaven vertrekken taxi's naar het centrum van Paramaribo. Let op, de taxi's gebruiken geen meter, spreek dus van tevoren een prijs af. Een voordeliger alternatief is het gebruik van 'gemeenschappelijke busjes'. Daarnaast gaat er ook een lijnbus naar het centrum, die stopt voor iedereen die langs de weg staat. Bussen zijn altijd wel beschikbaar in de stad, maar rijden niet altijd regelmatig. Taxi's zijn dan een goed alternatief, mits je goed over de prijs handelt.

Informatie over de vlucht: Düsseldorf - Paramaribo

Retourvlucht van € 1.317,99
Afstand 7623 km
Vertrekluchthaven Luchthaven Düsseldorf (DUS)
Land van vertrek Vluchten vanuit Duitsland
Aankomstluchthaven Luchthaven Paramaribo-Zanderij International (PBM)
Land van bestemming Vluchten naar Suriname
Alternatieve vluchten naar Paramaribo
Vliegbestemmingen met een vergelijkbare prijs