Vluchten van Rotterdam naar Berlijn

Tips en tricks om goedkope vluchten van Rotterdam naar Berlijn te vinden

Populairste verbindung: via Londen-City en Londen-Heathrow
Met 88 % van alle geboekte vliegtickets is de route met overstap in Londen-City en Londen-Heathrow favoriet.
verbinding
boekingen
1 tussenstop Londen-City Airport Londen-Heathrow
20h 25min, vanaf € 279
88 %
1 tussenstop Londen-City Airport
04h 05min, vanaf € 491
12 %

Nuttige informatie over de vlucht van Rotterdam naar Berlijn

Ontdek de bijzondere sfeer van Berlijn

Een reis naar Berlijn is een ervaring om nooit te vergeten. Deze indrukwekkende stad heeft een rijke geschiedenis, hip cultureel leven en een bijzondere sfeer waar het heden en verleden samenkomen.

Geniet van festivals in elk seizoen

Berlijnse zomers zijn een stuk warmer dan in Nederland. Onder de eerste zonnestralen wordt de Dag van de Arbeid op 1 mei in Berlijn uitgebreid gevierd. Je kan onder andere genieten van live muziek in de wijk Kreuzberg. Ook zijn er verschillende demonstraties. Op 21 juni vind het Fete de la musique festival plaats. Voor modeliefhebbers is er de Berlijnse Fashion Week die zowel in juli als januari plaatsvindt. Berlijnse winters kunnen erg koud zijn, maar zijn niet minder feestelijk. In februari vindt het vermaarde Berlinale Film Festival plaats en met de kerst kun je heerlijk winkelen in de vele kerstmarken die door de hele stad verspreid zijn.

Fietsen en eten voor een kleine prijs

De fiets is het ideale vervoersmiddel in Berlijn. Het terrein is vlak en bezaaid met fietspaden. Fietsen kun je op veel plekken en vrij goedkoop huren. Zaken als eten, alcoholische dranken en huisvesting zijn in Berlijn een stuk goedkoper dan in Nederland. Weet wel dat betalen met credit card vaak niet mogelijk is in winkels en restaurants. Verder heeft iedere wijk zijn eigen specifieke sfeer. Neem de tijd om de stad te verkennen en vind uw favoriete buurten.

Hoe kom je van het vliegveld naar de stad

Als je op de moderne luchthaven BER in Berlijn aankomt, kan je een regionale trein of de S-Bahn nemen, bijvoorbeeld naar het centraalstation - Hauptbahnhof - in het stadscentrum. U zit ongeveer 30 minuten in de trein. Een kaartje kost 3-4 euro voor een enkele reis. Al naar gelang de gewenste bestemming in de metropool is ook de bus een prima alternatief, dat is even duur.

Betaalbare accommodatie

Accommodatie in Berlijn is niet heel duur. Er zijn hostels vanaf € 10,- en hotels vanaf € 35 euro per nacht te vinden. Hotels bevinden zich veelal in de populaire toeristische gebieden zoals Alexanderplatz, Friedrichstrasse en Zoologischer Garten.

Informatie over de vlucht Rotterdam - Berlijn
Voordelige rechtstreekse vluchten
Vluchtinformatie Rotterdam - Berlijn
  • Afstand: 614 km
Topvliegroutes