Vluchten van Oostende naar Tenerife Zuid

Tips en tricks om goedkope vluchten van Oostende naar Tenerife Zuid te vinden

Populairste Airline: TUI fly Belgium
De populairste airlines op de route Oostende – Tenerife Zuid zijn met 70 % TUI fly Belgium.
TUI fly Belgium
70 %
Tip: 3 dagen voor vertrek boeken
Het beste moment om op deze bestemming een vlucht te boeken is 3 dagen voor vertrek. Dit kan een besparing van tot 49 % ten opzichte van de gemiddelde ticketprijs opleveren.
3 dagen voor vertrek
Goedkoopste weekdag: zondag
Vergeleken met andere weekdagen zijn vluchten op zondag het goedkoopst.
De populairste verbinding is nonstop
Deze route word het liefste als directe vlucht geboekt. (82 % van alle boekingen).
verbinding
boekingen
directe vlucht
05h 00min, vanaf € 232
82 %
2 tussenstops Alicante Madrid-Barajas
27h 05min, vanaf € 440
12 %
2 tussenstops Alicante Las Palmas - Grande Canaria
26h 40min, vanaf € 511
6 %

Nuttige informatie over de vlucht van Oostende naar Tenerife Zuid

De vele gezichten van Tenerife

Wie aan Tenerife denkt, denkt aan zon, zee en strand. Maar dit grootste eiland van de Canarische eilandengroep, gelegen ten westen van Marokko, heeft nog veel meer te bieden! Op dit eiland vindt je bijvoorbeeld de twee na grootste vulkaan ter wereld die tevens de hoogste berg van Spanje is. De Pico del Teide meet maar liefst 3718 meter. Een kabelbaan brengt de bezoeker tot 3555 hoogte, vlak onder de top. Het hele omringende “maanlandschap” toont indrukwekkend natuurschoon en is uitgeroepen tot nationaal natuurpark. Verder behoort de luchtkwaliteit op Tenerife tot de beste van heel spanje. Dan vindt je op het eiland ook nog, door de diverse microklimaten, een unieke flora en fauna en kun je zwemmen in natuurlijke zoutwaterbaden. Er zijn piramides te bezichtigen en er wordt er op het eiland een tongstrelende wijn geproduceerd. Redenen genoeg dus voor een bezoek aan Tenerife!

Beste reistijd

Tenerife is het hele jaar door een goede vakantiebestemming. Op het eiland heerst een aangenaam subtropisch klimaat waardoor het op de meeste delen van Tenerife vrijwel het hele jaar door aangenaam warm en overwegend zonnig is. De grootste hitte wordt getemperd door het zeewater en de wind. Daarbij moet er wel een duidelijk onderscheid gemaakt worden tussen de noordkant en de zuidkant van het eiland. De noordkant is aanzienlijk koeler en natter dan het zuiden. Echter veel bezienswaardigheden bevinden zich aan de noordkant zodat het huren van een auto zeker aan te raden is. De gemiddelde dagtemperatuur in het zuiden ligt het hele jaar tussen de 20 en 30 graden. De natste maanden zijn oktober tot en met maart. Het droge seizoen loopt van april tot en met september. De regenbuien zijn vaak kort maar krachtig. Het hoogseizoen op Tenerife loopt van januari tot en met april. De maand september is overigens met laag geprijsde accommodaties en goed weer een echte aanrader.

Op het eiland worden diverse feestdagen uitgebreid gevierd. Ben je in de winter op Tenerife dan kun je het sfeervolle Carnaval in Santa Cruz en Puerto de la Cruz meemaken (eind februari - begin maart). Een andere aanrader in het voorjaar (30 mei) is de Dias de las islas Canarias, deze feestdag wordt op alle Canarische eilanden gevierd. Over het eiland verspreid vind je overal leuke locale evenementen met muziek en danks. In het najaar kun je dan nog genieten de nationale Spaanse feestdag Dia de la Hispanidad.

Voorbereiding reis

Voor een verblijf op Tenerife dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart. Inwoners van de Eu, Noorwegen en IJsland kunnen 90 dagen op het eiland verblijven zonder visum. Daarna dien je een verblijfsvergunning aan te vragen. Inentingen zijn niet nodig. Indien er problemen zijn kun je je wenden tot het Nederland Consulaat in Santa Cruz op Tenerife.

Tenerife is verder een relatief veilig eiland. Er komt minder criminaliteit voor dan in Nederland. Wel verdient het te allen tijde aanbeveling goed je spullen te bewaken en indien mogelijk gebruik te maken van een kluisje. Op Tenerife kun je te maken krijgen met natuurgeweld. Het eiland heeft een vulkanische oorsprong en er worden regelmatig lichte aardschokken en trillingen waargenomen. De laatste echte vulkaanuitbarsting was echter ruim 100 jaar trillingen waargenomen. De laatste echte vulkaanuitbarsting was echter ruim 100 jaar direct maatregelen genomen mocht er gevaar dreigen.

Populaire plekken & verblijf op Tenerife

Dit zijn in de eerste plaats natuurlijk de stranden. De belangrijkste badplaatsen in het zuiden, waar je de meeste zonuren ook vindt, zijn Los Cristianos en Playa de las Americas. Deze badplaatsen worden het hele jaar door zeer druk bezocht door toeristen uit de hele wereld. De westkust van het eiland is een een stuk rustiger. In het noorden van Tenerife is het een eldorado voor wandelaars. Tevens vindt je langs de noordkust de beste surfspots. Op Tenerife kun je verder uberhaupt naar hartelust sporten. Duiken, fietsen, zwemmen, golfen en klimmen zijn zeer populair. Verder vindt je in het midden van het eiland een zeer indrukwekkend vulkanisch landschap wat zeer fotogeniek is.

Tijdens je verblijf op Tenerife kun je kiezen voor verschillende accommodaties welke variëren van een eenvoudig hostel tot een luxe privévilla. Voor een hostel of eenvoudig hotel betaal je om en na bij de 20 euro per nacht. Voor een 3-sterren hotel moet je rekenen op gemiddeld zeker 35 euro per nacht.

Het openbaar vervoer op het eiland wordt geregeld door de locale busmaatschappij Titsa. De prijs voor een enkele reis is ongeveer 1,50. Daarnaast kun je gebruik maken van een taxi. De ritprijs ligt aanzienlijk lager dan in Nederland. Het minimumtarief voor 3 kilometer bedraagt ongeveer 5 euro. Daarna wordt 1 euro per kilometer gerekend.

Vanaf het vliegveld rijden bussen af en aan naar de bekende badplaatsen Los Christianos en Costa Adeje. Je kunt gebruik maken van bus 343, 350 of 111. Een ritje duurt 15 minuten en de prijs ligt rond de 3 euro. Reizen per taxi is ook mogelijk, je betaalt dan ongeveer tussen de 15 en 20 euro per rit. Tevens rijdt er een bus naar Santa Cruz. Deze rit duurt een uur en kost ongeveer 9 euro. Voor een taxirit naar Santa Cruz leg je ongeveer 50 euro neer.

Tot slot is Tenerife ook nog eens een eldorado voor de culinaire liefhebber. Het eiland kent heerlijke streekgerechten zoals mojo en gofio.

Nos vernos en Tenerife


 

Informatie over de vlucht Oostende - Tenerife Zuid
Voordelige rechtstreekse vluchten
Vluchtinformatie Oostende - Tenerife Zuid
  • Vluchttijd: min. 04:30 / max. 05:20
  • Afstand: 3048 km
  • Vluchten per week: 4
  • Vliegtijd terugvlucht: min. 04:20 / max. 04:20
Topvliegroutes