Historisch Curaçao

In de zuidelijke Caribische zee vinden we het eiland Curaçao. Tot het jaar 2010 viel Curaçao binnen het Koninkrijk der Nederlanden. In 1499 werd Curaçao door de Spaanse Alonso de Ojeda

ontdekt. De toenmalige inwoners werden als slaven weggevoerd en de Spanjaarden vestigden zich in 1527 op Curaçao. Later keerden Indiaanse bewoners terug. De natuur bestaat voornamelijk uit cactussen en lage planten en bomen. Vooral aan de zuidkant zijn er prachtige stranden te vinden. De hoofdstad van Curaçao is Willemstad. Als vakantiebestemming is dit eiland enorm populair

...

De beste tijd om te reizen

Het gehele jaar door bedraagt de temperatuur tussen de 25 en 30 graden Celsius. Hoewel er geen officieel regenseizoen is, valt de meeste regen tussen oktober en januari. De koudste maand is januari met een gemiddelde temperatuur van 25 graden. Het orkanenseizoen loopt van juni tot november, maar stormen en orkanen bereiken Curaçao zelden. Het gehele jaar door kan er dus naar Curaçao gereisd worden. Het Curaçao International Jazz Festival vindt in mei plaats. Op 2 juli is het de dag van de vlag Curaçao. De herdenking van de Slavenopstand 1795 vindt op 17 augustus plaats. Dit gaat gepaard met verschillende muzikale en culturele evenementen. 

...

Veiligheid en kosten voor levensonderhoud

Er zijn geen verplichte inentingen voor een reis naar Curaçao, behalve als je aan de zeven dagen voorafgaande aan een reis naar Curaçao in een gele koorts land bent geweest (Afrika en Zuid-Amerika). Alle toeristische gebieden zijn veilig te bezoeken. Daarbuiten is voorzichtigheid geboden. De noordkust kan tijdens het zwemmen een sterke stroming hebben De lokale gerechten en producten zijn ruim de helft goedkoper dan in Nederland. De geïmporteerde producten zijn daarentegen weer duurder dan in ons eigen land. 

...

Openbaar vervoer naar de luchthaven en verblijfplaats

Vanaf de luchthaven kan er gekozen worden voor vervoer met een taxi of het openbaar vervoer. Het openbaar vervoer is niet zo goed geregeld als in Nederland. Het is ook mogelijk om een auto te huren, dit geniet de voorkeur. Een taxi is over het algemeen goedkoper dan in Nederland. Een overnachting op Curaçao kost ongeveer 35 dollar per nacht.

...
Populairste Airline: Copa
Copa is met 25 % van alle gemaakte boekingen op deze route de meest populaire luchtvaartmaatschappij.
Copa
25 %
American Airlines
15 %
Surinam Airways
10 %
Populairste verbindung: via Panama City
Met 45 % van alle gemaakte boekingen is de route via Panama City het meest populair.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Panama City-Tocumen International
06h 14min, vanaf € 528
45 %
directe vlucht
01h 30min, vanaf € 514
18 %