Over Paramaribo

Paramaribo is de hoofdstad van Suriname. Gelegen in het noorden van het land, ongeveer 23 kilometer vanuit de kust. De naam is waarschijnlijk afkomstig van een Indianendorp, Parmirbo en is in 1667 door Nederlandse kolonisten veroverd. Paramaribo is een prima uitvalsbasis om het regenwoud te verkennen.

...

Wanneer Paramaribo bezoeken

Paramaribo heeft een tropisch regenwoud klimaat en ligt vlak bij de evenaar waardoor de warmte het gehele jaar aanwezig is. Wel heeft het land te maken met een kleine regentijd in december en januari en een grote regentijd tussen april en augustus. Het kan dan kortstondig maar zeer hevig regenen. Het "Surifesta" vind plaats in december en januari. Hoogtepunt is oudjaarsdag om 12 uur in de middag. De boze geesten worden dan tijdens de "Pagara estafette" met vuurwerk verjaagd. De afschaffing van de slavernij in 1863, "Keti Koti", vieren ze op 1 juli. Tijdens "Srefidensi" op 25 november wordt de onafhankelijkheid van Nederland in 1975 herdacht.

...

Informatie voor de reis begint

Voor een bezoek aan Suriname hebben inwoners van Nederland een visum of een toeristenkaart nodig. Deze kaart kan zowel op Schiphol als ook na de landing in Suriname voor een klein bedrag worden verkregen. Vaccinaties tegen Gele koorts, DTP, en hepatitis A worden aangeraden. Malariapillen zijn noodzakelijk. Ga voor informatie langs bij de eigen huisarts of GGD. Suriname is over het algemeen, en zeker voor eten en drinken, goedkoper dan in Nederland. Paramaribo is vrij veilig al zijn er wel zakkenrollers actief. Veel huizen zijn omringt door een hek en alarminstallatie om diefstal te ontmoedigen.

...

Praktische informatie

De internationale luchthaven Zanderij ligt ongeveer 40 kilometer vanaf Paramaribo. Er zijn gemeenschappelijk en privé taxi's waarbij vooraf de prijs moet worden afgesproken. Er is een lijnbus die echter voor iedereen onderweg zal stoppen. Binnen de stad zijn er busdiensten die onregelmatig rijden. Er zijn voldoende taxi's waarbij de prijs onderhandelbaar is. Voor 60 SRD (Surinaamse Dollars) per nacht slaap je al in een guesthouse. Middenklasse hotels beginnen vanaf 115 SRD terwijl luxe hotels vanaf 420 SRD hun kamers verhuren.

...
Tip: 6 maanden voor vertrek boeken
De beste prijs voor deze vlucht krijg je als je 6 maanden voor vertrek boekt. Zo kan je tot 27 % besparen.
179 dagen voor vertrek
idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound
Informatie over de vlucht Antwerpen - Paramaribo
Vluchtinformatie Antwerpen - Paramaribo
  • Afstand: 7468 km
Topvliegroutes