idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Tips en tricks om goedkope vluchten van Groningen naar Girona te vinden

Tip: 7 weken voor vertrek boeken
7 weken voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
49 dagen voor vertrek

Nuttige informatie over de vlucht van Groningen naar Girona

Girona: meer dan een luchthaven

Girona is bij veel toeristen vooral bekend als het vliegveld, op weg naar een vakantie aan de Costa Brava. De oude binnenstad, de ligging aan vier rivieren en de hangende huizen boven één van die rivieren, zijn echter zaken die Girona ook toeristisch aantrekkelijk maken.

Een volwaardige stedentrip, het hele jaar door

Het mediterraan klimaat, maakt dat Girona zich het hele jaar door leent voor een bezoek. In de zomermaanden vooral voor mensen die het prettig vinden bij temperaturen net onder dertig graden de stad te verkennen, ’s winters voor diegenen die een zacht weertype waarderen. Naast historische bezienswaardigheden en uitgaansgelegenheden, biedt Girona het nodige vermaak in de vorm van feesten en festivals. Net zoals in heel Spanje, zijn de festiviteiten rondom de “Dia de los Reyos” (Driekoningen), op acht januari, de meest belangrijke in de kerstperiode. Daarnaast is het nabijgelegen Sitges vermaard om haar Carnaval in februari en wordt op elf september de Catalaanse Onafhankelijkheidsdag, “La Diada de Catalunya” in Girona gevierd.

Regionale specialiteiten voor een schappelijke prijs

De kosten van levensonderhoud zijn in Girona te vergelijken met het prijsniveau in Nederland. Restaurantbezoek is echter voordeliger en dat maakt het genieten van regionale specialiteiten alleen maar aantrekkelijker. Wie in Girona verblijft, kan eigenlijk niet vertrekken voor de “Pan Tomaco con Jamón Serrano”, brood met de befaamde ham, te proeven. Zoetekauwen zullen genieten van de Catalaanse versie van crème brulée, “Crema Catalana”, en zo valt er ook op culinair gebied in Girona van alles te ontdekken.

Wandelend de stad verkennen

Na aankomst op de luchthaven van Girona, is een busreis naar het centrum het voordeligst. De kosten hiervoor zijn circa drie euro, voor taxivervoer moet ongeveer acht euro betaald worden. De stad heeft een vrij compacte vorm en veel bezienswaardigheden liggen op loopafstand van de hotels, dus vervoer in de stad zelf is eigenlijk niet nodig. De hotels in Girona kennen overnachtingsprijzen vanaf circa veertig euro per nacht, afhankelijk van de klasse. Wie echt budgettair wil reizen, boekt een hostel en betaalt een prijs vanaf vijftien euro.

Informatie over de vlucht Groningen - Girona
Vluchtinformatie Groningen - Girona
  • Afstand: 1281 km
Topvliegroutes