idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Reistips voor uw vlucht en bestemming

Zonbestemming voor strand- en natuurliefhebbers

Tenerife is het hoofdeiland van de Canarische Eilanden die in de Atlantische Oceaan voor de kust van Marokko liggen. Het Spaanse eiland wordt gekenmerkt door groene valleien, ruige berghellingen en zwarte lavastranden.

 

Meeste zon aan zuidkust

Dankzij de zuidelijke ligging van de eilandegroep is Tenerife in elk jaargetijde een goede vakantiebestemming. Het hoogseizoen loopt van januari tot en met april, maar september biedt betere opties. Het is dan nog steeds lekker weer, terwijl de prijzen voor een overnachting lager zijn. Houd er wel rekening mee dat het noorden van Tenerife koeler en natter is dan het zuiden. In februari en maart staan steden als Santa Cruz en Puerto de la Cruz in het teken van het carnaval, wat een belangrijk feest is op Tenerife. Op 30 mei wordt in de gehele archipel de Dias de las islas Canarias gevierd, met muziek, dans en allerlei andere evenementen. De Día de la Hispanidad is de nationale feestdag van Spanje en valt op 12 oktober.

Surfen en zonnebaden

Tenerife is geschikt voor watersporters en zonaanbidders. Aan de zuidkust liggen de meeste badplaatsen en toeristenstranden. Vooral Los Cristianos en Playa de las Americas worden druk bezocht. De stranden in het westen zijn doorgaans wat rustiger. Voor een actieve vakantie is de noordkust de juiste keuze. Hier zijn diverse populaire surfspots en er zijn tevens goede wandelroutes. Deze voeren vaak door berggebieden en beschermde natuurparken. De prijzen voor boodschappen en in restaurants liggen vergeleken met Nederland op een wat lager niveau.

Openbaar vervoer ook voordelig

Naast de kosten voor levensonderhoud is ook het openbaar vervoer op Tenerife zeer betaalbaar. Bovendien ligt er een uitgebreid en betrouwbaar netwerk. Vanaf de internationale luchthaven Tenerife Zuid brengen de buslijnen 111, 343 en 350 vakantiegangers in zo’n vijftien minuten naar populaire badplaatsen als Costa Adeje en Los Cristianos. Een vervoersbewijs kost rond de drie euro. De busreis naar de hoofdstad Santa Cruz duurt ongeveer een uur, met een ritprijs van circa negen euro. Openbaar vervoer in de steden is ook goed geregeld en vrij goedkoop. Voor een enkeltje betaalt men zo’n 1,50 euro.

Informatie over de vlucht Luik - Tenerife Zuid
Voordelige rechtstreekse vluchten
Vluchtinformatie Luik - Tenerife Zuid
  • Vluchttijd: min. 04:25 / max. 04:25
  • Afstand: 3124 km
  • Vluchten per week: 2
  • Vliegtijd terugvlucht: min. 05:05 / max. 05:05
Topvliegroutes