Boedapest: een reis in de tijd, in een stad van vandaag

Boedapest is een stad die zowel prikkelt, als dromerig maakt. Deze stad aan de Donau neemt bezoekers mee naar lang vervlogen tijden, en biedt tegelijkertijd een veelheid aan hedendaags vermaak.

...

Een ideale bestemming in voor- en najaar

Toeristen zijn het hele jaar welkom in de Hongaarse hoofdstad, maar niet ieder seizoen is even geschikt voor een bezoek. ‘s Winters kan de temperatuur tot ver onder nul dalen en gepaard gaan met hevige sneeuwval. Hoewel de warme zomers ook niet door iedereen gewaardeerd worden, zijn de maanden april tot en met oktober het meest geschikt voor een verblijf. In die maanden wordt bovendien een aantal evenementen georganiseerd. Wie vroeg in het seizoen in de stad is, kan het Budapest Spring Festival meemaken. In augustus vindt het grote openluchtfestival Sziget plaats, en wordt de nationale feestdag gevierd met vuurwerk en andere festiviteiten.

...

Geen rompslomp, voordelig en een hoge kwaliteit

Hongarije is een van de Schengenlanden. Dat betekent dat Nederlanders geen paspoort of visum nodig hebben voor het passeren van de grens. De legitimatieplicht geldt wel, en daarom is het nodig een geldig Nederlands paspoort of geldige Nederlandse ID-kaart op zak te hebben. Boedapest is een moderne Europese stad, dus is het drinkwater veilig en zijn er geen vaccinaties nodig. Het prijsniveau ligt, voor Nederlandse begrippen, laag. De bezoeker krijgt, voor een bescheiden bedrag, maaltijden van een hoge kwaliteit, en kan al vanaf 6.000 HUF per nacht in een 3-sterrenhotel logeren.

...

Vervoer naar en in Boedapest

De luchthaven van Boedapest, vernoemd naar de componist Franz Liszt, ligt op circa twintig kilometer van de stad. Voor de transfer kan gebruikgemaakt worden van de metro, de AirportShuttle of een taxi. Ook autohuur is mogelijk en het voordeel daarvan is, dat daarmee ook het vervoer in de stad geregeld is. Veel praktischer in een grote stad, is de huur van een fiets. Daarmee zijn zowel de drukke winkelstraat Váci Utca, als de vele bezienswaardigheden makkelijk bereikbaar. Daarnaast mag een wandeling langs de Donau niet in het reisprogramma ontbreken.

...
Tip: 16 dagen voor vertrek boeken
16 dagen voor de reis zijn de ticketprijzen in de regel bijzonder voordelig.
16 dagen voor vertrek
idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound
Informatie over de vlucht Rotterdam - Boedapest
Voordelige rechtstreekse vluchten
Vluchtinformatie Rotterdam - Boedapest
  • Afstand: 1177 km
Topvliegroutes