idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugsort und Datum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Reistips voor uw vlucht en bestemming

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen naar Olbia?

Aeroporto di Olbia-Costa Smeralda is de internationale toegangspoort tot het noordoosten van Sardinië en ligt strategisch nabij de kust. Vanaf Amsterdam en Düsseldorf vliegen EasyJet, Thomas Cook Airlines en Eurowings rechtstreeks naar Olbia. Met een enkele tussenstop kun je vanaf Eindhoven, Rotterdam, Keulen en Brussel naar deze zonnige vakantiebestemming reizen. Ook hier wordt een aanzienlijk deel van de vluchten aangeboden door prijsvechters, zoals Ryanair en EasyJet. Andere maatschappijen die naar Olbia vliegen zijn BA CityFlyer, Air Italy en Brussels Airlines.

Wat is de beste tijd om naar Olbia te reizen?

Van april tot november biedt de regio Olbia heerlijk zonnig weer met weinig regen. De beste maanden om in de zee te zwemmen zijn juni, juli, augustus en september. En indien je ook nog snel wilt bruinen in de zon kun je het beste in juli of augustus naar Olbia reizen. In deze periode is de maximale dagtemperatuur 30° C. Van december tot maart is het ook best aangenaam weer in Olbia, maar is de temperatuur wat lager (maximaal 15° C) en bestaat er meer kans op neerslag. In het laagseizoen verblijf je een stuk voordeliger in 'De Gelukkige Stad'.

Wat mag je in Olbia niet missen?

De Costa Smeralda of smaragdkust doet de naam alle eer aan. In de ontelbare baaien zijn de rotsformaties fraai uitgeslepen door de wind en het kristalhelder water. Het Parco Pluviale del Padrongianus is een fantastisch natuurpark om te kajakken, kanoën, mountainbiken en wandelen. In de regio Olbia vind je diverse archeologische schatten, waaronder de hunebedachtige monumenten Tomba dei Giganti, het kasteel van Pedres en de uit losse stenen opgebouwde nuraghe Riu Mulinu.